Skocz do zawartości

Fatal Frame: Maiden of Black Water

Featured Replies

Opublikowano

Biały kruk, a jeszcze dobrze premiery nie było. :yao:

• Odpowiedzi 368
  • Wyświetleń 70,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie wiem jak można mieć pretensje do japońskiego deva,robiącego japońską grę o to,że w serii mamy taki design bohaterek,który jest bardzo japoński. Imo jest idealny bo dzięki niemu laseczki wydają się

• Obawiam się, że niskie oceny na zachodzie to efekt kompletnego braku znajomości serii.  Większość recenzentów spodziewało się pewnie czegoś w stylu Until Dawn a dostali  kolejne Project Zero. Z tego c

• @Dante    Trafiłeś w sedno, obecnie gdzie się nie przeczyta recki to nie tylko nowy PZ jest według wielu stron nudny bo to nie jest cinematic "horror" experience (specjalnie dałem cudzysłów bo taki

Opublikowano

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jest, potwierdzenie o wysyłce, no to jutro będzie pracowity wieczór :obama:

Opublikowano

Ja się zastanawiam czy w ogóle pudełko otwierać  :cebula:

Opublikowano
  W dniu 29.10.2015 o 13:34, DonSterydo napisał(a):

Ja się zastanawiam czy w ogóle pudełko otwierać  :cebula:

Możesz otworzyć, te pudełka nigdy nie są plombowane/zaklejane :lapka: 

Opublikowano

Tak mnie nastraszyliscie z ta Ultima ze ruszylem swojego insidera wewnatrz sklepu i mam juz gwaranta limitke :obama:

Opublikowano
  • Autor

Widzę,że na Allegro konkretny wysyp gier z atrakcyjną ceną już od ok 340zł XD Do tego widać,że poszczególne konta mają po kilka sztuk gierki. Niezła cebulandia i patologia z tym wydaniem.

Tu ludzie dowiadują się,że nie dostaną gierki nawet jak pre-order zrobili, a jakieś cwaniaki próbują to opylać za jakieś chore ceny bo dorwali większość pewnie sztuk na nasz rynek+importy. Żenada,cóż mogę chyba skreślić PZ z listy gier jakie mógłbym kiedyś tam kupić .

Opublikowano

U mnie na sklepie chyba najtaniej póki co, bo 300zł. Natomiast fakt - sztuk było mało i niektórzy pojechali po całości.

Edytowane przez Graczdari

Opublikowano

Biorąc pod uwagę cenę wyjściową, to nie :-P Biorąc pod uwagę przebitkę to też nie. Ja nie jestem od cen, ale z drugiej strony - cena jest na poziomie rynkowym obecnie.

Wyrwaliśmy 10 sztuk, po 2 na każdy z 5 sklepów. Choć współpraca z Conquestem jest super i asortyment Niny sprzedaje się coraz lepiej, to pewne rzeczy też trzeba zrozumieć. Choćby to, że w ogólnym rozrachunku to mrozi się na tym kasę ;)

Opublikowano

Eh, miałem już moje pudełko w ręce, a nie mogłem kupić bo jutro wypłata dopiero :-( jest normalne pudełko jak i steelbook

Opublikowano

Wysłali mi grę dzisiaj w ultimie:). Cholera nawet nie chce mi się obecnie w to grać ale w sumie cena nie spadnie:) zagram za miesiąc czy 2.

Opublikowano

Zamawiałem w KiG 30 sierpnia, ale jako, że nie lubię płacić tak wcześnie przed premierą to wziąłem pobranie. Kilka dni temu napisałem im, żeby zmienili mi na przedpłatę i wysyłkę Pocztą Polską. Wszystko odbyło się bez problemu. Dzisiaj dostaje mail z GLS, że paczka nadana.. za pobraniem. Szybko napisałem do KiG w tej sprawie, i co się okazało: późno dostali gry, a listonosz już zabrał od nich przesyłki. W związku z tym podjęli decyzję, że aby się wyrobić na jutro to wyślą kurierem na ich koszt. Oczywiście pobranie zostało zdjęte. Pełen profesjonalizm z ich strony - już kilka osób na forumku chyba ich polecało, ale pomyślałem, że warto dołożyć też swoje 3gr.

Opublikowano

No kig zawsze było w porządku, jak mi zapomnieli doslac nieśmiertelnik z smash 3ds to po moim mailu na drugi dzień nadali :-)

Opublikowano

Potwierdzam, mi kiedyś nie dołączyli figurki do limitki Alpha Sapphire, upomniałem się i przysłali mi dwie :D

Edytowane przez funditto

Opublikowano

KiG daje naprawdę radę i stołuje się tam coraz częściej. Ale tym razem padło na Ultime gdzie zamówienie już dotarło do domku z czego jestem niezwykle rad (ahhh będzie granie przez weekend). 

Opublikowano

Odebrałem właśnie swoją kopię z Menago:

14wyckp.jpg

Opublikowano

Ultima nie zawiodła.

Gra się fajnie, jak dla mnie stare dobre Project Zero, tylko w lepszej oprawie wizualnej.

12183960_1066323910058766_28639179112908

Opublikowano

mi też sie udało dorwać :obama:

Opublikowano

Powiem tak. Until Dawn ma świetne miejscówki i klimat jednak sama jedna lokacja z PZ 5 a mianowicie Antique Shop, rozwala swym klimatem (w moim odczuciu oczywiście) 1/3 miejscówek z Until Dona, a to dopiero początek gry.

Po ograniu kilku epizodów jestem zachwycony. Niestety dzisiejsi gracze oraz recenzenci nie docenią tej unikatowej produkcji gdyż mózgi mają wyprane przez nowoczesne świecidełka nastawione na online. W dodatku na takie gry trzeba mieć odpowiednią wrażliwość tak samo jak np; na filmy Kiyoshi Kurosawy. Także podsumowując. W zalewie tępych klonów/ludzików, tylko nielicznym odmieńcom będzie dane zachwycić się tą unikalną produkcją.

Edytowane przez kazuyoshi

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem ciągle o co tyle krzyku i zdziwienia to przecież od początku było wiadomo,że będzie to tylko albo aż kolejna odsłona Project Zero/Fatal Frame bez żadnej większej rewolucji.

Rozumiem,że większość tych śmiesznych opinii pochodzi od ludzi co pierwszy raz z serią mają styczność ale kurcze, jest tyle info o poprzednich odsłonach czy choćby możliwość ich ogrania,że można było sobie na długo przed premierą wyrobić zdanie i wiedzieć czego się potem spodziewać. A nie,że zdziwko,że tytuł jest inny niż to co obecnie serwują twórcy.

Opublikowano

Mi gra się podoba. Fakt na razie tylko 3 h dałem rade pograć ale klimat jest. Historia też trzyma w m napięciu.

Niestety jeden minus dla mnie to że w ogóle nie straszy.

Opublikowano
  W dniu 1.11.2015 o 12:08, blantman napisał(a):

Mi gra się podoba. Fakt na razie tylko 3 h dałem rade pograć ale klimat jest. Historia też trzyma w m napięciu.

Niestety jeden minus dla mnie to że w ogóle nie straszy.

No przeca mówiłem, że gra prawie w ogóle nie straszy, tylko klimat trzyma w napięciu :gayos: czy ktoś tu mnie w ogóle czyta w ogóle? 

Opublikowano

Until Dawn to to nie jest więc straszenie metodą coś wyskoczy na ekran  to nie tutaj.   Gra się całkiem dobrze  i fabuła powinna dać radę.