Gość Kyo Opublikowano 14 listopada 2018 Opublikowano 14 listopada 2018 @Gumiś_JaGoDa A telefon i oficjalna apka? Więcej pomysłów nie mam Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 14 listopada 2018 Opublikowano 14 listopada 2018 Nie mam sparowanego telefonu, a żeby to zrobić jest potrzebny kod. No nic, zainstaluje sobie grę następnym razem. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 listopada 2018 Opublikowano 14 listopada 2018 Dobra - wyczytałem że nawet sparowany nie przejdzie. Nie ma opcji - musiał byś pożyczyć od kogoś DS4 i ustawić autologowanie Cytuj
kubu82 0 Opublikowano 18 listopada 2018 Opublikowano 18 listopada 2018 Witam. Mam taki problem gdy jak gram mecz w FIFA 19 czuję opóźnienie w grze mógł by mi ktoś doradzić co mam robić telewizor mam Samsung ue43mu6172. Próbowałem włączyć tryb gry ale dalej nic nie pomaga. Kupiłem także nowego pada i dalej są opóźnienia w rozgrywce. Cytuj
marcinm 0 Opublikowano 18 listopada 2018 Opublikowano 18 listopada 2018 Podacz gdy konsola była włączona doszło do przerwania dostawu prądu(nie pierwszy raz) konsola się wykrzaczyła i zazwyczaj po restarcie wszystko wracala do normy teraz pojawiaja mi sie dwa ekrany na zmianę(wystąpił poważny błąd systemu nastąpi.. a drugi to Tryb bezpieczny podłącz dual shock...) i w zadnym nie jestem w stanie podlaczyc pada po USB i wejsc w tryb bezpieczny. Ma kots pomysl jak mozna to naprawic? Konsola nie widzi 2ch padów po USB probowalem tez je restartowac. Cytuj
Somali38 0 Opublikowano 21 listopada 2018 Opublikowano 21 listopada 2018 Witam , czy ktos zna solucje zeby pozbyc sie tego error playstation 4 pro ce-34878-0? wyskakuje mi zawsze jak gram , codziennie , posiadam playstation 4 pro a gra to The surge , prosze o odpowiedz , dzieki Cytuj
lucas100 0 Opublikowano 19 grudnia 2018 Opublikowano 19 grudnia 2018 Witam czy mając internet przez modem kabel sieciowy mogę też korzystać z PS4 taką opcja?? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 Może ktoś będzie wiedział jak mi pomóc aby to naprawić. @Berion? Ktokolwiek? Gdy wchodzę w motywy to konsola mi się freezuje (nie restartuje) i po 10-15 sekundach pojawia się ekran że wystąpił błąd oprogramowania i zgłosić błąd ( sugerowane działanie zaktualizować oprogramowanie, sic). Próbowałem (chyba wszystkiego). W motywy nie da się wejść z menu ani z poziomu pamięci masowej. Innej opcji chyba nawet nie ma. - przywróciłem ustawienia fabryczne - zresetowało motyw do podstawowego (mam customa z własną grafiką) - nadal zwiechy - zrobiłem backum i inicjalizacje PS4 (czy jak tam to się nazywa) bez backupowania Themes - backupowałem tylko zrzuty ekranu i demko P.T. - i tylko na tym mi zależy! - pobierałem już wcześniej pobrane tematy przez www w nadzieli że walnięty plik (jeśli to jest walnięty plik) się nadpisze - dzisiaj @Figuś podpowiedział że kumpel miał to samo i dysk pada - dysk jest ok - dzisiaj wkładałem inny (standardowy) i mam dokładnie to samo po wgraniu backupa - bieżący dysk przeskanowany HD Tune i jest zdrowy - jeśli to ma znaczenie dysk Seagate SSHD 1TB - wgrywałem firmware na czysto (większy plik z FW) i to samo. - próbowałem usuwania innych profili na konsoli, zmian języka itp., online, offline, inne profile, gość - nadal nic - ogólnie wszystkie opcje z Recovery Menu czy tam Safe Mode też poszły (odbudowa bazy danych na czele) I ogólnie pomyły mi się skończyły... Jedyne co pomaga to wywalenie wszystkiego i zalogowanie się na czysto na konto ale nie mam wtedy zrzutów ekranu które są powiązane z trofkami a na tym mi jak już wspomniałem najbardziej zależy. Wygląda to tak jak by w plikach był jakiś kur.wa bug który wiesza konsolę przy wchodzeniu w themes a ostatni działający backup sprzed tego błędu mam z listopada 2017 i który to założę się że jak bym wgrał to bez pierdnięcia themes będą działać. Kwestia jeszcze kiedy ten bug się pojawił bo ostatni raz grzebałem w themes jakoś w październiku tego roku - konsola po ostatnim graniu w Elite Dangerous zaliczyła jakieś 6-7 restartów. Ostatni był na tyle dziwny że w ED miałem jakieś 20 klatek i przy próbie wyjścia konsola zaliczyła crash, potem nic nie chciało się ściągać i w nieskończoność przygotowywała do instalacji pliki. Pomogło zrestartowanie.... routera. Konsola teraz chodzi "normalnie" za wyjątkiem tych themes Poniżej jak to wygląda (konto Gość nie ma tu znaczenia) na każdym mam ten błąd. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 22 grudnia 2018 Opublikowano 22 grudnia 2018 (edytowane) @Kyo Nie mam zhackowanej PS4 (może po 28 grudnia to się zmieni ), więc nie wiem jak wygląda skinowanie PSDM. Na PS3 to był plik *.p3t, kopiowany na HDD (lub NAND jeśli to model z NAND). Na PSV skóry są w paczkach PKG, które są rozpakowywane do postaci *.xml/*.png na kartę pamięci (lub pamięć wewnętrzną jeśli nie takowej mamy). W obu przypadkach, w ustawieniach konsoli (xRegistry.sys na PS3 i system.ireg/system.dreg na PSV powstają wpisy mówiące skąd OS ma wczytać theme (w przypadku PSV dodatkowo w bazie danych)). Podejrzewam, że na PS4 jest tak samo jak na PSV, a podczas resetowania ustawień i de facto także wgrania go od nowa, wszystkie bazy są usuwane i uzupełniane na nowo, ale co z ustawieniami to tutaj jest zagadka: czy także usuwane i wgrywany czysty szablon czy tylko modyfikowane. Jeśli to drugie to być może uległy uszkodzeniu (i propagujesz je backupem). Zresztą systemowy backup w przypadku poprzednich konsol zawierał mnóstwo śmieci, nawet cache'owane ikonki sklepu, więc jeśli coś się zrypało to pewnie jest także w plikach w kopii... I tak już zaorałeś trofea i resztę nieprzenośnych danych, więc możesz spróbować, w ramach testu, przywrócić czyjś backup (albo ten stary o którym wspomniałeś). Jeśli na nim zadziała skórowanie to moja teoria przynajmniej w części się potwierdzi. Jak nie zadziała to dalej będziemy w lesie. ;p Ten kod błędu jest nieznany. Edytowane 22 grudnia 2018 przez Berion Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 22 grudnia 2018 Opublikowano 22 grudnia 2018 @Berion Wgrałem backup (wcześniej sprawdziłem jeszcze kilka sztuczek i pomysłów jak ustawianie innych tapet z poziomu zrzutów ekranu itp) i po backupie z 2017 i oczywiście wszystko pięknie śmiga. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 To w sumie niedobra wiadomość. Szkoda, że Sony nie potrafi zaprojektować i zaimplementować sensownego systemu kopii zapasowych. :| Cytuj
sobek4 0 Opublikowano 25 grudnia 2018 Opublikowano 25 grudnia 2018 Witam serdecznie. Mam do was pytanie, kupiłem synowi ps4 i młody chce grać w grę Just dance. I teraz pytanie główne czy zakup samych kontrolerów move wystarczy do grania w ą czy inne gry , czy trzeba kupić kontrolery i kamerkę? Cytuj
MYSZa7 8 960 Opublikowano 25 grudnia 2018 Opublikowano 25 grudnia 2018 @sobek4 wystarczy Ci zakup samej kamerki, jeśli kontrolery Muve to tylko w zestawie z kamerką, same nie wystarczą. Ewentualnie sam telefon z aplikacją. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 25 grudnia 2018 Opublikowano 25 grudnia 2018 5 godzin temu, sobek4 napisał: Witam serdecznie. Mam do was pytanie, kupiłem synowi ps4 i młody chce grać w grę Just dance. I teraz pytanie główne czy zakup samych kontrolerów move wystarczy do grania w ą czy inne gry , czy trzeba kupić kontrolery i kamerkę? Z tylu pudełka powinieneś mieć info czy nawet sam telefon nie stuknie. Od którejś wersji, nie trza mieć nawet kamery. Cytuj
mikus2 0 Opublikowano 5 stycznia 2019 Opublikowano 5 stycznia 2019 Krótkie pytanie : czy istnieje możliwość wgrania jakiegokolwiek softu, który umożliwia skopiowanie na dysk ps4 plików (avchd/mp4) ? Sporo podróżuje, konsola służy mi głównie do przechowywania filmów z kamery i następnie ich odtwarzania (np. w zimowe wieczory). W PS3 nie było z tym problemów, tymczasem tutaj ta funkcja jest zablokowana. Cytuj
Joos 10 Opublikowano 5 stycznia 2019 Opublikowano 5 stycznia 2019 (edytowane) Co oznacza F Chassis? Czy to CUH2116B? najnowszy model Slim? Edytowane 5 stycznia 2019 przez Joos Cytuj
emdziu 0 Opublikowano 9 stycznia 2019 Opublikowano 9 stycznia 2019 Witam , oddałem swoje ps4 siostrze , ale bez dysku zewnetrznego ( na ktorym mialem zainstalowane gry) , oddalem jej razem z kontem , ale gdy chce ona wejsc w gre wyskakuje komunikat zeby podpięła ponownie dysk z zwartoscia , a dysk juz jest po formacie , jest jakas mozliwosc aby ja sciagnac na nowo ? przeciez zakupilem te gry normalnie w sklepie . Cytuj
pijek96 0 Opublikowano 17 stycznia 2019 Opublikowano 17 stycznia 2019 Witam mam pytanko czy jest taka możliwość ustawienia by profil na konsoli ps4 był zawsze zalogowany w tle tak jak jest to w przypadku xbox one profil zalogwany wtle i inne konto ma dostęp do gier itp bo przydałoby mi sie takie coś ) licze na szybką odpowiedź Pozdrawiam: Dawid Ratajczak Cytuj
Adas1904 0 Opublikowano 17 stycznia 2019 Opublikowano 17 stycznia 2019 Witam, Czy jezeli posiadając na jednym z moich dodatkowych kont grę, to czy na głównym koncie moge dokupic dodatki do tej gry? Dodam ze gram w grę na głównym koncie a dodatkowe konto jest ustawione jako podstawowe Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 11 lutego 2019 Opublikowano 11 lutego 2019 Jak Wam wyświetla obraz na 16:10 1920x1200px. Czy PS4 ogarnia taka rozdzielczość i zapodaje dobre 1080p czyli pasy na dole i u góry? Bo ja mam mały problem Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 11 lutego 2019 Opublikowano 11 lutego 2019 W dniu 9.01.2019 o 18:38, emdziu napisał: Witam , oddałem swoje ps4 siostrze , ale bez dysku zewnetrznego ( na ktorym mialem zainstalowane gry) , oddalem jej razem z kontem , ale gdy chce ona wejsc w gre wyskakuje komunikat zeby podpięła ponownie dysk z zwartoscia , a dysk juz jest po formacie , jest jakas mozliwosc aby ja sciagnac na nowo ? przeciez zakupilem te gry normalnie w sklepie . Sorry, pewnie już znalazłeś rozwiązanie, ale gry ponownie pobierzesz albo w sklepiku PSN, albo po wejściu w Bibliotekę (menu po prawej stronie). Tu znajdziesz podział na zainstalowane i te które możesz zainstalować. No i jak taki myk zrobiłeś z dyskiem, to sprawdz, czy jest miejsce na dysku w ustawieniach konsoli. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 Takie pytanko, czy myślicie, że zasilanie PS4 z poziomu taniej listwy rozdzielającej/przedłużającej będzie bezpieczne? Oczywiście sprzęt audio/TV mam podpięte bezpośrednio do gniazda w ścianie, tylko niestety nie mam już miejsca... (zrobiłem lekką zmianę i doszedł mi jeden sprzęt). Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 W dniu 17.01.2019 o 17:48, pijek96 napisał: Witam mam pytanko czy jest taka możliwość ustawienia by profil na konsoli ps4 był zawsze zalogowany w tle tak jak jest to w przypadku xbox one profil zalogwany wtle i inne konto ma dostęp do gier itp bo przydałoby mi sie takie coś ) licze na szybką odpowiedź Pozdrawiam: Dawid Ratajczak Tak W dniu 17.01.2019 o 18:01, Adas1904 napisał: Witam, Czy jezeli posiadając na jednym z moich dodatkowych kont grę, to czy na głównym koncie moge dokupic dodatki do tej gry? Dodam ze gram w grę na głównym koncie a dodatkowe konto jest ustawione jako podstawowe Tak Cytuj
milupl 621 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 38 minut temu, _daras_ napisał: Takie pytanko, czy myślicie, że zasilanie PS4 z poziomu taniej listwy rozdzielającej/przedłużającej będzie bezpieczne? Oczywiście sprzęt audio/TV mam podpięte bezpośrednio do gniazda w ścianie, tylko niestety nie mam już miejsca... (zrobiłem lekką zmianę i doszedł mi jeden sprzęt). Zależy jak tania była ta listwa. Ja osobiście mam podpiętą listwę (4- wejściowa za ok 40 zł. z bezpiecznikiem) bezpośrednio do gniazdka, a dopiero do listwy mam wpięty tv, dekoder sat, konsole i czasami laptopa. Od kilku lat tak mam i na razie nie było żadnych problemów. Choć niedługo planuje remont i mam zamiar każde urządzenie wpinać bezpośrednio do gniazdka. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 (edytowane) @LiSoQuan "Jak Wam wyświetla obraz na 16:10 1920x1200px. Czy PS4 ogarnia taka rozdzielczość i zapodaje dobre 1080p czyli pasy na dole i u góry?" O ile mi wiadomo to OrbisOS nie obsługuje takich rozdzielczości. Podaje 1080p, a skaluje urządzenie docelowe (czyli sprawdź ustawienia monitora, być może da się wymusić 1080+ramki dopełniające do natywnej). @_daras_ Zdefiniuj czym jest "tania listwa". Podpinanie jakiegokolwiek sprzętu bezpośrednio do kontaktu nie jest bezpieczne (chyba że masz takie zaufanie do swojej instalacji elektrycznej w bloku/domu). @pijek96 "Witam mam pytanko czy jest taka możliwość ustawienia by profil na konsoli ps4 był zawsze zalogowany w tle tak jak jest to w przypadku xbox one profil zalogwany wtle i inne konto ma dostęp do gier itp bo przydałoby mi sie takie coś)" Wszystkie konta mają dostęp do licencjonowanych treści wszystkich kont. I naucz się pisać po polsku... Edytowane 12 lutego 2019 przez Berion Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi