Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy żebym podglądał gameplay kolegi, to ta osoba musi coś kliknąć/wybrać, czy po prostu wchodzę na jej profil i wybieram "oglądaj gameplay"?
Chciałem dzisiaj pokazać kumplowi gameplay z Driveclub i nie wypaliło, a tak samo on próbował Battlefileda1 i zrobił SharePlay :)
Od paru dni mamy konsole i trochę rzeczy nie wiemy. Pozdro dla kumatych ;)

Opublikowano

No robisz SharePlay i styka, możesz zaprosić osoby, ale nie ma takiej potrzeby. Na samym początku poczekajcie z kilkadziesiąt sekund, zanim spróbujecie dołączyć do oglądania.

Opublikowano

Może coś pomieszałem, bo nie ma mnie przy konsoli, ale SharePlay = udostępniła mi się jego gra i mogłem w to zagrać (tzn. nie wiem, bo anulowałem, ale ikonęgry miałem w menusach).

Opublikowano

Przy Share trzeba mieć dość duży upload. Jak miałem słabsze łącze to nie mogłem tego odpalić.

Opublikowano

Wtedy od razu daje komunikat, że jest za mało mocy.

Grzybiarz, może też coś pomyliłem z opisem, ale chodzi o to, że przytrzymujesz Share i tam jest transmisja rozgrywki.

Opublikowano (edytowane)

https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/help-library/apps---features/share-and-broadcast/request-to-watch-feature-on-playstation-4/

• Możesz wysłać znajomemu powiadomienie „Prośba o oglądanie”, które pojawi się w jego profilu w sekcji „Teraz uruchomione”.

Tylko jak to zrobić, nie napisali :)

U Masorza oglądałem jego gameplay, ale też musiał coś kliknąć wcześniej.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano (edytowane)

Czy jest możliwość podłączenia dwóch PS4 przez LAN albo jakiś inny sposób i granie np. w FIFE na dwóch telewizorach 4 vs 4 ?

Edytowane przez REC
Opublikowano

Jak zamierzam ogrywać na PS4 głównie exy (bo do multiplatform mam peceta) to te 500GB powinno mi starczyć? Czy lepiej zainwestować już w ten 1TB? Rozumiem, że każda gra i tak się instaluje na dysk? I ile mniej więcej zajmuje jeden duży tytuł (pokroju Uncharted czy BB)?

Opublikowano

Spokojnie wystarczy 500GB. Weź pod uwagę, że zainstalowanie gry z płyty trwa kilkanaście/dziesiąt sekund, więc nic nie stoi na przeszkodzie coś usunąć.

Uncharted z patchami do multi zajmuje ok 60GB obecnie. TLoU ok 40GB, Ratchet & Clank chyba 27GB, DriveClub ok 30GB. Ogólnie nie ma się co martwić miejscem na dysku.

• Plusik 1
Opublikowano

No zależy od samej gry. Takie U4 będzie się dłużej instalować niż Ratchet, ale całość idzie mega szybko. Tym bardziej jak nie trzeba instalować całości, żeby odpalić. W porównaniu do tego co było na PS3 to jak kilka generacji różnicy.

Przykładowy filmik porównujący czas instalacji na różnych dyskach, w tym chyba fabrycznym. Jak dla mnie genialna sprawa.

Opublikowano

Takie szybkie pytanko - czym się różni w końcu CUH-1216a od CUH-1216B? Jest to jakaś istotna różnica, która dyskwalifikuje zakup jakiejkolwiek z nich? Na początku myślałem, że A ma 500GB, a B 1TB, ale niektóre sklepy sprzedają B z 500GB więc już się pogubiłem.

Druga sprawa - jeśli mam granie po optyku (dość przeciętne/słabe, ale na pewno lepsze niż pierdziawki z TV) to lepiej będzie kupić tego FATa czy zrezygnować z niego na rzecz slima? Slim ma cokolwiek co istotne lepszego/poprawionego czy dać sobie spokój i brać grubszego brata z optykiem?

• Minusik 1
Opublikowano

Co do A vs B to tak jak napisałeś a dlaczego 500 GB są oznaczone jako B - może błąd sklepu?

Ja bym brał grubasa z optykiem :lapka:

Opublikowano

Błagam, nie zaczynajcie znowu o rewizjach bo zaraz Fanek przyleci :(

tutaj mowa jest o oznaczeniu między innymi na pudełku:

RodtG9g.jpg

A to o czym piszesz jest na spodzie konsoli i oznacza rok i kwartał produkcji (5D, 6A etc.).

Opublikowano

Mam problem z Imprezą i komunikacją z innym graczem. Zakładam pokój podpinamy mikrofon do pada i wyskakuje nam komunikat "Błąd NAT"

Wyskakuje to samo bez względu na to kto założy pokój.

O Co chodzi i jak zaradzić ?