Fanek 668 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 po 2 obejrzanych odc serial zachecił na wiecej choć nie do końca pasuje mi motyw z tymi co nie mówią w międzyczasie usiadłem do The Killing s4, pierwsza liga, dziś finał mi został jak Leftovers rozwinął sie dalej, dzieje sie coś, nie wieje nudą? oglądacie dalej czy odpuszczacie? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2014 Serial powoli acz konsekwentnie eksploruje po kolei wszystkie główne postaci ich historię oraz przedstawia jakimi są ludźmi i co z nimi robią konsekwencje zniknięcia 140 milionów ludzi. Jednocześnie atmosfera w 90% czasu jest bardzo przygnębiająca. W sumie nie ma się co dziwić, znakomita większość żyje w niepewności, bo skoro raz się wydarzyło to dlaczego ludzie nie mieliby zacząć znikać ponownie? I co jest po tzw 'drugiej stronie'? Niebo, dematerializacja a może inny wymiar? Reasumując, MASA SERIAL. 5 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 jak Leftovers rozwinął sie dalej, dzieje sie coś, nie dzieje się za wiele, ale nie uznaję tego za wadę. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Opublikowano 14 sierpnia 2014 2 sezon zamówiony http://hatak.pl/artykuly/pozostawieni-hbo-zamawia-2-sezon 1 Cytuj
Ore 188 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Podoba mi się ten serial. Jill bardzo mi się podoba. Zaraz odcinek 8. Scena z ukamienowaniem naprawdę mocna. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 sierpnia 2014 Opublikowano 19 sierpnia 2014 w ogóle ja byłem święcie przekonany, że będzie tylko osiem odcinków jak to hbo ostatnimi czasy ma w zwyczaju robić, a tu dziesięć i drugi sezon potwierdzony . Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Mocny 8 ep, choć zapewne dopiero się rozkręca wszystko. Z początku trochę mnie raziło, że po każdym odcinku było więcej pytań niż odpowiedzi, teraz widzę, że jest to wielką zaletą tego serialu. Dzięki temu w każdej chwili może się wydarzyć coś zupełnie niespodziewanego. Cieszę się niczym dziecko wiedząc, że zapowiedziano kolejny sezon. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Opublikowano 22 sierpnia 2014 ósmy odcinek był nieziemski. scena w parku GOTY. them feels . 1 Cytuj
drozdu7 2 789 Opublikowano 22 sierpnia 2014 Opublikowano 22 sierpnia 2014 ja obejrzałem 4 epy i stwierdziłem że jest to serial dobry i ciekawy, miło czytac ze dalej jest coraz lepszy. z resztą wstrzymam sie az wyjdzie caly sezonik. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 ósmy odcinek był nieziemski. scena w parku GOTY. them feels . 9 odcinek to samo. CO ZA SERIAL 3 Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Magia , ciary. Jak człowiek będzie żył jak to się skończy? 2 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 co było/nie było na monitorze? dyskutujmy. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 No chyba właśnie nic nie było. Nawet nie pomyślałem, że mogło coś tam innego być, bo jak tak to co? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 (edytowane) dla mnie scena byłą niejednoznaczna. coś jak totem cobba w incepcji . finał zatytułowany jest the prodigal son returns i wyemitowany zostanie niestety dopiero 7ego września. bankowo możemy się spodziewać narodzin syna (synów?) wayne'a. w każdym razie ciekaw jestem jak bardzo zakończenie będzie odbiegać od tego książkowego bo serialowe zmiany wychodziły jak do tej pory na dobre. Edytowane 27 sierpnia 2014 przez tk___tk Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Ja ze względu na strach przed spoilerami nic nie czytałem o tych zmianach, w ogóle unikałem rozmów o książce. Zapoznam się po zakończeniu serialu. Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Obstawiam, że płód wsiąkł, niemal od samego początku serialu zastanawiałem się kto z rodziny Kevina zniknął - a podejrzewałem, że ktoś musiał zniknąć skoro całej rodzinie zdrowo odjebało. Żona jest, dwójka dzieciaków jest, a na zdjęciach rodzinnych Garvey'ów, pokazywanych w którymśtam odcinku, nie było nikogo innego, coś mi nie grało. Po ostatnim odcinku już wiem (a przynajmniej - przypuszczam z dużą dozą prawdopodobnieństwa) co. Rozumiem, że, jak okazało się, większość rodzny miała bezpośrednią styczność z jakimiś osobami w chwili ich zniknięcia, niemniej wydaje mi się, że to trochę za mało żeby tak bardzo nasrać im wszystkim w bani. Z drugiej strony, jest spora szansa, że Laurie wcale nie powiedziała Kevinowi o tym, że dzieciak wsiąkł (a o ciąży nic nie wiedział), więc możliwe, że zniknięcie płodu (nadal bardzo prawdopodobne moim zdaniem) tłumaczy tylko dlaczego samej Laurie odbiło, podczas gdy reszcie odbiło z powodu bezpośredniego kontaktu z osobami, które zniknęły, w chwili ich zniknięcia. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 No i te zniknięcie dla mnie występują częst/ prawie zawsze w chwili jakby to powiedzieć słabości. Ktoś chwilowo ma dość drugiej strony, jest nią zmęczony, nie chce jej itp. Przykładów nie podaję aby nie walić spoilerów. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 28 sierpnia 2014 Jest moim zdaniem dokładnie tak jak napisał ghost. Pisałem już, że teraz prawdopodobnie większość ludzkości żyje w strachu przed tym, że sami znikną. Nic dziwnego, że prawie wszędzie smutek i zgorzkniałość. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 Magia , ciary. Jak człowiek będzie żył jak to się skończy? Właśnie sezon sie skończył i nie wiem jak dalej bede żył. Final 12/10 Miazga 4 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 finałowy odcinek tak jak i cały sezon na poziomie. nie wiem czy to nie najlepsza tegoroczna nowość, z werdyktem wstrzymam się do końca the knick. oficjalnie za to mogę powiedzieć, że serial > książka. Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 Co prawda finał sezonu bardzo dobry, to jednak mam niedosyt, że dalej nie wiem dlaczego znikają Kiedy następny sezon? Za rok? Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 (edytowane) Mocne zakończenie sezonu. Choć faktycznie zostaje niedosyt. Jest info kiedy drugi sezon? Scena z kevinem w wariatkowie i Pati - mega. Edytowane 10 września 2014 przez Humulin Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 10 września 2014 Autor Opublikowano 10 września 2014 Drugi sezon tak samo jak pierwszy tylko rok później. Bardzo solidny finał, parę naprawdę ciężkich emocjonalnie scen (wariatkowo, pożar, albo Nora schodząca do kuchni i co tam zastała- to mnie szczerze rozyebało!) Pierwszy sezon serialu oceniam na 9/10. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 Co prawda finał sezonu bardzo dobry, to jednak mam niedosyt, że dalej nie wiem dlaczego znikają :confused: Kiedy następny sezon? Za rok? podejrzewam, że wyemitują razem z nowym sezonem gry o tron dla podbicia oglądalności. chociaż w sumie dotychczasowa polityka hbo zakładała doklejanie do got seriali komediowych więc jeśli nie za bardzo zależy im na wynikach, a po prostu chcą dać im po prostu szansę na domknięcie historii (nie wyobrażam sobie żeby ten serial leciał latami) to będzie podobnie jak z tym czyli na początku lata gdzieś. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 Piękne przeżycie. Teraz trzeba zapomnieć o pustce związanej z końcem. Dla mnie najlepsze był emocje w tym serialu, dawno mnie żaden film, książka (o serialu nawet nie wspominam) nie potargał tak emocjonalnie. Drugą rzeczą za którą wystawiam 10/10 tej produkcji to aktorstwo. Może nie jestem wielkim znawcą ale dla mnie jak na serial aktorstwo jest goty, a jak porównam sobie jak to jest zagrane do ostatniego serialu jaki pacałem czyli "Pod kopułą" to mogę skwitować tylko uśmiechem politowania. Dla mnie serialowe 10/10 ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi