Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cieszę się, że zrezygnowali z tarczy i postawili na bardziej dynamiczną walkę. Aż sobie chyba przejdę dark souls toporem w prawej ręce i kuszą w lewej żeby poczuć klimat. :]

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ewentualnie Butcher knife z Dark.

Rzeczywiście. No i set chestera oprócz głowy, a na głowę jakiś kaptur wanderera. Będzie super.

Opublikowano

A ja sie wylamie i napisze, ze nie jara mnie ta bron palna. Nie mam nic przeciw kuszom i lukom ale olow mi troche nie pasuje do takiego klimatu. Moze dlatego, ze nie lubie szotganow (generalnie) oraz laczenia ich w pare z bronia biala. Tak samo nie podchodzilo mi to w pierwszym DMC. Cala reszta w bloodborne no ku.rwa na plus.

Opublikowano

Miyazaki-san "If you remember the Tower of Latria level in Demon's Souls, that's the kind of atmosphere we want to create with Bloodborne."

pocę się

Tower of Latria to jedna z bardziej klimatycznych lokacji jeśli chodzi o serię Souls. Jeśli klimacik w Bloodborne ma być na podobnym poziomie to wypada mi się tylko cieszyć:)

Opublikowano

Tower of Latria było genialne.Do dziś wzdrygam się na myśl o dzwoneczku strażników i błądzeniu po bagnach w ciemności.Tylko ten Old Monk był za mało wykręcony jak na final bossa.

Cieszą zmiany systemu walki,bo już przy DS2 rzygałem tym utartym schematem blok-atak.Liczę na jakieś dynamiczne uniki pozwalające tańczyć między wrogami.

Na plus też spujnośc świata jako wielkie miasto zmożone plagą.Świat w ds2 nie trzymał się kupy i raziły trochę przejścia typu jest poranek z mgłą,a potem przejście 100m jaskinią i już noc z opadami deszczu :/

Dobrze,że tę część robi najlepszy team odpowiedzialny za demona i pierwszego darka.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Tu jest kilka ciekawych informacji ;)

http://www.nerdacy.com/2014/06/10/bloodborne-first-impressions-its-the-version-of-dark-souls-that-ive-always-wanted/

• Bloodborne is much more aggressive game than Dark Souls and has more offensive tactics.
  • Hero can dual-wield weapons: sword, cleaver, and some sort of firearm. These weapons can transform in-game. Different tactics will be used with different weapons.
  • Vast background and huge depth of field. Very layered and expansive environments.
  • Reflective water. Realistic-ish shadow and lighting effects. Still being worked on obviously, but has the potential to outshine other new-gen games.
  • Bloodborne looks like it is set in an 18th century town, but is purely fantastical.
  • AI is much smarter than Dark Souls. From Software made it a point to mention that there are “enemies everywhere”. They will react to where to you go and how you play.
  • Blood spatter from beasts/enemies can wet and darken the hero’s clothes. The cloth itself looks like it will be on the same level or better than Ryse: Son of Rome.
  • Enemies or beasts are enormously large. Human-looking enemies are the equivalent of giants and there are birds that at least quadruple the size of the hero. Final boss almost 6-8 times.
  • Impressive sound effects. The boss fight at the end of the demo wasn’t all too impressive, but the sound of the beast was loud and actually quite frightening.
  • Difficulty will be on the level of Dark Souls, but “beatable” said From Software.
Edytowane przez Maciomaniak
  • Plusik 1
Opublikowano

Chciałbym, żeby konsekwencje śmierci były duże ale nie frustrujące, czyli tak jak udało im się to wyważyć w pierwszym dark souls.

Opublikowano

Wyglada tylko ok, na dodatek czasem framerate spada ponizej chyba 15tu klatek =/ Maja sporo czasu do poprawy, na chwile obecna slabo jezeli chodzi o kwestie techniczne.

To podobno stara wersja. Zreszta maja jeszcze mase czasu do poprawek.

Opublikowano

9 miesięcy to nie jest zbyt wiele,żeby jakoś znacząco poprawiać grafikę; framerate na pewno, ale reszta - nie sądzę.

Tak tylko piszę, nie ma to chyba i tak dla zainteresowanych większego znaczenia.

Opublikowano

Swoją drogą to jest śmiechowe :D

Trailer super ultra graficznie wypalającego gały Uncharted 4 - pusta gierka, kapiszony, ssanie na polanie (grafa się nie liczy.ru)

Bloodborne - (grafa się liczy.pl)

Bloodborne prezentuje się fenomenalnie; klimat, setting, nawet design wrogów pokazanych na tych krótkich urywkach, robi robotę. Przeze mnie chyba najbardziej wyczekiwana (zapowiedziana) gra (no oprócz MGS V) na której położę łapy w dzień premiery, choćbym po PS4 do MM miał iść na kolanach. <3

• Plusik 1
Opublikowano

Ja tym razem nie kupię, aż nie przeczytam opinii Qjona, Ornita, Mejma czy Figaro (choć ten i tak nie kupi przez pierwsze dwa lata :D). Nie wtopię znowu kasy w błoto jak dwa miesiące temu.

Opublikowano (edytowane)

Ja tym razem nie kupię, aż nie przeczytam opinii Qjona, Ornita, Mejma czy Figaro (choć ten i tak nie kupi przez pierwsze dwa lata :D). Nie wtopię znowu kasy w błoto jak dwa miesiące temu.

Nie wtopisz, no worries. Dark Souls był świetny, idealnie wypełnił pustkę po Demon's Souls. No właśnie - wypełnił, sequel już niestety ewidentnie cierpi na syndrom kotleta. Bloodborne natomiast to powiew świeżości - jestem przekonany, że się nie zawiedziemy. Pewniak po prostu.

Edytowane przez stoodio
Opublikowano

Nie wtopisz, no worries. Dark Souls był świetny, idealnie wypełnił pustkę po Demon's Souls. No właśnie - wypełnił, sequel już niestety ewidentnie cierpi na syndrom kotleta. Bloodborne natomiast to powiew świeżości - jestem przekonany, że się nie zawiedziemy. Pewniak po prostu.

A, jeszcze twoja opinia, przepraszam. No właśnie mam nadzieję, że to było tak że DSII robił team b, a na bloodborne pracuje i pracował team a z miyazakim na czele.

Opublikowano

ty marudna babo!

jasne kurde może jest kilka błedów i gorszych rozwiązań, ale to nadal setki godzin zabawy z bardzo mocnym gameplayem (w przeciwieństwie do samograjów i festwiali QTE) a ty marudzisz jak byś grał dragonballa na kinecta, a nie w DS

• Plusik 1