Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Yyy... wy tak na serio bronicie tego rag dolla? Dużo umiem wybaczyć, ale wrzucanie po stronie zalet obijania jak jakąś szmatą 4-metrowego truchła przeciwnika, który jeszcze przed momentem niemal przyprawiał nas o palpitację serca? Spadanie w przepaść przez samoistne przesuwanie się w bok, podczas okładania razami wroga (przy zalockowaniu) też było może na plus?

Tak, kur.wa. Ukończyłeś Demon's Souls padawanie, weź się teraz za Dark Souls i może kiedyś zrozumiesz dlaczego rag doll to integralna część tej gry. 

d6lA677.gif

Edytowane przez mate5
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Yyy... wy tak na serio bronicie tego rag dolla? Dużo umiem wybaczyć, ale wrzucanie po stronie zalet obijania jak jakąś szmatą 4-metrowego truchła przeciwnika, który jeszcze przed momentem niemal przyprawiał nas o palpitację serca? Spadanie w przepaść przez samoistne przesuwanie się w bok, podczas okładania razami wroga (przy zalockowaniu) też było może na plus?

Ragdoll jest po prostu zabawny, przesuwanie przeciwników daje frajde i tyle. Jest od początku serii i nikomu nie wadzi, wszyscy to lubią.

Opublikowano

Uh, zapiekło, ale w sumie o to mi chodziło. ;]

Mam tylko nadzieję że w DkS już się nie spada z krawędzi przez schodzenie w bok po zalockowaniu na celu. :<

To w sumie jedyna poważna wada w DeS.

@Figaro

tak serio, serio, to patrzyłem na niego jak na kolejny listek figowy do wybaczenia, tym niemniej psuł trochę nastrój, by nie powiedzieć respekt do przeciwnika.

Opublikowano

Działa tak samo bo taka jest mechanika, lokując na przeciwniku i idąc w bok zataczasz w okół celu koło więc idziesz po jego okręgu. Jeśli chcesz iść w bok mając locka to koryguj przekątnymi na analogu. Nie jest to wada, wystarczy o tym pamiętać lub w wąskich przejściach biegać bez locka.

Opublikowano

Dobrze wiedzieć. Najbardziej ,to w(pipi)iało np. podczas starć w Tower of latria 3.2 z ME, oraz w walce z black phantomem, tuż przed lokacja z FK w Boletarii. Na szczęście obie te miejscówki posiadały miejsca, gdzie upadek był znacznie utrudniony. To był chyba jedyny sposób na zgon nie z winy gracza. Oby w BB to poprawiono. 

Opublikowano

Koval i milan, daliscie mi małego raczka tymi postami.

Ragdoll to znak tej serii. Jest awesome.

No kurde, przeciwnik atakuje i w sekundę robi unik. Szalone. Videa gaemz. Nie wiem po co wy jeszcze gracie w gierki, ja mam wystarczajaco dużo realizmu i prawdziwej fizyki w życiu.

Ok, wiadomo że to tylko gierki ale jak wszędzie słyszysz spusty, mesjasze, goty a oglądasz gejmplej i widzisz takie śmieszki to ja nie wiem gdzie ten cały nextgen? Jak deweloperom nie chce się nic robić z fizyką, interakcją z otoczeniem, otwartością świata przedstawionego a tylko pchają w dizajn, 1080p i 60fps a większość już ma kisiel w gaciach.

Opublikowano (edytowane)

24 września podadzą kto dostał sie do alphy, sama alpha rusza na początku pazdziernika

link do zapisów podawałem w  temacie

30D36CB9-C6A1-4903-9D95-7D5E6A98A549.jpg

gameplay z TGS w dobrej jakości, chociaż już to widzieliśmy

Edytowane przez Fanek
Opublikowano

YOU CAN SUMMON FRIENDS VIA PS4 FRIENDLIST

AWW YISSSS

Niech to będzie prawda. 

Opublikowano

Dat face

Dat look

Dat cuteness