Fanek 669 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 dziś coś czytałem, że nie będzie można przejść całego wątku fabularnego w coop-ie ale czytałem to na polskim serwisie, wiec może błędne tłumaczenie ktoś coś wie na ten temat? Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 Możliwe, że podobnie jak w soulsach, będą jakieś lokacje "offline", gdzie nikt nie może pomóc ani zaatakować mimo gry online. 1 Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 Tu jest o tym. Co-OpUp to three players can group up together online, with the objective being to defeat the boss in the area (guest players receive a word upon success). A game is started when the host player uses the “Hunter Calling Bell” item to call other hunters. Likewise, the guest players use the “Resonant Bell” item to join another person’s game. Once connected, the host and guests play together in the host’s game instance. A session will end if either the hosts or the guests die, or if a “Separating Shot” is used to retreat back to one’s own game. Matchmaking is done automatically, but passwords can be set to ensure the right players group together as needed. Passwords can be up to eight characters and are only used for co-op play. Player-versus-PlayerPlayer-versus-Player, or PvP, matches are one-on-one bouts that take place in pre-determined areas. The player being invaded is the host, while the aggressor is the guest. A match is started when the guest uses the “Ominous Resonant Bell” item to invade a user’s game. The host has either started a co-op session or used an Ominous Resonant Bell as well to trigger the appearance of a Bell Chiming Woman. The guest proceeds to invade the host’s game instance, where the two duke it out. The rules are simple. The host can be invaded when they’re in areas with the Bell Chiming Women, who normally appear either as part of c-op play or when an Ominous Resonant Bell is used (though there are occasionally areas where she’s just present in general from the start), an guest can return back to their own game once they’ve defeated the host (or have been defeated by the host). Killing the host will grant them a reward. A session will also end if the host enters a boss room, or if a Separating Shot is used to return the guest player to his own game. Asynchronous MultiplayerBlooborne also has asynchronous online element. Players can leave hints and messages for other players in other game worlds. Graves are erected where players have fallen in the game world, and touching them replays how they died. And players can see phantom images of other players running around in the same areas for a limited amount of time. So it’s essentially Demon’s Souls and Dark Souls in this area. Chalice DungeonChalice Dungeons are split into two types: normal and randomly generated. Both can be played offline and online, but random ones require connecting to the internet once in order to connect to a server and download data. Players’ Chalice Dungeons can be publicly accessible and shared online. UpdatesAn update will go live on release day, which will include online optimizations, enhanced game performance and usability, and a few other things. PlayStation PlusSony clarifies that PlayStation Plus is required for co-op and player-versus-player, but not required for downloading updates and getting the necessary data to generate a Chalice Dungeon. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 7 marca 2015 Opublikowano 7 marca 2015 Znany jest już rozmiar BB na dysku - 41 gb; Źródło: http://www.paradiger.com/rumor-ps4-exclusive-bloodbornes-beastly-minimum-hdd-size-is-41gb/ No to o kolejnych opóźnieniach premiery nie ma już mowy. 1 Cytuj
messer88 6 484 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 Wiadomo czy będzie u nas dostępny jakiś bundle z Bloodborne ? Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 W Europie zapowiadany byl. Ale troche lipny, bo gra w srodku sama, a mogli chociaz soundtrack i artbook dorzucic. 1 Cytuj
Artesal 68 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Interaktywny trailer https://watch.zentrick.com/qxgofC/ 2 Cytuj
Artesal 68 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 W BB, do wiadomości możemy też dodawać pozy: goty. Cytuj
YETI 10 996 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Interaktywny trailer https://watch.zentrick.com/qxgofC/ GOTY nadchodzi. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Trzeba kiedy zrobić listę zmian i nowości w stosunku do Demon's/Dark Souls; 1. Wiadomo że zadebiutują losowo generowane dungeony 2. Powróci system tendencji światów w stylu DeS, wzbogacony tym razem o zmienne pory dnia 3. Alternatywą dla standardowych potionów będzie odzyskiwanie hp przez zadawanie szlagów wrogom (oblanie krwią przeciwnika) 4. W kooperacji odzyskiwanie hp będzie możliwe tylko poprzez zadawanie wrogom obrażeń 5. Wrócą tarcze, ale oparcie na nich walki jak w Soulsach będzie kończyć się tragicznie 6. Aby odzyskać utracone "dusze" tym razem będziemy musieli nie tylko dojść do miejsca naszej śmierci, ale także zabic naszego oprawcę, by je odzyskać. Dwa pierwsze ficzery to zayebiste rozw. dla podbicia replayabilty. Pominąłem coś istotnego? Cytuj
Ceglash 16 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Wreszcie seria gier, za którą "nadążam";). "Assasins Creed" nie rozumiem, "Call of Duty" pominąłem kilka części, "Persona" ma dziwny japoński klimat a w "Pokemonach" widzę tylko bajkę dla dzieci;). Za to seria "Souls"... mhhhmm kupię każdą konsolę dla niej! Szczerze to mam bardzo wielki dylemat, które uniwersum lepsze: Souls czy Zelda. Wiem, pojechałem całkiem poza temat ale... nieważne:). Co do "Bloodborne" to mam nadzieję, że gra mnie doprowadzi niemal do płaczu swoim poziomem trudności. Pamiętam, że zawsze w każdej części Soulsów miałem ogromny problem z dotarciem do pierwszego punktu kontrolnego. W "Dark Souls 2" musiałem to zrobić planując moją przeprawę niczym cherubin przez osiedle pełne "dresów";). Chyba teraz to już w ogóle będzie płacz bo zniknie moja ulubiona taktyka - wielka tarcza w lewej i jeszcze większy miecz w prawej ręce. Niemniej czekam i odliczam dni do premiery. Taka ciekawostka - w UK(gdzie teraz mieszkam) premiera Bloodborne jest 2 dni później niź reszta Europy. Ja rozumiem, że wyspa i statki są bardzo wolne, no ale bez przesady! Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 (edytowane) Trzeba kiedy zrobić listę zmian i nowości w stosunku do Demon's/Dark Souls; 1. Wiadomo że zadebiutują losowo generowane dungeony 2. Powróci system tendencji światów w stylu DeS, wzbogacony tym razem o zmienne pory dnia 3. Alternatywą dla standardowych potionów będzie odzyskiwanie hp przez zadawanie szlagów wrogom (oblanie krwią przeciwnika) 4. W kooperacji odzyskiwanie hp będzie możliwe tylko poprzez zadawanie wrogom obrażeń 5. Wrócą tarcze, ale oparcie na nich walki jak w Soulsach będzie kończyć się tragicznie 6. Aby odzyskać utracone "dusze" tym razem będziemy musieli nie tylko dojść do miejsca naszej śmierci, ale także zabic naszego oprawcę, by je odzyskać. Dwa pierwsze ficzery to zayebiste rozw. dla podbicia replayabilty. Pominąłem coś istotnego? Bylo tego sporo, np brak klas, a wybieranie przeszlosci bohatera. 1. Jeden dungeon 2. Nauczcie sie nooby, ze Demonsy to DS, a nie jakies DeS. Ja wiem, ze wiekszosc z was poznala serie Soulsow od Darkow, ale to nie znaczy, ze mozna walic z dupy skrot. Edytowane 10 marca 2015 przez Jerome 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Na forum utarło się że DeS to Demon's, a DkS to Dark. Serię poznałem od Demonsów. Proszę przestać być taki niemiły, bo bardzo nas to dotyka. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Gra w końcu zamówiona! Edycja limitowana w Ultimie. Boli tylko że ten OST nie jest na krążku. Za taką cenę powinni dawać bez łaski. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Głupie pytanie Czy bloodborne bedzie po polsku czy sprowadzac z cywilizowanych krajów? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Będą napisy pl. O dubbie zapomnij. I dobrze. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 11 marca 2015 Opublikowano 11 marca 2015 Jutro wychodzi, ja kupie w piatek Werdykt imo najlepszego i najwazniejszego pisma o grach i branzy zatem jutro. Troszke info o lokacjach. http://www.worldsfactory.net/2015/03/06/new-info-bloodborne-locations-yharnam-uncovered Cytuj
Artesal 68 Opublikowano 11 marca 2015 Opublikowano 11 marca 2015 Jak dobrze rozumiem, nie jest to ostateczna recenzja, gdyż z tą czekają na włączony online. Embargo mija w następnym tygodniu. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 11 marca 2015 Opublikowano 11 marca 2015 Tak. Tez to znalazlem. Maja za soba 40h teraz. Pojawic sie ma ocena, ale nie ostateczna jeszcze. Cytuj
YETI 10 996 Opublikowano 11 marca 2015 Opublikowano 11 marca 2015 Embargo mija w następnym tygodniu. Wiadomo kiedy dokładnie? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 11 marca 2015 Opublikowano 11 marca 2015 preorderek ze steel bookiem zamówiony do Wiedźmina tylko bloodborn i pillars of eternity a po wieśku sobie dark souls 2 na ps4 z dodatkami przejdę ot tak dla przypomnienia Hype taki na exa miałem ostatnio chyba przy gears of war 3 . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi