ireniqs 3 025 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Podoba mi się w uj to że jest ten cały HUB, czyli sen łowcy czy jakoś tak. Uwielbiam takie miejscówki w grach. Tutaj czuć Demon's Soulsa. Broń pewnie da się rozkręcać na +10 ale być może najpierw trzeba będzie coś zdobyć żeby ulepszyć kuźnię albo cuś. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Ale to jest dobre. Leb urywa po same jajca. Siedze w robocie i juz rozkmina nad gierka Ja też a w przerwie oglądam epic name bro i patrzę czy czegoś nie pominąłem. Jest np npc co daje kozacki gest. Muszę tam dzisiaj wrócić Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Pierwszy playthrough bez żadnych poradników moim zdaniem, nawet jak sobie go utrudnisz czy s(pipi) kompletnie to trudno. Dopiero później można poszperać w necie co się pominęło itp Ja np. do tej pory nie znalazłem itema (ubitych 8-9 bossów), który pozwala mi pomagać innym graczom, mogę ich summonować, ale dołączać do innych już nie xD 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Też jestem tego samego zdania. Pierwsze przejście gry lepiej na "czysto" zrobić, w końcu odkrywanie samemu wszystkich rzeczy jest imo ciekawsze. No i niebezpieczniejsze Cytuj
jakubde85 14 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Mam pytanie, jaką ocene dostało BB w psx extreme?. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 (edytowane) No ja pierwsze w 100 % bez poradników. Oglądam tylko epic name w miejscach które już zwiedzilem bo on za(pipi)iście o lore mówi . Drugie podejście będzie z guidem który przyjdzie po 10 kwietnia. 9/10 Edytowane 26 marca 2015 przez blantman Cytuj
QTF 8 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 (edytowane) Witam wszystkich łowców demonów! Mi pomimo prawie 7h udało się dotrzeć dopiero do 2 bossa. Gra jest cięższa niż się spodziewalem i wymaga całkowicie innego podejścia niż preferowane przeze mnie slashery. Do rzeczy jednak bo mam dwa pytanie, bardziej natury technicznej:1. Czy Wam też tak sie cholernie tnie rozgrywka?? Przy zwykłej eksploracji i korygowaniu lekko kamery w lewo-prawu, następują takie zgrzyty, że głowa mała. Co ciekawe, nie dostrzegłem tego na żadnych materiałach w necie... OCB?2. Zniesmaczony dolegliwościami z pkt. 1, postanowiłem zainstalować grę od początku, usuwając jej wszystkie dane. I tu nastąpił ZONK!!! Po instalacji nie mogłem odpalić gry dopóki patch się w całości nie pobierzę. WTF się pytam? DLACZEGO? Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Szczególnie, że za pierwszym odpaleniem mogłem grać bez problemu bez pobrania patcha, natomiast po paru h gry, odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu danych gra zatrzymywała się na ekranie początkowym(grafika z gry) i dalej nic. Żadne loga się nie pojawiały, nic.Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć, DLACZEGO? Edytowane 26 marca 2015 przez QTF Cytuj
Makot 5 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Gram od wczoraj i powiem tylko jedno... gra jest GIENIALNA 10/10 ,na plus wszystko nawet loadingi przydługawe nie ujmują całego konsztu. Przed chwilą padł drugi Boss i wiem jak zdobyć miotacz płomieni Powiedzcie mi czy zmiana "kolorystyki" jest spowodowana "biegiem czasu" czy ma to coś związek z fabułą? Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 No ja pierwsze w 100 % bez poradników. Oglądam tylko epic name w miejscach które już zwiedzilem bo on za(pipi)iście o lore mówi . Drugie podejście będzie z guidem który przyjdzie po 10 kwietnia. 9/10 Gdzie zamówiłeś ten poradnik i w jakiej cenie? Też chyba kupię bo mam taki do Dark Souls 2 i jest super. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 No ja pierwsze w 100 % bez poradników. Oglądam tylko epic name w miejscach które już zwiedzilem bo on za(pipi)iście o lore mówi . Drugie podejście będzie z guidem który przyjdzie po 10 kwietnia. Też lubię jego filmiki jeśli chodzi o serię Souls, jak przyjdzie poradnik to daj znać jak się prezentuje (może jakieś fotki w Zakupach Growych ) Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Witam wszystkich łowców demonów! Mi pomimo prawie 7h udało się dotrzeć dopiero do 2 bossa. Gra jest cięższa niż się spodziewalem i wymaga całkowicie innego podejścia niż preferowane przeze mnie slashery. Do rzeczy jednak bo mam dwa pytanie, bardziej natury technicznej: 1. Czy Wam też tak sie cholernie tnie rozgrywka?? Przy zwykłej eksploracji i korygowaniu lekko kamery w lewo-prawu, następują takie zgrzyty, że głowa mała. Co ciekawe, nie dostrzegłem tego na żadnych materiałach w necie... OCB? 2. Zniesmaczony dolegliwościami z pkt. 1, postanowiłem zainstalować grę od początku, usuwając jej wszystkie dane. I tu nastąpił ZONK!!! Po instalacji nie mogłem odpalić gry dopóki patch się w całości nie pobierzę. WTF się pytam? DLACZEGO? Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Szczególnie, że za pierwszym odpaleniem mogłem grać bez problemu bez pobrania patcha, natomiast po paru h gry, odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu danych gra zatrzymywała się na ekranie początkowym(grafika z gry) i dalej nic. Żadne loga się nie pojawiały, nic. Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć, DLACZEGO? Bylo spowodowane to tym pewno ze stary save byl na spatchowanej wersji gry, i dlatego nie mogles nic zrobic. Mnie caly czas boli maly wybor oreza, znalazlem jakas tam bron, ba kupilem nawet pare, ale ile tego jest z 10 sztuk poki co? Odpalilem wczoraj dla porownania, DkS 1 & 2 i przeciez to nie ma w ogole porownania w dwojce tyle broni ze glowa mala, i kombinacje jakie chcesz - dwa miecze, dwa topory, tarcza/miecz/pyro/miracle CO SOBIE ZAPRAGNIESZ. Poki co to jedyny minus tej gry, ale gra sie wysmienicie, no i invady <3 chociaz wsumie, patrzac na mala ilosxlc eq i brak miracli to nie bedzie juz troll invade'ow Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Ja tam problemu nie mam z tym. No i bronie mają dwie formy, które zdecydowanie bardzo się różnią (szybkością, zasięgiem etc.) W Soulsach używałem raptem 3-4 sztuk oręża, a najczęściej i tak się kończyło na Uchigatanie trzymanej oburącz (rzadko grałem z tarczą) Sporo było też śmieciowego żelastwa. Cytuj
QTF 8 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Witam wszystkich łowców demonów! Mi pomimo prawie 7h udało się dotrzeć dopiero do 2 bossa. Gra jest cięższa niż się spodziewalem i wymaga całkowicie innego podejścia niż preferowane przeze mnie slashery. Do rzeczy jednak bo mam dwa pytanie, bardziej natury technicznej: 1. Czy Wam też tak sie cholernie tnie rozgrywka?? Przy zwykłej eksploracji i korygowaniu lekko kamery w lewo-prawu, następują takie zgrzyty, że głowa mała. Co ciekawe, nie dostrzegłem tego na żadnych materiałach w necie... OCB? 2. Zniesmaczony dolegliwościami z pkt. 1, postanowiłem zainstalować grę od początku, usuwając jej wszystkie dane. I tu nastąpił ZONK!!! Po instalacji nie mogłem odpalić gry dopóki patch się w całości nie pobierzę. WTF się pytam? DLACZEGO? Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Szczególnie, że za pierwszym odpaleniem mogłem grać bez problemu bez pobrania patcha, natomiast po paru h gry, odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu danych gra zatrzymywała się na ekranie początkowym(grafika z gry) i dalej nic. Żadne loga się nie pojawiały, nic. Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć, DLACZEGO? Bylo spowodowane to tym pewno ze stary save byl na spatchowanej wersji gry, i dlatego nie mogles nic zrobic. W pewnym sensie jest to wytłumaczenie, nawet sam to rozważałem. Ale jak można w ogóle tak zrobić? Taką łatke wypuścić? Przecież jak skasuje dane gry, na i tak małym dysku PS4 i po jakimś czasie znów będę chciał do niej wrócić, to przyjdzie mi czekać "f(pipi) godzin": zanim się ściągną wszystkie patche i będę mógł odpalić grę. CO ZA ABSURD!! Dziwi mnie, ponieważ w żadnej innej, po odinstalowaniu updatów nie zdarzyło mi się żebym nie mógł odpalić. Nawet z savem po update'cie. Można w ogóle odinstalować dane gry, nie kasując patchy? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 No ja pierwsze w 100 % bez poradników. Oglądam tylko epic name w miejscach które już zwiedzilem bo on za(pipi)iście o lore mówi . Drugie podejście będzie z guidem który przyjdzie po 10 kwietnia. 9/10 Gdzie zamówiłeś ten poradnik i w jakiej cenie? Też chyba kupię bo mam taki do Dark Souls 2 i jest super. W sklepie który velius podlinkował kilka stron wcześniej jak nie znajdziesz to wieczorem dam ci nazwę bo nie pamiętam a w pracy jestem:) Ja biegam z mieczo młotem i to dwie Zupełnie różne bronie. Zwykle mobki smashuje jednym uderzeniem wielkiego młota dwurecznego po czym przy szybkim przeciwniku odskakuje i robię transformacje w szybki miecz:) Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 (edytowane) @blantman Tez z tą samą bronią biegam, spróbuj wyjąć miecz - lekki atak mieczem (R1)->>>zmiana trybu broni od razu (L1),->>> znowu R1 - lekkki atak już młota. Animacja kombosa GOTY, prawie każdy mobek po drodze od tego pada i stuna od drugiego hita już załapuje Edytowane 26 marca 2015 przez Jeez_PS Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Czuć Demonsy (dzięki Bogu), bo akcja dzieje się w tym uniwersum ale dużo pózniej. Przekonacie się. Broń leveluje się wyżej niż +5, wiec ktoś wyżej złe napisał. Nie mogę wysiedzieć w pracy Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Owszem to jest universum DeS i jest duzo wspominek na temat tamtej gry, zwlaszcza Lore Broni jest duzo mniej, ale kazda jest zupelnie inna, ma zupelnie inna animacje i dodatkowe triki oraz comba. W DS i DS 2 bylo multum broni ale tak naprawde 60% z nich to byl junk i wiele ludzi biegalo z tym co jest "viable" albo mega mocne lub polecaone w poradnikach bo innych rzeczy sie nie oplacalo jesli sie min maxowalo. Ja mam taki problem ze uznalem ze robie Skill postac na Cane i inne lekkie bronie, ale wzialem do łapy Axe i matko boska co za bron Teraz pakuje na przemian str i skill do granic soft capa a potem sie zastanowie co dalej. 1 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 (edytowane) No ja pierwsze w 100 % bez poradników. Oglądam tylko epic name w miejscach które już zwiedzilem bo on za(pipi)iście o lore mówi . Drugie podejście będzie z guidem który przyjdzie po 10 kwietnia. 9/10 Gdzie zamówiłeś ten poradnik i w jakiej cenie? Też chyba kupię bo mam taki do Dark Souls 2 i jest super.W sklepie który velius podlinkował kilka stron wcześniej jak nie znajdziesz to wieczorem dam ci nazwę bo nie pamiętam a w pracy jestem:) Ja biegam z mieczo młotem i to dwie Zupełnie różne bronie. Zwykle mobki smashuje jednym uderzeniem wielkiego młota dwurecznego po czym przy szybkim przeciwniku odskakuje i robię transformacje w szybki miecz:) Przeleciałem 30 stron i nie mogę tego znaleźć, jak będziesz mógł to podeślij później. Btw. Panowie jak się robi krytyka w plecki? Przeczytałem ileś tam postów wcześniej że trzeba zrobić 'charge', ale nie do końca wiem o co to chodzi tzn. może ktoś wyjaśnić to przekładając na sterowanie padem? Edytowane 26 marca 2015 przez ireniqs Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Przed momentem straciłem 10tys dusz, a najzabawniejsze jest to, że przez (pipi)ane szczury w ściekach. 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Btw. Panowie jak się robi krytyka w plecki? Przeczytałem ileś tam postów wcześniej że trzeba zrobić 'charge', ale nie do końca wiem o co to chodzi tzn. może ktoś wyjaśnić to przekładając na sterowanie padem? Jak jestes na plecach wroga (podkradasz sie lub wrog sie wystawia na dlugo po ataku) trzymasz R2 dopoki postac nie zaatakuje po takim blysku bronia, wtedy uslyszysz charakterystyczny dzwiek i wciskasz R1. 1 Cytuj
QTF 8 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Przed momentem straciłem 10tys dusz, a najzabawniejsze jest to, że przez (pipi)ane szczury w ściekach. Podobno na samym końcu tej lokacji jest jakaś wyxxxana zbroja łowcy. Też sam raz tam wpadłem i exp. poczedł... Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Przed momentem straciłem 10tys dusz, a najzabawniejsze jest to, że przez (pipi)ane szczury w ściekach. Podobno na samym końcu tej lokacji jest jakaś wyxxxana zbroja łowcy. Też sam raz tam wpadłem i exp. poczedł... Właśnie w tym celu tam sie udałem, aby zdobyć ciuszki z trailera. Bansai wstawiał filmik. Cytuj
Maciejjy 92 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 lol to jest ta dobra zbroja? Wczoraj ja znalazłem, ale nie ubrałem, bo porównałem staty z ta co miałem (kupiona od sprzedawcy) i uznałem, ze padaka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi