Velius 5 755 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Jak dla mnie to zdecydowanie za wczesnie na takie rozmowy, narazie to ludzie nawet nie wiedza jak pvp robic bo jeszcze nikt nigdy mnie nie najechal, a to jak sie system przyjmie i co mozna z nim robic wyjdzie w praniu. Juz widzialem tematy o jakis niebianskich arcane rzeczach ktore sie sprawdzaja na pvp i znacznie urozmaicaja rozgrywke albo dodaja nowe movesety, wiec poczekamy zobaczymy Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 @Qjon Ocena w skali 1 - 10 ? Nie biorąc pod uwagę Soulsów. Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Pany nie ograniam czy tak żadko savy są? Praktycznie od startu do Fathera dochodze:/ nic po drodze nie ma? Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Savy robią sie na bieżąco cały czas. 1 Cytuj
teddy 6 900 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Rozglądaj się za skrótami. Często jest tak, że w trakcie drogi z jednej lampy do drugiej, która jest bardzo długa masz kilka skrótów do odblokowania (drzwi, drabiny, windy) 1 Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 (edytowane) Mhhy to punkty od ktorych startuje sa tylko tal rzadko:/? Edytowane 27 marca 2015 przez Wojtas1986 Cytuj
Velius 5 755 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Tak, ale jak koledzy wspomnieli jest duzo skrotow ktore trzeba sobie pootwierac. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Ja fathera 9 razy próbowałem pokonać i droga od jedenej z latarni do niego po odblokowaniu skrótów zajmowała 3 min max. Tylko to był run bez walki:) Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Właśnie mi się poszło (pipi).ać prawie 100k dusz, miałem sobie dać spokój na dziś ale jadę dalej:) Forbidden Forest miazga lokacja. Ulepszyłem miecz Ludwiga na +6 i od razu się łatwiej gra. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Skąd masz ten miecz napisz w spoilerze? Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 (edytowane) Jak pokonasz blood-starved beast i wrócisz do cathedral ward, od razu po prawo od lampy masz otwarte drzwi z windą na górę. Prawie na samej górze jest skrzynia z badgem z którym miecz jest do kupienia za 20k u posłańców. Edytowane 27 marca 2015 przez messer88 Cytuj
Szermac 2 856 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Ziomki bo nie wiem gdzie mam iść zabiłem już jakoś 6 bossówClericOjczulekGłodna BestiaAmeliaWiedźma z HemwickCienie Yharnami nie wiem co dalej, wszystko jakby pozamykane, byłem w lokacji z bossem na księżycowym jeziorze, ale jeszcze jestem za cienki gdzie mogę jeszcze się udać ? Dzięki za odp. Cytuj
Velius 5 755 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 (edytowane) Alez ta gra jest zlozona jezeli chodzi o side questy, npce i skróty...kapcie spadaja jak sie w to gra i dowiaduje coraz wiecej rzeczy. I za co ten minus kolego? Edytowane 27 marca 2015 przez Velius 3 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Mnie ta gra troche denerwuje. Nawet nie poziomem trudnosci, tylko tym takim cheesem. Chcesz zebrac zbroje na cmentarzu? Jakas pustka cie wsysa i wyrzuca w powietrze. Idziesz przez korytarz? Jakis ziomek albo pies wyskakuje z dupy. To nie jest rowna walka. Ech... Natomiast sama gra bardzo mi sie podoba. Jest ciezko, jest motyw eksploracji, jest wyzwanie. Mega sie ciesze, ze nie posluchalem i kupilem Obecnie latam z Saw Spear +2 i jest moc. Pytanie - jak mam rozwijac statystyki postaci? Mam bardziej pakowac w sile, czy zwinnosc, czy moze w zycie albo stamine? Nie mam pojecia jakie sa pozniej wymagania odnosnie statow do broni, ale wyczytalem ze ponoc bronie skaluja sie ze statami? Ktos moglby wytlumaczyc? 1 Cytuj
Velius 5 755 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Kazda bron inaczej sie skaluje z danym statem, jedna ma skalowanie od skill, inna od strength, jeszcze inna od obydwu. Do tego niektore maja od Arcane lub Blooditnge lub mixy (ale zaleznie od rangi, masz po prawej w dole oznaczenia od E do S oraz ikonki wskazujace z ktora statystyka jest scaling). Przy ulepszaniu broni skalowanie moze ulegac zmianie na lepsze (np z D na C itp). Im lepszy scaling, tym wiekszy dmg bo bron czerpie ze statu w jaki scaluje. Najbezpieczniej na poczatku dodawac w Vitality i troche w Endurance, bo te staty zawsze sie przydaja. To czy STR czy SKILL czy i nny stat zalezy czego bedziesz declowo uzywal. Sa tez tak zwane quality weapons ktore czerpia korzysc z obydwu statow i mozna ladowac obydwa np. Sprawdzic co robi dana statystyka mozna poprzez wcisniecie w menu R3 i najechanie kursorem w celu zobaczenia wyjasnienia. O ile sie nie myle tak sie przedstawiaja capy na statystyki: VITALITY: Soft 30, Hard 50ENDURANCE: Soft is 40, beyond that there aren't any significant gains.STRENGTH: Soft 25, Hard 50SKILL: Soft 25, Hard 50BLOODTINGE: Soft 25, Hard 50ARCANE: Soft 25, Hard 50 Przed Softem dany atrubut za kazdy punkt daje duzy plus, przy osiagnieciu soft capa ilosc ta z kazdym dodanym punktem jest juz mniejsza, gdy po hard capie prawie nie widac roznicy dalej dodac w ten atrybut. Przyklad calkiem wyimaginowany zeby wyjasnic, dajac Vitality do levelu 30 za kazdy punkt powiedzmy dostajesz 40hp, po progu soft cap bedzie to juz np tylko 20hp za punk, a po hard cap juz tylko 5 hp. Tak to mniej wiecej dziala, jak gdzies napisalem glupote to prosze mnie poprawic. To czy str czy skill to sprawa indywidualna, ja sam jestem nie zdecydowany i juz 3 razy zmienialem target przez co mam 20 skill i 20 str i czekam az znajde wiecej broni i bede wkoncu mogl podjac decyzje. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Panowie jak naprawiać broń? :E Cytuj
Velius 5 755 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 W Hunter's Dream podejdz do stolika i powinienies miec opcje na upgrade broni, naprawde itp. Nie wiem czy nie jest do tego wymagany przedmiot Workshop cos tam, ktory sie dostaje zaraz po Zabiciu Father'a Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bansai 11 198 Opublikowano 27 marca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 marca 2015 XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :dynia: 22 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 O lol Panowie mam pytanko, jak zabiłem tego dziadka na stole w Hunter's Dream to grożą mi z tego powodu w przyszłości jakieś reperkusje? Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Jaki jest lvl cap na pvp w tej części bo nie chcę przedobrzyc jak w ds2 i moja 177 lvl postać Nikt Ci teraz na to pytanie nie odpowie, bo nie dawno byla premiera. Tu sa inne statsy i zanim znajdzie sie zloty srodek to minie jeszcze z miesiac. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Raczej nie Masorz, ja go dojechalem raz przez przypadek i pozniej znowu byl 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Ja poerdole.... nie idźcie za niebieskim światłem Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Ja poerdole.... nie idźcie za niebieskim światłem Czemu? A propos, skonczylem questa pobocznego dla kruczycy, masarka ta ostatnia walka... typek w katedrze mnie z pistoletu na 2 strzaly sciagal, tym razem ona nam nie pomagala bo ... cala we krwi lezala na ziemi przed wejsciem W nagrode dostajemy: rune na postac oraz odznake za ktora mozna kupic jej sprzet. Oraz: wku*wia mnie to pisanie w spoilerach Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 No jej broń ma skalowanie: ze Skillem , osiąga też S jeśli chodzi o atrybuty, więc całkiem ciekawa broń do buildów opartych tylko na Skillu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi