Bansai 11 198 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Nie mam sil juz do tego, dzis jestem lamusem i na ng+ bije mnie ojczulek, dzis juz z 10 razy umarlem :v A w filmiku typek walczac z mergo wet nurse mowi pod koniec walki, ze zgliczowane i ze normalna walka z nia jest 'PAIN IN THE ASS' :] Jakby co to na ng+ nie ma juz chyba wstydu jak kogos wezwiesz do pomocy Farmerku Co do typa z filmiku, piekny lamus, pain in the ass Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 No jest bug z tym i kilkoma innymi bossami, losowo sie objawia. Podobno związane jest to z alokacją pamięci Jak się gra zbyt długo, bossowie stają się tępi i trzeba zresetować konsolę loooool Cytuj
Gość Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 W FS nie pomyśleli, że ktoś może chcieć siąść do dłuższej sesji. Kolejny objaw zmiany targetu Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Velius jaki masz level teraz? Nie pamietam, cos kolo 80 chyba. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 No to ci bossowie o ktorych pisales sa troche ponizej twojego levelu, ale nie martw sie, NG+ sprowadzi cie na ziemie Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 (edytowane) Ale level w tym przypadku nie ma znaczenia. Pierwszego bossa zabilem majac 68vll, nastepnego 74 lvl a tego ostatniego o ile mozna tego kolesia nazwac bossem 80. Do tego dodaje wszystkie staty po rowno bo to postac do testowania borni wiec nie mam np 50 str albo takich rzeczy,ostatnie level dodaje w arcane i blooditnge ktore raczej nic nie zmieniaja w uzywaniu Axe. Problem w tym ze ich ataki byly mega przewidywalne i Reborn One nie uderzyl mnie ani razu, az szkoda ze filmiku nie nagralem, drugi boss moze 2 razy przy czym bilem go dlugo zanim sie zczailem co trzeba zrobic a ten ostatni...bez komentarza, co to w ogole mialo byc? Micolash to jakas mega ciota, 2 ataki na krzyz i uciekanie przede mna, no ale moze specjalnie dali taka pałke dla rozrywki . Za NG+ wezme sie dopiero jak wszystko zrobie w NG, w tym chalice'y, strasznie chce znalezc ta ostatnia bron i wyprobowac. Edytowane 31 marca 2015 przez Velius Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Velius, ja się z tobą zgadzam i zresztą pisałem o tym wcześniej, że w pewnym momencie gra dość wyhamowuje z poziomem trudności samych bossów. Ale spokojnie, są bossowie w Dungeonach Cytuj
Tamashi 4 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Dobra, póki co olałem Loran, mimo że całkiem nieźle mi szło (dotarłem do trzeciej warstwy i nieco tam podlevelowałem) po tym jak dowiedziałem się, że Yharnam ukrywa się Phtumeryjskich Labiryntach. Doszedłem do drugiej warstwy Niższego Pthumeryjskiego Labiryntu i rozbiłem się o ścianę w postaci nieumarłego olbrzyma . Damn, ten koleś jest mocny. Potrafi mnie zabić praktycznie jednym mocnym ciosem, a zwyczajnym atakiem znieść mi pół paska życia. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Dwa szybkie pytania, czy całą grę leci tak dużo potionów? Czy jest coś w rodzaju skrzynki na itemy? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Dwa szybkie pytania, czy całą grę leci tak dużo potionów? Czy jest coś w rodzaju skrzynki na itemy? Nie wiem, ja mialem pecha i nie chcialy leciec wiec musialem troche farmic, ale raczej sporo leci. Tak masz storage w Hunter's Dream, jak masz przy sobie max i podniesiesz przedmiot to automatycznie nadmiar leci do storage. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 mi cały czas lecą potiony jest coś jakby skrzynia Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Ja sie januszom nawet nie dziwie ze płacza o poziom trudnosci. Ograłem poprzednie czesci, cisne ciagle monster hunter a i tak zaliczylem na dzien dobry pare zgonow. Jaram sie, wolne w piatek wzialem i bedzie grane. Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Ilość potków zależy od lokacji. W jednej leci więcej, w drugiej mniej. Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 A leci później gdzieś tak sympatycznie jak na samym początku/wieśniakach w lesie ? Biegam po yahar'gul, wcześniej cainhurst i nic mi nie wypada potionów, no albo taki pech. Cytuj
Tamashi 4 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Fajne miejsce gdzie można przez dłuższy czas farmić fiolki to praktycznie sam początek gry. Od Latarni w Centrum Yharnam zrobić run po okolicy (po otwarciu skrótu), na most gdzie się walczyło z Cleric Beast żeby zabić dwa wilkołaki i kolesia z cegłą. Potem powrót na niższy poziom mapy, tam gdzie się pałęta dwóch z cegłówkami, następnie na most z toczącym się kamieniem (windą), zabijamy kolejnego kolesia z cegłą i jego kumpli. Na koniec idziemy w kierunku areny, na której walczyliśmy z Ojczulkiem (oczywiście po drodze zabijając ostatnie dwa potworki) gdzie używamy latarni do powrotu do Snu Tropiciela. Run powtarzamy aż będziemy usatysfakcjonowani . To była moja farma przez większość gry. Na jednym takim runie zbierałem kilkanaście fiolek. Teraz jednak już wolę nafarmić tętnienia, za które kupuje fiolki bo szybciej w ten sposób . Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Jak juz dotrzecie do Pierwszego pietra akademii To farma jest bardzo szybka, jeden run trwajacy ~3 minuty i ~15k krwi wpada. Powtarzac do znudzenia (pipi)A MAC JA (pipi)E ta arena walki z ojczulkiem nie dosc ze jest za mala, to jeszcze na(pipi)one wszedzie w kolo tych (pipi)onych nagrobkow o ktore ciagle sie (pipi)a zahaczam strafe'ujac przed atakami (pipi)A Cytuj
Tamashi 4 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 No ja też obecnie mam mega w(pipi)a, tylko że na (pipi)anego olbrzyma z Kielichowych Lochów . Bije go mega ostrożnie, jeden hit i do tyłu. Trwa to bardzo długo ze względu na jego olbrzymią liczbę HP. Ale wystarczy jeden błąd żeby umrzeć po jednym mocnym ataku. Chyba sobie oleję tę walkę i wrócę do niej później w NG+ (mam nadzieję, że Kielichowe Lochy nie resetują się w ng+?) Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 (edytowane) @Tamashi To ten taki olbrzym z maczugą i łacuchem co ma taki atak,że się obraca i ściąga prawie całe życie ? Ubiłem go na farcie,ale utknąłem na 3 warstwie,bo mocno skoksowane potworki tam śmigają. Obrót ściągał mi jakoś z 99% życia Edytowane 31 marca 2015 przez Soban Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Pokonałem Roma sam i zamek obskoczyłem ale kurde co teraz ? Zostało tylko unseen village czy gdzieś jeszcze mogę iść bo cholera trudno tam:) Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 dobra uff do(pipi)alem mu sam w koncu blantman musisz koniec koncow to unseen village przejsc, skoksaj postac i dasz rade :] Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Pokonałem pierwszego bossa i dopiero po walce znalazłem pierwszego gnata teraz troche latwiej sie walczy. Cytuj
Tamashi 4 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Uffff, pokonałem olbrzyma. Srsly, do tej pory najtrudniejszy boss . Udało się ledwo, ledwo. Nie miałem żadnej fiolki i byłem na jednego zwyczajnego hita. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Skończyłem na dziś granie ale zwiedzanie zamku plus troszkę farmienia spowodowały że mam 70 lvl teraz będę przygotowany na unseen village. P.S. Po dotarciu do unseen village wszyscy przeciwnicy z workami znikają ? P.S. 2. Znalazłem wcześniej klucz w unseen village ale nie wiem co otwiera. Ktoś może wie ? Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 To ty jesteś OP na tym etapie. Wioske robi się z 20 leveli niżej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi