elvis004 293 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Dzieki to zbieram insight Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Fanek masz dwa różne koszmary. Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Powiedzcie mi Panowie co to za g obsrane kolo drzewa mi sie pojawia Zdobadz 40 insight (wglad), wroc w to miejsce i sie dowiesz Napisz mi w spoilerze o co chodzi bo jestem juz przy jednym z ostatnich bossów a byłem przy tym tylko po otrzymaniu wiadomo czego i nic sie nie działo oprócz straty HP. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Powiedzcie mi Panowie co to za g obsrane kolo drzewa mi sie pojawia Zdobadz 40 insight (wglad), wroc w to miejsce i sie dowiesz Wystarczy kontynuować fabułe do drugiej zmiany nieba. Cytuj
Tamashi 4 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Opublikowano 9 kwietnia 2015 O szit, pies w Defield Chalice jest niemożliwy . Ktoś chciałby mi pomóc? 144 lvl. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Nie chcę mi się zbierać znowu matsow żeby dungeon otworzyć chyba że będę mógł je kupić jak tak to mogę ci jutro tego kundla zabić Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 (edytowane) O szit, pies w Defield Chalice jest niemożliwy . Ktoś chciałby mi pomóc? 144 lvl. U mnie właśnie padł za trzecim podejściem Za pierwszym razem nawet nie zdążyłem się przywitać, bo mnie obalił szarżą i poprawił jednym atakiem. Przy drugiej walce zabrałem mu 1/3 życia zanim mnie znowu ubił szarżą. Przy trzeciej już się pilnowałem i po 6min 20sek, tętnie 120/s kundel padł Amygdala, dziwko będziesz następna EDIT: Amy gryzie glebę 8) Edytowane 10 kwietnia 2015 przez SzczurekPB Cytuj
Tricker69 0 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Witam, pomoże ktoś ubić tego psa w defiled chalice ?Mam 110 poziom, psn id: Tricker20PL Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Ja chce psa zabić na 100 lvl bez dotknięcia mnie. Wstawię filmik. Wieczorkiem odpalę i będę próbował Cytuj
Tamashi 4 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Próbowałem z 10 razy z psem. Nigdy mu nawet do połowy HP nie doszedłem :x Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Od połowy hp zaczyna trochę szaleć Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Też akurat jestem w Defiled, chociaż równocześnie brnę dalej w Isz i Lorany (mój ulubiony typ na razie). Ogólnie Chalice spodobały mi się bardziej niż myślałem, chociaż czyste dungeon crawlery zawsze lubiłem, więc mogłem się spodziewać, że ten pomysł dla mnie wypali w BB.Jeśli wyjdzie kontynuacja to mam nadzieję na jeszcze bardziej dopieszczony tryb Chalice. Cytuj
NinjaAssassinPL 5 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Filmik z PvP troche lamie bo mam z tego typu gra pierwszy raz stycznosc ale skill rosnie zapraszam na pvp lokacje to koszmary tam mozna mnie znalesc https://www.youtube.com/watch?v=3Zx3pYgbSQA&list=PLrqa0msp9DPQHzyfBzEq7zQYhMqTJtDPm Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Które koszmary? Ja jestem mergos loft jak cos Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 (edytowane) od czego zależą zakończenia gry? ja podejrzewam, że miałem te złe przed ostatnią rozmową zrobiłem sobie save na pendrive to sprawdze jeszcze pozostałe - mam jeszcze co robić bo widze po trofkach, że bossa jakiegoś ominąłem i schodzimy na dangeony wszystko sie paliło na próbe na NG+ pobiegłem do pierwszego bossa na moście, padł za pierwszym razem, miałem ze sobą 6 potionów, skill coś tam jest btw na platyne trzeba przejść gre na NG+ ? bo jakoś nie widziałem takiego trofika Edytowane 10 kwietnia 2015 przez Fanek Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Nie trzeba, trofea dotyczą tylko obejrzenia zakończeń, a te można właśnie machnąć kopiując sejwa na pendrajwa. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 A od czego zależą zakończenia? Jest ich trzy? Cytuj
NinjaAssassinPL 5 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Które koszmary? Ja jestem mergos loft jak cos Wlasnie sie krece od 2h po tej lokacji. Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 (edytowane) Dwa endingi masz do wyboru po prostu z ostatniej opcji dialogowej. Do trzeciego musisz zebrać 3 określone itemy, z czego zdobycie przynajmniej jednego wiąże się z subquestem, więc można sobie to zakończenie zablokować ;/ (będąc bardziej specyficznym, trzeba zebrać 3 z 4 dostępnych w grze itemów, ale jeden z nich wiąże się z subquestem NPC, a drugi z zabiciem określonego NPC w określonym czasie, więc też można stracić szansę na zdobyie go). Edytowane 10 kwietnia 2015 przez Qjon 2 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 są jakieś moby które wysysają insighty? bo miałem 45 zginąłem kilka razy na takich sukach, patrze a tu nagle 18 nie wiem jak mogłem inaczej je stracić Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Insight wysysaja tylko ci tacy Osmiornicoglowi Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Pierwsza godzian z ta gra to lekki zonk. Gra wydawje sie mocno archaiczna, grafika nie powala, kamera obraca sie skokowo i nieplynnie i zdecydowanie nie widac tych "betonowych 30 klatek". Jakbym mial oceniac ta gre pod wzgledem technicznym to zadalbym sobie pytanie skad takie dobre noty ? LOTF za podobne rzeczy zostalo totalnie w prasie zjechane, a tutaj ludzie albo nie chca tego widziec, albo przymykaja na to oko. Druga i 3 godzina gdy juz przywyknie do tego oko to totalny mind blow ! Ta gra jest wrecz fenomenalna ! Juz nawet nie chodzi o designy przeciwnikow, czy klimat wylewajacy sie z ekranu - po prostu nie mozna sie oderwac! Jasne - loadingi wkurzaja, ginie sie tak czesto, ze w sumie po 1 posiedzeniu do rana mozna napisac, ze progresu nie mam zadnego, ale to wlasnie w tej grze jest najfajniejsze - roznorodnosc przeciwnikow i mobilizujaca do samodoskonalenia trudnosc rozgrywki ! Zdecydowanie polecam ! 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Co do Psa w Defilied, poza oczywistą taktyką z trzymaniem się głowy i unikaniu zamachów łba, to po sprowadzeniu pieska do parteru, radzę odrazu iść za niego i potem charge z r2 (najlepiej LHS, KirkHammer w formie młota, bądź riffle spear), nie zmieniać pozycji, odskoczyć do tyłu gdy robi falę ognia, poprawić kolejnym chargem z r2, jak dobrze pójdzie można wsadzić jeszcze jednego nie pełnego charge'a i znowu powalić psa. Maksymalnie udało mi siię 4 powalenia pod rząd zrobić. Co prawda taka ilość jest nie dokońca powtarzalna, lecz przy dobrym timingu 2 powinny wchodzić bez problemu.W ostatniej fazie walki trzeba pamiętać o 4-ciosowym combo łbem ( zamach w jedną stronę, drugą, szeroki "gryz" po łuku i charge głową do przodu), Ognistych ugryzieniach (które w ostatniej fazie walki lubi łączyć jeden po drugim ). Mając ułamek zdrowia zaskoczył raz mnie skokiem z dalszej odległości i atakiem rozłożonymi łapami z góry (bardzo duże AoE), więc trzymałbym bliski/średni dystans.Reszta ataków jest łatwa do unikania, więc nie ma się co rozpisywać (chociaż trzeba pamiętać, że charge psa to OHK). No i atak z rzyganiem lawą to najlepszy czas na próbę obalenia. To tyle. Najważniejsze to się nie poddawać, każdy boss w końcu padnie Cytuj
estel 806 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 (edytowane) Córka kosmosu… ty k*rwo za.sra.na. Męczę się od wczoraj. Już dwa razy doprowadziłem ją do 5% hp i padłem Dzisiaj ją zgwałcę i idę do drugiego koszmaru. Edytowane 11 kwietnia 2015 przez estel Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Kosa ma chyba najlepszy charge po rozłożeniu z R2, bo nawala hard knockdown i ostatni boss z chalice nie miał nic do powiedzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi