Hendrix 2 731 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 (edytowane) Skoro wcześniej się rozpisałem to mogę jeszcze opisać dużo łatwiejszą Amygdalę.z DefiledAmygdala jest całkiem prosta: Pierwszą fazę walki lokujemy się na głowie, trzymamy dystans z przodu przeciwnika, Amy ma wszystie sygnalizowane uderzenia, więc uniki są bardzo proste. Czekamy na atak gdy uderza wszystkimi rękoma, podbiegamy i łup w głowę, za którymś razem pojawi się szansa na Visecral, co oczywiście wykorzystujemy. W drugiej fazie powtarzamy strategię, atakując po ataku naładowanymi rękoma. Trzeba też uważać na nowy atak, gdy strzela z głowy pociskami arcane. W trzeciej fazie (gdy wyrywa parę rąk) odpuszcamy lokowanie i jak najszybciej biegniemy za nią. Reszta walki jest banalna, uderzenia po nogach, ona odskakuje (zawsze od Ciebie, nie na Ciebie) i powtarzamy to samo. Przez całą walkę dwie fiolki poszły , w pierwszej próbie, więc naprawdę w porównaniu do Psa była banalna.@estelCo do Ebrietas (Nietrzeźwość huehue). Zagoń ją w te zwężenie mapy przy wejściu na arenę walki. Mając mniej miejsca miota się trochę i dość łatwo ją okrążać (co normalnie jest mocno utrudnione, ze względu na prędkość jej obrotu) Edytowane 11 kwietnia 2015 przez Hendrix Cytuj
NinjaAssassinPL 5 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 (edytowane) Filmik z piatkowego wieczoru PvP. Jesli ktos ma chec na PvP to zapraszam moj level to 240 jestem dzis caly dzien na lokacjach z koszmarow jak cos to pisac na moj Id z psn. https://www.youtube.com/watch?v=UVr7eNknVME Edytowane 11 kwietnia 2015 przez NinjaAssassinPL Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 (edytowane) Platyna Całkiem nieźle biorąc pod uwagę to, że jak zacząłem grać i zginąłem kilka razy z rąk zwykłych mobków, to miałem ochotę wywalić BB i usunąć go z listy trofeów żeby zatrzeć ślady uruchamiania No ale na drugi dzień jak zabiłem pierwszego bossa gra mi "zaskoczyła" i już poszło Edytowane 11 kwietnia 2015 przez SzczurekPB 5 Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 (edytowane) Wystarczy że pojawie się w Yharnam i od razu skojarzenia mam z : i Polecacie coś równie dobrego z podobnym klimatem ? Edytowane 11 kwietnia 2015 przez Bushisan 1 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Uwielbiam słuchać goscia. Mam nadzieję, że z BB wrócił na yt na dłużej. Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Pierwsza godzian z ta gra to lekki zonk. Gra wydawje sie mocno archaiczna, grafika nie powala, kamera obraca sie skokowo i nieplynnie i zdecydowanie nie widac tych "betonowych 30 klatek". Jakbym mial oceniac ta gre pod wzgledem technicznym to zadalbym sobie pytanie skad takie dobre noty ? LOTF za podobne rzeczy zostalo totalnie w prasie zjechane, a tutaj ludzie albo nie chca tego widziec, albo przymykaja na to oko. Druga i 3 godzina gdy juz przywyknie do tego oko to totalny mind blow ! Ta gra jest wrecz fenomenalna ! Juz nawet nie chodzi o designy przeciwnikow, czy klimat wylewajacy sie z ekranu - po prostu nie mozna sie oderwac! Jasne - loadingi wkurzaja, ginie sie tak czesto, ze w sumie po 1 posiedzeniu do rana mozna napisac, ze progresu nie mam zadnego, ale to wlasnie w tej grze jest najfajniejsze - roznorodnosc przeciwnikow i mobilizujaca do samodoskonalenia trudnosc rozgrywki ! Zdecydowanie polecam ! Już za czasów fantastycznego Demon's Souls podobała mi się ona na ustawieniach "film". Kolory były jakby bardziej stonowane, a obraz delikatnie rozmyty. Wyróżniała się zieleń. Podobnie było z DkS, choć tak nie grałem, gdyż obraz był zbyt miękki, mało ostry, co utrudniało w ciemnych pomieszczeniach rozrywkę, na dłuższą metę było też to męczące. BB nie przypadł mi graficznie do gustu jakoś szczególnie, ale gdy z "uzytkownik4" zmieniłem na wspomniany "film", gra zyskała w moich oczach i to znacząco. W pierwotnej wersji wszytko prezentowało się jak opasły, naszpikowany detalami tytuł, którego szpeci znamię niskiej rozdzielczości i ząbkowania, przez co jest mało czytelny. W tej formie, natomiast wygląda świetnie, choć dalej lekko razi płynnośc podczas obracania kamerą. A ten czas wczytywania.... Świetna pozycja, a zapewne się rozkręci jak Dark. Kombinowałem trochę - topór, czy piła. Ta druga designersko kruszy, ale padło na pierwszy oręż, ponieważ mocniejszy jest. Później zastanawiałem się nad - pistolet, czy strzelba. Z broni palnej padło jednak na tę pierwszą. W sumie, w późniejszym etapie i tak podobno możne je kupić. Pierwszy boss padł wczoraj. Gra przypomina bardzo mechaniką i swoim szkieletem Dusze. Biegasz sobie z dozą pokory po arenie zmagań. Poznajesz obszar, skróty. Później (tak jak z pierwszym bossem) okazuje się, że szybko możesz się doń dostać. Jedyne co mnie irytuje to te bezczelne czasy wgrywania. Ostatnio tak dawały w kość przy całkiem niezłym Splatterhouse, którego aż odechciało mi się platynować, bowiem na hardzie ginęło sie co rusz, po czym witał nas przez niemal 40 sek napis "loading". Kolejna sprawa to wspomniane klatkowanie obrazu podczas ustawiania kamery. Czasami coś przytnie na moment. Niedopuszczalna sprawa na bieżącej generacji, z drugiej strony skoro nawet reedycje mają problem z płynnością.... Mimo to ta pozycja i tak pod względem szaty graficznej bardziej przypomina Demon's niż Darki. Czyli technicznie jest w miarę dobrze, a gra nadrabia fantastyczną stylistyka. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 w śnie huntera jest taka misa i kapelusze, co z tym zrobić? misa na górze, w które siedza te stworzenia, moge im założyć kapelusze, 2 rodzaje o co z tym chodzi, ktoś rozkminił? bo zakładam im i nic sie nie dzieje i co zrobic aby moc uzywac 4 run? Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Czwarty slot jest na runy z covenantów. A te kapelusze to po prostu zmieniasz im wygląd. 1 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Wystarczy że pojawie się w Yharnam i od razu skojarzenia mam z : (...) Polecacie coś równie dobrego z podobnym klimatem ? 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Wystarczy że pojawie się w Yharnam i od razu skojarzenia mam z : Polecacie coś równie dobrego z podobnym klimatem ? 10/10, Wyższa Klasa, kumaci wiedzą o co chodzi, DAT Gary Oldman i Wampirzyce. 1 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 (edytowane) Kurwy Szatana Edytowane 12 kwietnia 2015 przez ornit Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 druga najlepsza rola po Lecterze <3 @bushisan z trochę niższej półki, na poziomie Sleepy Hollow jest też Wilkołak z 2010. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Do czego w tej grze sluza czaszki? Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Jak ich użyjesz to dodaje poziom insight Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 w prawym górnym rogu masz liczbe pod licznikiem blood echoes to jest insight czyli artybut, który pozwala grać w co-opie Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Unseen village po pokonaniu Roma i pojawieniu się czerwone księżyca to kurde niezłe szaleństwo. Mobki się respią bez końca, więc to co robię to po prostu biegnę przez lokację. Pewnie jest jakiś sposób, żeby się nie respili (tak jak divine weapons w Dark Souls), ale cholera, po 30 godzinach gry pierwszy raz natrafiłem na coś trudnego. Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Jak zabijesz babki z dzwonkami to przestaną się respić moby Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Ja tam expiłem gdy miałem ochote, miałem pare spotow, a tak to zwyczajnie przebiegałem przez lokacje. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 no tak zwyczajnie przebiegając przez lokacje dużo sie traci, bo nieraz same moby ważne rzeczy dropią choćby do up broni Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Do czego w tej grze sluza czaszki? Niezły poradnik opisujący na czym polega co-op, pvp, ulepszenia broni itp. http://www.pssite.com/poradniki-1601-poradnik__bloodborne.html 1 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 A tak w ogóle to reiterpallasch W pvp trochę ssie, bo ciosy są kłute i łatwo można ich unikać, ale w PVE Dowaliłem do tego gemy zwiększające skalowanie broni ze skillem i jest A. Cholera, nie mogę się doczekać jak już przejdę grę i obejrzę speedrun. Glitchless any% jest coś koło 48 minut chyba i to tak niewiele po premierze. Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Ten 48 min jest z glitchami chyba. Jest gdzies jakies miejsce do farmienia blood chunkow? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Opublikowano 12 kwietnia 2015 Ten 48 min jest z glitchami chyba. Jest gdzies jakies miejsce do farmienia blood chunkow? Białe latające stwory na murach ceinhurst dropią je nieźle, jeśli masz runę zwiększającą drop rate. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi