Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dobra Panowie bo latam juz od dluzszego czasu, pokonalem nawet czarownice i nie moge dostac sie do zapomnianego lasu, bo nie mam hasla.

Dawno pokonalem 2 bosa, niby w poradniku pisza, ze powinienem spojrzec na oltarz, ale u mnie zadna cut-scenka sie nie pojawia...

Ktos pomoze ?

Opublikowano

najlepiej i tak z wilkołaków w

Orphanage ( Upper Cathedral Ward ). Mają zdecydowanie większy drop rate niż Gargulce z zamku (very rare drop)

dobry spot, no i blokuja sie w drzwiach, wiec mozna latwo farmic
Opublikowano

ok mam ubite 15 bossów, ubiłem teraz w ogrodzie typa z kosą,

troche nad nim siedziałem, zanim skumałem jego uniki i kiedy swój cios wyprowadzać

po ubiciu nie dostałem kosmity, patrze szybko youtube i brakuje mi 1 elementu lol

dozbierałem go, przeładowałem save i znowu go ubiłem  xDDD

Nie planowałem Platyny przy BB bo myślałem, że NG+ trzeba, a nie chciałoby mi sie drugi raz przechodzić

ale widze, że mam już 65% trofy, pytanie do tych którzy mają platyne

- potrzebne są 3 zakończenia tak? po ubiciu kosmity w ogrodzie bede miał wszystkie trofy za to tak?

- za wszystkie stroje też jest trophy? bo nie mam stroju kruka, jak w ogóle go zdobyć?

- jest jakieś trophy gdzie trzeba coś znalezc lubz robić w odpowiedniej kolejności co mogłem już zepsuć?

dzieki za odpowiedzi :)

Opublikowano

no dzieki za linka, ale może ktoś zajrzy w spoiler i odpowie mi na 3 pytania?

Bartiz chciałem Cie dziś zapytać, ale my prawie zawsze mamy Nat :)  ;///

Opublikowano

Nie planowałem Platyny przy BB bo myślałem, że NG+ trzeba, a nie chciałoby mi sie drugi raz przechodzić

ale widze, że mam już 65% trofy, pytanie do tych którzy mają platyne

Bo trzeba. I trzeba ng++. No chyba, ze oszustwo to wtedy nikogo. 

Opublikowano

Przed ostatnim bossem wystarczy skopiować save'a na pendrive albo do chmury i po zrobieniu jednego zakończenia odtworzyć go i zrobić kolejne. W NG+ nie ma nic nowego poza tym, że wszystkie miśki mają podpakowane HP i mocniej tłuką.

Opublikowano

NG+ idzie bardzo szybko, pierwsze wrażenie sprawiło że jest trudno bo mobki mocno biją ale bossowie padają i to szybko :) ja tej gry nie traktuję przedmiotowo i platynę zrobię ale narazie sprawia mi fun samo bieganie i zabije, PVP i robienie buildów. GOTY jak narazie i chyba Wiesiek nawet nie da rady 

Opublikowano

No ja platynę z przyjemnością wbiłem, teraz pora na inne buildy i zrobienie wszystkich chalice.  Wszystkie Isz w zasadzie już pociśnięte (rooty są losowe, więc pewnie jakiś powtórzę). Tylko nie ma na co już BE wydawać, bo nie chce mi się overlevelować postaci, te 120-130 na wszystkie chalice to aż nadto.

No i mam nadzieję na dlc pod koniec roku :)

Opublikowano

najlepsze właśnie jest na koniec jak już sie ubije bossów i biega za tymi dziwnymi przedmiotami: królowa, zbroja rycerza, broń koło od wozu :D

a jeszcze mam kilka zamknietych drzwi, ta zabawa na koniec zdecydowanie podnosi ocene gry

a jeszcze dungeony zostały :)

Opublikowano

Są takie drzwi w okolicy cathedral ward - napewno każdy kojarzy wielkiego typa z wielka kula na łańcuchu w ręku - za nim kręte schody w dół a tam skrzynia i zamknięte drzwi. Z góry widać most - nie ma chyba narazie możliwości ich otwarcia ? Moze furtka na DLC?

Opublikowano

Są takie drzwi w okolicy cathedral ward - napewno każdy kojarzy wielkiego typa z wielka kula na łańcuchu w ręku - za nim kręte schody w dół a tam skrzynia i zamknięte drzwi. Z góry widać most - nie ma chyba narazie możliwości ich otwarcia ? Moze furtka na DLC?

No też mnie zastanawiają te drzwi. No nie zapominajmy o zamkniętej klapie w podłodze Byrgenwerth. Nie wierzę, że kolesie od FS ot tak dla ozdoby zrobili zamkniętą klapę :P. Zwłaszcza, że gdzie indziej, identyczna klapa ( z tego co pamiętam to jak się idzie z Tomb of Oedon do Oedon Chapel) jest otwarta :D.

.

Opublikowano

No stancie sobie przy tych drzwiach za gosciem z kula i pomachajta kamera to zobaczycie co jest za drzwiami. Te drzwi nie sa "locked" tylko "closed" wiec nie mozna ich narazie otworzyc. Przypuszczam ze DLC.

Opublikowano

Ej, ale akurat Ostrza Miłosierdzia brzmią wporzo.

Te drzwi w Cathedral Ward miały być skrótem do miejsca, gdzie biliśmy Cleric Beast, tylko sobie go darowano. Żadna sekretna lokacja czy DLC.

Opublikowano

Bartiz - dokładnie też mnie zastanawiały te drzwi tak sprawdzałem co jakiś czas, bo chodze tam farmić potiony

wiec pewnie DLC