easye 3 372 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 (edytowane) Niezle zakrecona jest ta fabula - 2 przejscia i w ogole nie wiem o co chodzi az zaczalem sie sam zastanawiac, czy to my nie jestesmy bestia i nie polujemy na ludzi (stad ich okrzyki Monster w nasza strone, gdy z nimi walczymy), albo czy po poswieceniu trafiamy do miasta by na nas polowano? skolei jak zabijemy dziadka to sami stajemy sie zwyrodnialcem, a noc polowan w jakims odstepie czasu zaczyna sie ponownie Swietna gra ! Edytowane 16 kwietnia 2015 przez easye Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 (edytowane) 3 dzień gry lochów i już mam dość tego, wszystko jest takie same każda lokacja, różni sie tylko minimalnie zakrętami i gdzie ta losowość chodzisz w kółku i napierdalasz to samo, imo z(pipi)ali ten element gry nie podoba mi sie, zszedłem na 5lvl tego pierwszego tam trzeba znalezc ten gem, który wypada z moba, skrzynki, bossa itp i ubić jednego bossa w loran i tyle tak? nie wszystkie matsy można kupić do kielichów? Edytowane 16 kwietnia 2015 przez Fanek Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Pies w Cursed padl szybko. Nowym buildem na lvl 100 do pvp go dojechalem. Jutro lece dalej Btw mi sie kielichy za(pipi)iscie podobaja. Podobno Sinister Chalice jest do pvp, ktos potwierdzi, ze tam najazdy itd? 1 Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 A ktos moglby mi wytlumaczyc skad mam wziac takie rzeczy jak 'piesn z grobowca', albo 'krew rytualna (2)' ? Pierwszy kielich przebieglem i jak mam uzyc kolejnego ? Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Podstawowe materiały można kupić u bath messenger za insight. W większośc jednak zbiera się je przeszukując wszystkie poziomy lochów - wypadają z przeciwników i są do znalezienia w skrzyniach. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 A ktos moglby mi wytlumaczyc skad mam wziac takie rzeczy jak 'piesn z grobowca', albo 'krew rytualna (2)' ? Pierwszy kielich przebieglem i jak mam uzyc kolejnego ? Przebiegajac nic nie zdzialasz jesli chodzi o kielichy. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 No wlasnie widze, ze trzeba sie wracac po pozostale materialy. W ogole fajnie, ze dopiero po ukonczeniu gry Ukyo uswiadomil mnie, ze jest 2 sklepik Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Wojtas na 71 to się grę kończy a nie Roma bije xD Strasznie długo będziesz się ta gra cieszył @easy beczka z ciebie Masa Emotek Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Pies w Cursed padl szybko. Nowym buildem na lvl 100 do pvp go dojechalem. Jutro lece dalej Btw mi sie kielichy za(pipi)iscie podobaja. Podobno Sinister Chalice jest do pvp, ktos potwierdzi, ze tam najazdy itd? Tak w sinister są najazdy (jest babka z dzwonkiem jak w Nigthmare'ach). No i warto short ritual root chalice'a używać wtedy (tego z końcówki Hintertomb). Mam tylko wrażenie, że mniej ludzi ma ten kielich i rzadko korzysta (bo sam Hintertomb Chalice ludzie omijają). Z drugiej strony ostatnio w BB miałem ustawiony local zamiast worldwide, więc pula osób automatycznie zmalała. Ja poczekam chwilę z postacią pod PVP, dziewczyna ma teraz pierwszeństwo jeśli chodzi o BB. Na szczęście został jej tylko Orphanage i NoM/ Mergo's, więc długo czekać nie będę. Poza tym "praca" jako GM w 76ers też swoje zabiera, szczególnie jak gra się pełne 48 minut 1 Cytuj
KOŁD 1 095 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Co sie leveluje w postaci do PVP? :> Cytuj
KOŁD 1 095 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 (edytowane) Elegancko cała gre tak robiłem i dopiero na koniec sie zorientowałem ze nie moge uzywac 3/4 broni bo wszystko szło w Zycie/Sile/Stamine xd Edytowane 17 kwietnia 2015 przez Codename Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Pies w Cursed padl szybko. Nowym buildem na lvl 100 do pvp go dojechalem. Jutro lece dalej Btw mi sie kielichy za(pipi)iscie podobaja. Podobno Sinister Chalice jest do pvp, ktos potwierdzi, ze tam najazdy itd? Tak w sinister są najazdy (jest babka z dzwonkiem jak w Nigthmare'ach). No i warto short ritual root chalice'a używać wtedy (tego z końcówki Hintertomb). Mam tylko wrażenie, że mniej ludzi ma ten kielich i rzadko korzysta (bo sam Hintertomb Chalice ludzie omijają). Z drugiej strony ostatnio w BB miałem ustawiony local zamiast worldwide, więc pula osób automatycznie zmalała. Ja poczekam chwilę z postacią pod PVP, dziewczyna ma teraz pierwszeństwo jeśli chodzi o BB. Na szczęście został jej tylko Orphanage i NoM/ Mergo's, więc długo czekać nie będę. Poza tym "praca" jako GM w 76ers też swoje zabiera, szczególnie jak gra się pełne 48 minut Tez w NBA 2k15 w karierze caly czas gralem mecze jak w realu Dzieki za odpowiedz, bo sam Hinterbomb ominalem sadzac, ze tam nic ciekawego nie znajde Ale dzis tam pojde. Życie i staminę! Staminy nie. Ja mam 20 + rune ze zwiekszeniem 20% i spokojnie wystarczy nawet do agresywnej gry. Levelujesz to pod co robisz build - u mnie Chikage i Evelyn. I pod swoj styl ukladasz statsy. U mnie wyglada to tak - Vit 40, End 20, Ski 30, Str 10, BT 41 i Arc bazowy i to jest lvl 100. Do tego farmie gemy jeszcze i koncze kielichy ogolnie. Po tym juz tylko pvp Do momentu robienia kolejnego nowego buildu pod cos. W tej chwili mam dwa na lvl 100. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Blood w Chikage nie skaluje się tylko w 2 rękach? Chyba że chcesz mieć też pseudo damage z Evelyn Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Tak. BT tylko w 2 rekach, ale gram czesto wlasnie tym sposobem w pvp oraz caly czas jesli walcze z bossami lub groznymi mobkami w dalszych Chalice plus Evelyn tez mam mocne - jeden strzal na graczach zabieram im okolo 200 zdrowia. To sporo. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Do czego w pgole sluza 2 ostatnie statystyki umiejetnosci-zabarwienie krwi i tajemny? Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 No wlasnie widze, ze trzeba sie wracac po pozostale materialy. W ogole fajnie, ze dopiero po ukonczeniu gry Ukyo uswiadomil mnie, ze jest 2 sklepik Fuck, gdzie? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 na górze, dokładnie nad tym pierwszym Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Do czego w pgole sluza 2 ostatnie statystyki umiejetnosci-zabarwienie krwi i tajemny? Blood odpowiada za damage broni palnej i damage broni ktore skaluja sie z Blood ( Te najwazniejsze to Chikage w 2 rekach i Beast Claws ) Arcane odpowiada za damage czarow, podnosi drop z przeciwnikow i tez skaluje damage z niektorymi broniami ( np Noob Sword czy Kolo ) Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 (edytowane) Czyli jak glownie gram Ludwikiem i Tenitrusem nie ma sensu w nie inwestowac? Edytowane 18 kwietnia 2015 przez easye Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Pokonałem Bestię Żądną Krwi w dolnym Yarham (idealna nazwa bossa). I dostałem info o skierowaniu się do kuźni Kościoła. W katedrze gdzie siedzi ten krwisty ulung otworzyły się drzwi gdzie po wjechaniu windą koleś na wózku poczęstował mnie z gatling guna No i tu zgłupiałem. Biegam po tej wieży, zebrałem wszystko ze skrzyń, zwiedziłem szczyt, ale chcąc dostać się na jej parter zostaje mi tylko zginąć w wyniku upadku, lub teleportować się do Nexu.... Snu Tropiciela. Da się tam teraz zeskoczyć bezpiecznie? Bo w połowie trasy urywają się poziomy. ;/ Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Da się, jak dobrze pozeskakujesz, to jest też bonusowa miejscówka. 1 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Pokonałem Bestię Żądną Krwi w dolnym Yarham (idealna nazwa bossa). I dostałem info o skierowaniu się do kuźni Kościoła. W katedrze gdzie siedzi ten krwisty ulung otworzyły się drzwi gdzie po wjechaniu windą koleś na wózku poczęstował mnie z gatling guna No i tu zgłupiałem. Biegam po tej wieży, zebrałem wszystko ze skrzyń, zwiedziłem szczyt, ale chcąc dostać się na jej parter zostaje mi tylko zginąć w wyniku upadku, lub teleportować się do Nexu.... Snu Tropiciela. Da się tam teraz zeskoczyć bezpiecznie? Bo w połowie trasy urywają się poziomy. ;/ Da się, nie widzisz belki bo masz za mały brightness ustawiony. Cytuj
Xenon 73 Opublikowano 18 kwietnia 2015 Opublikowano 18 kwietnia 2015 BloodBorne to moja trzecia platyna w "Soulsowych" grach. Może to trochę nad wyraz, ale to prawdopodobnie najlepsza gra, w którą miałem okazję zagrać. Absolutnie mistrzowski design, świetny gameplay, perfekcyjna mechanika, story, które IDEALNIE wręcz oddaje ducha Eldritch Horroru. Im dalej tym większy mętlik w głowie. Lore będzie odkrywany latami. Coś nieprawdopodobnego. Pomijając to - każda minuta spędzona z grą to frajda, jakiej trudno zaznać w innych, często bardzo dobrych grach. BloodBorne to Perfekcja w najczystszej postaci. A wyjątki - w sensie ułomności techniczne - jedynie ją potwierdzają. 10 na 10. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi