Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po ograniu DeS ,DS,DSII właśnie tego się obawiałem , ukończyłem grę i według listy nie walczyłem z 4-5 bossami. Do DSIII bez poradnika nie podchodzę bo znów pół contentu mnie ominie . No nic będą chęci przejdę NG+ ale na razie jakoś specjalnie się nie chce.

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

Przeszedłem.

Jedzenie pępowin GOTY

Szybko luknąłem w internet co przegapiłem, no i jak pewnie prawie każdy gracz w pierwszym podejściu przegapiłem

walkę z gehrmanem i z tym jakimś innym ostatnim bossem

Jest dodatkowa motywacja, że by rozpocząć drugi playthrough, ng+ sobie na razie zostawię i stworze postać pod arcane, coby wypróbować te "czary", jak broń melee się najlepiej scaluje z arcane?

edit; O kurde, ale zaje.biste bronie przegapiłem. Cudownie.

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Najlepiej z Arcane skaluje się Ludwig's Swag Sword. Generalnie po patchu zbufowano trochę czarki, zmniejszono bullet costy, więc można się teraz nimi naprawdę pobawić.

Gość mate5
Opublikowano

Najlepiej z Arcane skaluje się Ludwig's Swag Sword. Generalnie po patchu zbufowano trochę czarki, zmniejszono bullet costy, więc można się teraz nimi naprawdę pobawić.

Dzięki, wypadałoby jeszcze plusa kupić żeby znów dostęp do pvp... 

Nawiasem mówąc, BB > Dark Souls = Demon's Souls >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Dark Souls 2. Niby robią z tego tasiemca, ale po Bloodborne mam takie zaufanie do From, że bardzo, bardzo czekam na DS3.

Opublikowano (edytowane)

ja mogłeś przegapic

Gehrama?

przecież gdy we śnie tropiciela

pojawia się ogień można wejsc za tę bramę i wybrać czy chce sie z nim walczyć

Edytowane przez nobodylikeyou
Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

ja mogłeś przegapic

Gehrama?

przecież gdy we śnie tropiciela

pojawia się ogień można wejsc za tę bramę i wybrać czy chce sie z nim walczyć

Zapytał się mnie czy poświecę się dla sprawy, zaakceptowałem, mimo że wiem jak to w grach Fromu jest z "dobrymi" zakończeniami. I dzięki temu ujrzałem, choć kliszową, to fantastyczną cut scenkę

Edytowane przez mate5
Opublikowano (edytowane)

ja

za bardzo miałem ochotę sprawdzić się w ostatniej walce. piękna jest ta muzyka i sceneria, która kojarzy mi się z ostatnią walką w trzecim mgsie i też wymaga podobnego timingu

Edytowane przez nobodylikeyou
Gość mate5
Opublikowano

ja

za bardzo miałem ochotę sprawdzić się w ostatniej walce. piękna jest ta muzyka i sceneria, która kojarzy mi się z ostatnią walką w trzecim mgsie i też wymaga podobnego timingu

Ja myślałem, że jak wcisnę "refuse" to po prostu odroczyłbym koniec gry i mógł sobie jeszcze pochodzić po lokacjach, do głowy mi nie przyszło, że będzie można walczyć z Gerhmanen, choć wydało mi się dziwne, że nie miałem typowo ostatniego bossa.

Opublikowano

Też myślałem

ja

Ja myślałem, że jak wcisnę "refuse" to po prostu odroczyłbym koniec gry i mógł sobie jeszcze pochodzić po lokacjach, do głowy mi nie przyszło, że będzie można walczyć z Gerhmanen, choć wydało mi się dziwne, że nie miałem typowo ostatniego bossa.

Też właśnie liczyłem na to że będzie okazja jeszcze pochodzić po świecie ale chociaż ng+ w grach FS jest o tyle dobry że wszystko zostaje zachowane a ja sobie z czasem dokończę grę jeszcze raz tyle że z poradnikiem nie omijając żadnej lokacji , całkowicie ominął mnie chociażby jakiś śnieżny zamek.

Opublikowano (edytowane)

Ale i tak Painted world of Aramis>>>>>Cainhurst Castle

edit: oba te snieżne zamki są opcjonalne a dostęp do nich nie-tak-oczywisty ^_^

Edytowane przez ornit
  • Plusik 1
Gość mate5
Opublikowano

Ale i tak Painted world of Aramis>>>>>Cainhurst Castle

edit: oba te snieżne zamki są opcjonalne a dostęp do nich nie-tak-oczywisty ^_^

Mnie właśnie Dark Souls nauczyło i w Bloodborne dokładnie czytałem opis każdego przedmiotu jaki znalazłem.

Opublikowano

Wydaje mi się, że jednak do Cainhurst łatwiej trafić niż do Painted World, bo w przypadku tego drugiego trzeba jeszcze wcześniej odnaleźć opcjonalną lokację; dodatkowo opis przedmiotu pozwalającego nam na "transport" jest dużo bardziej klarowny w przypadku BB.

Opublikowano

Zapomniany Zamek to interesująca placówka łowów. Interesujący przeciwnicy, a także jeden z bardziej wymagających bossów trybu fabularnego. Szkoda przegapić te kilka godzin dreptania po śniegu.

Logarius trudny?

:shotgun: -> visceral , :shotgun: -> visceral , :shotgun: -> visceral , :shotgun: -> visceral , :shotgun: -> visceral , :shotgun: -> visceral , aż zdechnie :yao: