Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

w najnowszym patchu można gromadzić do 600 fiolek z krwią i srebrnych kul, więc o potrzebę farmienia po paru failach z rzędu przez co wredniejszego bossa można zapomnieć. 

Opublikowano

nie ograrniam po 4h grania stracilem wszystko....mam za swoje

chyba muszę obczaić jakis poradnik dotyczący gry :/

Zacznij od nowa, odszukaj wiedzę szaleńca w kanałach która da ci wgląd potrzebny do levelovnia. Później już metodycznie przesuwasz się do przodu wracając od czasu do czasu do snu tropiciela podlevelować kiedy już nie dajesz rady. W taki mniej więcej sposób zacząłem swoją przygodę z BB po usunięciu pierwszego save'a z nabitymi 10h i zerowym progresem :P

• Plusik 1
Gość mate5
Opublikowano

w najnowszym patchu można gromadzić do 600 fiolek z krwią i srebrnych kul, więc o potrzebę farmienia po paru failach z rzędu przez co wredniejszego bossa można zapomnieć. 

No ale najpierw trzeba nafarmić te 600 fiolek, co aż do końca gry jest kapkę trudne. W Demon's Souls penetratora pokonywało się w około połowie gry i można było jechać tych trzech rycerzy cofając się do 1-3.

Opublikowano

Mati bijesz świnie i po jednej rundce stać cię na full fiolek

Opublikowano (edytowane)

nie ograrniam po 4h grania stracilem wszystko....mam za swoje

chyba muszę obczaić jakis poradnik dotyczący gry :/

Zacznij od nowa, odszukaj wiedzę szaleńca w kanałach która da ci wgląd potrzebny do levelovnia. Później już metodycznie przesuwasz się do przodu wracając od czasu do czasu do snu tropiciela podlevelować kiedy już nie dajesz rady. W taki mniej więcej sposób zacząłem swoją przygodę z BB po usunięciu pierwszego save'a z nabitymi 10h i zerowym progresem :P

Zawsze trzeba mieć min 1 wskaźnik wiedzy szaleńca, aby móc skorzystać ze sklepu i lalki. Przy większych wskaźnikach w lokacjach pojawią się nowi przeciwnicy, za których ubicie dostaje się dodatkowe surowce do upgrade broni. Trzeba tylko bardziej uważać na idące z tym w parze groźniejsze ataki szaleństwa (najlepiej poprzez używanie specjalnych potionów, oraz run). Wzrost wiedzy następuje po kontakcie z każdym nowym bossem.

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano

No ale najpierw trzeba nafarmić te 600 fiolek, co aż do końca gry jest kapkę trudne. W Demon's Souls penetratora pokonywało się w około połowie gry i można było jechać tych trzech rycerzy cofając się do 1-3.

Dzięki, zapamiętam sobie :usmiech:

Opublikowano

Doszedłem do

żądnej krwi bestii

, problem w tym, że od lampy do bossa tracę 10 fiolek i zostaje mi 10 na walkę a to niestety zbyt mało by ją pokonać, traci połowe życia i mnie ubija. Na ilu fiolkach sobie z nim poradziliście?

No i pytanie czysto techniczne, dzwonie dzwonkiem, czekam, czekam i nikt do gry nie dołącza.

Gość mate5
Opublikowano

Wut? A otworzyłeś sobie skrót? Tam po drodze masz trzech przeciwników do pokonania.

Kto by z nimi tam walczył jak się biegnie do bossa.

Gość mate5
Opublikowano

O skrócie nie wiedziałem. Aby go odblokować trzeba zabić przeciwnika na wieży?

Jak schodzisz na sam dół lokacji, przechodzisz przez most, to z prawej wyskakuje wilkołak, wejdź tam skąd on wyskoczył, wejdź na górę i otwórz drzwi.

Opublikowano

To normalne że broń tak szybko się psuje? W ng+ muszę co lampę wracać naprawiać broń(Ludwig) , gdzie w normalnej grze może z 2 razy naprawiałem.

Możliwe, że założyłeś kamień który mocno podbija statystyki broń, ale przy czym zużywa się bardzo szybko.

Opublikowano

zawsze uwielbiałem bawić we we wszelkich edytorach. niektórzy potrafią tak tworzyć fantastycznie modele twarzy

1427553030-bloodborne-tm-20150328152805.

2738815-5941667914-Blood.jpg

bloodborne_2015032714ezuof.jpg

znacie jakąś fajną stronkę z "wytycznymi" budowy twarzy w edytorze BB? ;/ Jerome?