Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Tydzien temu byla druga fala banow w rankingu i odbywa sie to ostatniego dnia miesiaca i awansowalem z 20 miejsca na 12. Po 3h od tej drugiej fali pojawila sie trzecia czyszcaca liste juz ze wszystkim oszustow i wiedzialem na pewno, ze minimalnie bede na 7 miejscu.

A tutaj prosze.

10918976_10203313525518215_5286083394495

Szampan wystrzelil, ale co sie okazalo po kilku godzinach przywrocili liste do stanu po 2 fali. Nie wiem dlaczego, bo z tego co obserwuje, a sprawdzam codziennie gdy gram - 31 lipca wskocze na pozycje dla legend, czyli zasluzona dla mnie :Coolface:

Znowu w community bylo sporo o mnie i nawet wyladowala jedna wiadomosc ode mnie do pewnej osoby. Zdjecia mojej postaci, wiadomosci, a i nawet mam jedna fanke :D No i poluja na mnie, bo... ego :v Ale taki byl plan, zapraszam, wiedza gdzie walcze, a wiecej miesa do zabicia na plus.

Na dzien dzisiejszy lista wyglada tak.

547wow.jpg

Praise the Cursed Clan! Praise the Dark!

• Plusik 3
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

No właśnie nie chcę robić, bo mi zeżre materiały. W którym konkretnie miejscu w Upper Cathedral Ward jest ta krew? Przy trupie przy wejściu do sierocińca? Bo z niego zebrałem tę krew i była chyba jedna sztuka. A reszta gdzie jest?

Kur.wa mać, utknąłem na szukaniu tych bzdur, nie cierpię czegoś takiego. Chce już skończyć tę grę, bo do platyny tylko to mi zostało i jak zwykle nie zaciąłem się jak wszyscy na jakimś trudnym bossie, tylko na takim g.ównie.

Mam na grobie ten kielich Defiled Chalice, gdzie jest od początku połowa życia. Oczyszczony loch cały - nie będę go resetował, bo mi zeżre materiały, a nie zamierzam drugi raz ubijać tych bossów. Jest gdzieś Riutal Blood 5 do wyfarmienia w tym lochu?

Mam jeszcze ten loch, gdzie jest Loran Darkbeast do rozwalenia na trzecim poziomie, ale sobie z tym bossem nie radzę. Jak go ubiję, to już nie będzie czwartej głębokości i tym samym Ritual Blood 5 też jest w tych lochach nie do zdobycia?

Sorry, że bardziej precyzyjnie nie jestem w stanie podać, ale piszę z pamięci.

Edytowane przez [InSaNe]

Czy Ty rozumiesz co ja piszę?

Kampania jest wymaksowana, została do ubicia Królowa (do platyny) - stoję przed stworzeniem kielicha do tego lochu i brakuje mi dwóch Ritual Blood (5).

Zatem proszę o wskazówkę, gdzie i czy znajdę tę krew w tych lochach, które mam aktualnie stworzone, bo nie chcę tworzyć nowych - zeżre mi materiały i znowu będę musiał farmić, a chcę platynę już zrobić.

Właśnie ubiłem Królową :) Najlepsze było, że wbiegłem sobie od razu do tego lochu, gdzie ona się znajduje i był to po prostu banał. Miałem trochę problemów z niektórymi bossami podczas gry, ale ten niby trudny dziadek ze sztyletami okazał się NAJPROSTSZYM bossem, którego utłukłem :) Wszyscy bossowie w tym lochu byli prości, a ta Królowa to już w ogóle banalna. Może znalazłem tani sposób na rozwałkę, ale nie obchodzi mnie to - twórcy też oszukują, szczególnie projektując debilną kamerę, która czasami przeszkadza w walkach, więc ja sobie też grałem po swojemu. Mianowicie, grając od początku z Toporem Tropiciela, ulepszając go i używając tej drugiej (przedłużonej) formy mamy potężny atak, który zwala z nóg przeciwników i zadaje kolosalne obrażenia. Stoimy sobie lub podbiegamy, debilni przeciwnicy podchodzą, odpalamy atak i powtarzamy parę razy, dobijając siekierką.

Przykładowo ten niby trudny dziadek (Potomek Pthumerów czy jakoś tak) biega dookoła nas - uciekamy za filary, on napiernicza w ten filar, a my sobie odpalamy ten potężny atak jak się zbliży i walka trwa ze 3 minuty. Wszystkich bossów ubiłem sam, nikt mi nie pomagał.

Zostało mi skompletowanie wszystkich broni. Jak to zrobię, napiszę trochę więcej o moich odczuciach co do tej gry.

• Plusik 3
Gość mate5

A nie odczuliście, że w przypadku niektórych bossów wystaczyło po prostu tankować na pałę, stać przy bossie i mashować R1? Miałek tak z Amelią, Darkbeast Paarlem czy Elą. Żadnej trudności, samo mashowanie. Jedyny mój zarzut dla tej gry.

Edytowane przez mate5
Gość mate5

Ela nie była taka znowu łatwa kiedy podczas mashowania postanowiła wystrzelic laserami, oraz ciągle obkręcała, przez co trzeba było ciągle pilnować jej pleców. Co do DPB pełna zgoda. Brałem ją zawsze na jeden raz.

No masz racje z tę, co jakiś czas trzeba się cofnąć. :pawel: Tak samo z tym dzieciątkiem w unseen village, wystarczy stać blisko, mashować r1 i cofnąć się jak sie mu ładuje AOE.

Ale tak to bossowie są fantastyczni, Kleryk, Bloodstarved beast, Rom, grzybek, wiedźmy czy Micolash Cage xD

hqdefault.jpg