Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Nic jestescie po prostu casualami :)

Przeciez to najłatwiejszy boss. Pierwsze dwie 3 fale pajączków zniszczyc ciachając przy okazji bossa, a potem juz tylko na chama dokonczyc dzielo znisczenia. Panowie prosze was, choc troche skilla :/

Nie twierdzę inaczej :P Bossa też uważam za łatwego, ale wyczajenie jak robić uniki przed jego atakami to już była makabra -_-

Albo ta walka gdzie masz 3 Hunterow do zabicia :D

Właśnie przed chwilą zgładziłem ostatniego. Nawet prosta walka w sumie, bo dwóch z nich można zaskoczyć na początku backstabem. 

Ale ten w Archikatedrze, to XDDD Jeden strzał i mnie nie ma.

Albo ta walka gdzie masz 3 Hunterow do zabicia :D

Właśnie przed chwilą zgładziłem ostatniego. Nawet prosta walka w sumie, bo dwóch z nich można zaskoczyć na początku backstabem. 

Ale ten w Archikatedrze, to XDDD Jeden strzał i mnie nie ma.

Też się da, szczególnie, że sam sobie zadaje obrażenia(przynajmniej gdy ja z nim walczyłem) :P

I jak miałoby to działać? Byłyby same bronie palne.

Prędzej Star Wars bo tam są faktycznie te miecze świetlne.

Coś dałoby się zrobić z tym ślamazarnym przeładowaniem po każdym strzale i bagnetami. Jak Trick Weapons albo strzelasz albo bagnet.

Umiem sobie wyobrazić te zrujnowane ostrzałem artyleryjskim miasta, wraki samolotów, wozów bojowych, a pomiędzy tym wszystkim bestie powstałe ze zła jakie wyzwoliła nienawiść między ludźmi. Spotykanie przerażonych żołnierzy, przedstawicieli różnych Kościołów próbujących wyjaśnić sytuację. Eh... Nie ma szans...

Poza tym to chciałbym książkę z opisami religii z Bloodborne oraz wszystkimi rytuałami oraz ich znaczeniem. Lubię poczytać takie coś.

Jezu, jaka ta gra jest piękna i wynagradzająca wszelkie starania. Dzisiaj padł Odrodzony (po znalezieniu sposobu na niego walka zajęła mi 5 minut; nie dostałem praktycznie żadnych obrażeń). Odkryłem też przejście do Górnej Katedry i wybrałem się na łowcę z Archikatedry. Poległem kilka razy, bo nie miałem czasu więcej grać, ale poprzez ciągłe unikanie i Mgłę Odrodzenia (swoją drogą: da się ją gdzieś wyfarmić?) zbiłem go do 1/3 życia. Klimat mnie smyra po sutkach. Chyba gra roku.

Ja chciałem kontynuować na drugiej postaci, tj. stary dziad z ''czarami'' z chęcia grania z burial blade na ng plus, no ale cholera jedyna opcja dla buildu arcane na ng to Ludwig Swag Sword, a ta broń po pierwszych zachwytach jest cholernie nudna. Moveset małego miecza to nudny longsword z Dark Souls z małymi obrażeniami, a greatsword choć przyjemny wizualnie i czuć moc uderzeń to jest wolny, ma niski dps i zabiera w cholerę staminy. Słabo trochę, że jest tylko na ng jedna broń po arcane. Kiedyś trzeba będzie się przemóc bo wizja burial blade w połączeniu z czarami jest całkiem spoko. Ale stworzyłem trzecią postać, skl i bloodtinge z zamiarem korzystania z rifle spear, evelyn i pełnym wykorzystaniu potencjału evelyn. Rifle spear ma kosmiczny transformed charging attack. Hunter na dole w Old Yharnam nie jest trudny, ale z tym atakiem stał się banalnie prosty.

Naprawdę cudowna jest ta gra, ale to że niektóre bronie są dostępne tak późno, że bawić się nimi można dopiero na ng plus to duża wada.