simonldz 21 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Ja tak się zastanawiam czy w dlc dadzą możliwość zresetowania statsów. Przechodzę teraz na ng+ aby być jak najdalej i mieć już pewność, że po wyjściu dodatku będe mógł do niego wejść i wypróbować nowe bronie. No właśnie tylko jestem ciekawy które staty będą potrzebne i w razie czego fajnie byłoby rozdać je jeszcze raz, żeby nie musieć zaczynać od początku tylko już na ng+ działać. W ogóle opłaca się w statystyki (poza vit i edu) ładować powyżej 30 punktów? i koło którego lvlu warto zatrzymać levelowanie postaci aby było jeszcze z kims coopa grać? Póki co 110 lvl mam. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Jak chcesz grać PvP to powinieneś się zatrzymać na 100. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Tutaj bardziej mnie interesuje coop niż pvp. Teraz jeszcze dodadzą następny konwent do coopa i będzie miodzio Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 W ogóle opłaca się w statystyki (poza vit i edu) ładować powyżej 30 punktów? i koło którego lvlu warto zatrzymać levelowanie postaci aby było jeszcze z kims coopa grać? Póki co 110 lvl mam no chyba nie ma broni dla której nie warto ładować main stata do 50 (str/skl/bld/arc) Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Z tego co wiem po 25 punkcie dana statystyka przynosi znacznie mniej korzyści i jest ten soft cap 1 i soft cap 2. Właśnie tak sobie kminie czy przy mieczu ludwiga lepiej mieć maks władowane w arcane czy do każdej statystyki po 25 punktów? z tego co pamiętam na 10 lvl broni str A, skl A, arc S. Cytuj
Ptasiek 8 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Właśnie minęło 1,5h kiedy próbowałem zap..... Amygdalę w lochach. Niby cała walka obcykana (Uniki w lewo i tył i ostrożnie uderzanie Ludwigiem/Kosą) ale zawsze mnie musi trafić pod koniec jakimś z atakiem z tyłka wziętym. Zaczęła się rodzić we mnie lekka frustracja... Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Właśnie minęło 1,5h kiedy próbowałem zap..... Amygdalę w lochach. Niby cała walka obcykana (Uniki w lewo i tył i ostrożnie uderzanie Ludwigiem/Kosą) ale zawsze mnie musi trafić pod koniec jakimś z atakiem z tyłka wziętym. Zaczęła się rodzić we mnie lekka frustracja... Hehe, miałem to samo. Ustawka z Jerome załatwiła sprawę W lochach ta ku..a zachowuję się trochę inaczej w końcowej fazie. 1 Cytuj
Ptasiek 8 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Dla odprężenia zrobiłem górny rewir katedralny do gwiezdnego emisariusza. Żart a nie boss ;-) Jak to jest z tym arcane? Powinien zwiększać dmg Ludwiga/Kosy a przy upgradzie nie pokazuje mi większego dmg. Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Jest jakiś fajny build pod te kose? Ukończyłem grę typowym gorylem z wielkim mieczem i armatą a chciałbym dodatek ograć na ng a nie ng+ . Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 (edytowane) Dla odprężenia zrobiłem górny rewir katedralny do gwiezdnego emisariusza. Żart a nie boss ;-) Jak to jest z tym arcane? Powinien zwiększać dmg Ludwiga/Kosy a przy upgradzie nie pokazuje mi większego dmg. Tak to jest z grami from software, tego nie ogarniesz:p ja korzystam z miecza ludwiga i tam też arcane najlepiej scaluje ale zatrzymalem się na 25 i jadę w siłę przynajmniej pobawie się jeszcze innymi broniami. Mogli by dać opcję resetowania statystyk aby na ng+ móc ustawić statystyki pod nowe bronię z dodatku a nie zaczynać wszystko od początku. Edytowane 9 listopada 2015 przez simonldz Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 (pipi) dzunie pomoge wam skalowanie arcane w broniach stricte fizycznych jest tylko po to, że jak wkładać kamień z elementem (fire/bolt/arcane), to czerpie ona profity tylko z arcane. w innym przypaku nie ma co literką w arcu sobie du.py zawracać. dotyczy to wszystkich broni bez bazowego arc dmg, czyli np. mr.muscle w przypadku kosy - ma naturalne skalowanie z arc, ale jest strasznie słabe, warto dawać tu punkty tylko przy 50 skilla i bez level capa (coś tam podbije dmg) Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 No i człowiek tyle punktów wywalił w pizdu:p Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Zawsze możesz je wykorzystać zabawą w czary-mary. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 masz dwie bronie profitujące ze str i arc - tonitrus i logarius wheel, ale skill to przy nich marnacja.....chociaż tonitrus coś zyska nawet przy E (do soft capa - 25, potem bida) Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Tontiriusem się czasem bawię wiesz chciałem każdą bronią się pobawić str 34, skill 28, arc 25:) chciałem jeszcze podbić zabarwienie krwi aby móc chikange się pobawić ale to chyba skończe na 160 lvl ale logarius wheel też jest kuszące. Znajdę je w zamku cainhurst? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Musisz quest z Albertem skonczyc. Cytuj
Ptasiek 8 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Wreszcie zaj.... tą 6 ręką kur... Ilości prób nie zliczę. Najlepsze jest to że w udanym podejściu walka w 3 fazie była strasznie słaba z mojej strony. Amygdala trafiła mnie kilka razy. Na szczęście żaden z jej ciosów 1 hit KO nie wszedł. Pisałem już jak za(pipi)istą bronią jest rozłożona kosa? ;-) Został mi już tylko 1 kielich do platyny. Mam nadzieję że ta Headless bloodletting beast nie jest aż tak trudna jak można przeczytać ;-) Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Jest to najtrudniejszy boss w grze imo, ale spokojnie, bo mowię o crf depth5 a do platyny wystarczy zwyklak i to na depth4 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Jerome jak najszybciej odblokowac Ailing Loran w ktorym sa Beast Claws? Cytuj
Ptasiek 8 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Pewny jesteś, że depth 4? Otworzyłem ostatni loch i jak byk jest, że depth 5. Jak to jest z obroną w zbrojach? Lepiej mieć więcej obrony fizycznej i mniej od pchnięć/obuchowych czy na odwrót? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Zbroje w tej grze to czysta estetyka. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Willy nie pamietam dokładnie. Po pracy obadam to napisze. Ptasiek to i tak 2 razy łatwiej niż na cfr Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Zbroje w tej grze to czysta estetyka. dość popularna w kółko powtarzana fama już od czasów soulsów oczywiście, że wartości defensywne w zbrojach mają znaczenie. można to bardzo łatwo sprawdzić. pewnie chodzi o to, że ludzie często nie zauważają różnic w obronie fizycznej przy zmienianiu seta, a to głównie dlatego, że są one stosunkowo zbliżone. wystarczy porównać cainhurst set ze szmatami lalki. albo ubrać set henryka na paarla itd Jak to jest z obroną w zbrojach? Lepiej mieć więcej obrony fizycznej i mniej od pchnięć/obuchowych czy na odwrót? zależy od ataków. atak fizyczny to taki atak, który nie jest sklasyfikowany ani jako thrust, ani jako blunt. teoretycznie, jak przeciwnik używa samych blunt, to lepiej więcej blunt Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Zbroje w tej grze to czysta estetyka. bzdura, resisty sporo daja i sa zauwazalne, na takie poison czy frenzy np Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 No tak urwanie 7% damage od nie wiem np Fire to gra warta swieczki i nie noszenia stroju ktory ci sie najbardziej podoba Bone Ash Set + Cainhurst Helm/Executioner Set + Gold Ardeo -> Wszystko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi