wet_willy 2 163 Opublikowano 17 listopada 2015 Opublikowano 17 listopada 2015 Jasne że przy pierwszym przejściu sporo się omija ale przy drugim czy trzecim to już wypadało by czytać opisy przedmiotów xD Cainhurst Summons ma dokładnie w opisie gdzie iść a dwa to Cainhurst Castle widać z Hemwick. Cordy są wspominane tyle razy w Lecture Building że też byś wpadł na to żeby ich użyć. Ale ok rozumiem dlaczego ludzie grają już z Internetem tylko nie rozumiem dlaczego przy pierwszym podejściu. Wydaje mi się że mieliśmy dużo więcej zabawy przechodząc grę na Party dzieląc się odkryciami na żywo a nie z ryjem w komputerze. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 17 listopada 2015 Opublikowano 17 listopada 2015 Kolejna krwawa skala wpadla. Tym razem za pomoc przy bossie w lochach. Przyda to sie w dlc do upgradu broni czy statsy od 0 beda ? Jak to wygladalo w innych produkcjach od From Software ? Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 17 listopada 2015 Opublikowano 17 listopada 2015 (edytowane) Na przejscie gry online pewnie tez przyjdzie czas. Nie zapowiada sie do premiery DS3 nic lepszego na tyle godzin wiec pewnie do tego czasu zrobie drugie podejscie. Granie offline ma swoje plusy tak jak pisalem i daje mi wiecej satysfakcji. Brakuje mi jedynie tej niepewnosci czy zaraz mnie jakis inny gracz nie ubije. Ogromnym plusem mojego obecnego podejscia jest to, ze chocby nie wiem co nie popsuje sobie spotkania z bossem zapraszajac do gry jakiegos ludka co mi rozwali bossa szybciej niz ja zdaze sie mu przyjrzec. Raz takie cos zepsulo mi zabawe w DS2 i juz nigdy w grach FS nie wezwe nikogo do pomocy. Edytowane 17 listopada 2015 przez decoyed Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 17 listopada 2015 Opublikowano 17 listopada 2015 (edytowane) Kolejna krwawa skala wpadla. Tym razem za pomoc przy bossie w lochach. Przyda to sie w dlc do upgradu broni czy statsy od 0 beda ? Jak to wygladalo w innych produkcjach od From Software ? będziesz grał postacią z podstawki, DLC będzie zintegrowane z podstawką - po prostu nowe lokacje, story, ekwipunek i tak dalej, czyli rozszerzenie. na 99% bedziesz mógł użyć tego rocka do podbicia którejś broni z dodatku. obstawiam, że w samym dodatku będą dodatkowe rocki anyway przymierzałem się do zaliczenia gry (co najmniej główny tryb ze wszystkimi bossami) na levelu 4, czyli waste of skin, bez levelowania, ale chyba zaczekam na DLC i wyczyszcze wszystko Edytowane 17 listopada 2015 przez Kazub Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 17 listopada 2015 Opublikowano 17 listopada 2015 Ta gra jest genialna. Trafilem do Byrgenwerth i nie mialem zielonego pojecia co zrobic dalej. Trafilem tam na Starego dziadka w bujanym fotelu. Krece sie bez celu i chyba z godzine farmilem w okolicy tylko po to, zeby sie z irytacji (pipi)nac w wode. Myslalem, ze zgine a okazalo sie, ze trafilem na Roma. Chcial mi cos sprzedac ale go utluklem. Jak po walce zobaczylem niebo nad Yharnam to otworzylem gebe w zachwycie. Ta gra wyglada pieknie. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 17 listopada 2015 Opublikowano 17 listopada 2015 (edytowane) w starym buildzie podobno willem harczy "hrrrr lake......mrrrrr jump.....brrrrr boss fight" ale jak senpai hidetaka to zobaczył, to jeden koleś z from software dnia następnego nie przyszedł już do pracy Edytowane 17 listopada 2015 przez Kazub 1 Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 17 listopada 2015 Opublikowano 17 listopada 2015 Harczal tylko jakies "ahh ah ah ahh" i ta swoja mega laska wskazywal w kierunku ksiezyca. Teraz wydaje mi sie oczywiste co robic dalej. Cytuj
YETI 10 979 Opublikowano 17 listopada 2015 Opublikowano 17 listopada 2015 Wideo pokazujące nowości, które pojawią się 20.11 wraz z nowym patchem, czyli dołączenie do Ligi. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 18 listopada 2015 Opublikowano 18 listopada 2015 Wyjdzie to w EU na płycie czy trzeba importować? Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 18 listopada 2015 Opublikowano 18 listopada 2015 SCEE oficjalnie zapowiadało wydanie Bloodborne: Game of The Year edition - czyli podstawki wraz z DLC - na 27 listopada (choć chyba nawet nie wiadomo dalej, czy DLC będzie na płycie czy na karteczce z kodem). 1 Cytuj
YETI 10 979 Opublikowano 19 listopada 2015 Opublikowano 19 listopada 2015 Dwie nowe bronie, które trafią wraz z dlc. Jeden z nowych przeciwników, przypomina mi Hadesa z GoWIII. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 19 listopada 2015 Opublikowano 19 listopada 2015 Hmm dużo łatwiej się gra jak się wpadnie na to że pistolety stunują cios przeciwnika ale po zamachu. Teraz rozpierdalam większych jak chce :> I pytanie czy coś źle robię ale nie zawsze po stunie wchodzi mi ten cios z R1 który wbija kose w przeciwnika. Jestem zalokowany na przeciwniku jestem blisko a jednak nie zawsze to zadziała.... Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 19 listopada 2015 Opublikowano 19 listopada 2015 (edytowane) Hmm dużo łatwiej się gra jak się wpadnie na to że pistolety stunują cios przeciwnika ale po zamachu. Teraz rozpierdalam większych jak chce :> I pytanie czy coś źle robię ale nie zawsze po stunie wchodzi mi ten cios z R1 który wbija kose w przeciwnika. Jestem zalokowany na przeciwniku jestem blisko a jednak nie zawsze to zadziała.... Może dlatego, że taka akcja nie istnieje Bohater BB wbija w przeciwnika rękę, nie kosę. Może robisz to pod jakims złym kątem, może za późno... Edytowane 19 listopada 2015 przez ornit 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 19 listopada 2015 Opublikowano 19 listopada 2015 może dlatego że przytrzymywałeś r1, albo nie stałeś idealnie na wprost 1 Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 19 listopada 2015 Opublikowano 19 listopada 2015 Dzięki za hinty - spróbuję. Mało mam czasu na granie niestety i obawiam się że zablokuję się gdzieś w połowie gry bo jak się siada do takiego tytułu co 2-3 dni to lipa trochę... Ale giera kozak. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Musiałeś to zrobic na schodach lub ruchomym moście np w mergo, wtedy nie dziala Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Patch 1.07, ważący ponad 9 giga już jest dostępny. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 szkoda że nie pincet, leci jak krew z nosa co oni tam upchneli ? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Już mówię: New "Covenant" -- The FederationThis is the covenant of the hunters that share the objective of the "Federation". You can meet Valtir, leader of the Federation, and join the Federation by talking to him when available. The Federation will be available in the hut next to the first shortcut in the Forbidden Forest, next to the first lamp. You will receive an item after each successful multiplayer session -- an "insect". Your ranking within the Federation is determined by how many insects you have crushed. Additional NPC Co-op PartnersIt will be possible summon NPC phantoms of Federation members in several areas. Old Hunter NPCs will now be available to for summon in both the Chalice Dungeons and the base game. After you meet certain criteria, you will be able to purchase the "Ancient Summoning Bell" in the Hunter's Dream. Using this item will consume insight and will allow you to summon the phantoms of certain Old Hunters throughout the game. It should be noted that you can only have a maximum of two summoned NPC phantoms at one time. Summoning a real player will reduce that amount to one and so on. Changes in the Chalice DungeonsNon-root Chalice Dungeons will now have have a standardized glyph that will open the way for far more co-op and pvp opportunities. You should now be able to connect to players exploring the non-root/story dungeons without needing to meet with them via their unique glyph. However, you will still be able to create these non-root dungeons with a "unique" glyph if you wish to not parti(pipi)te in random co-op and PvP. Changes in Co-op Partner IllusionsIf you are the player using a summoning bell, you will now have the option to see phantoms or ghosts of other players also searching for co-op or multiplayer. Plays who are searching for co-op or multiplayer will now display ripples on their phantom, indicating that players in the area are searching for each other. Please note that you can only see the ripples on phantoms that are within summoning range of your character. We have also implemented some other changes and improved the matchmaking to some degree. Thank you. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 jeeeezu jak mnie niszcza w yahar'gul. i jeszcze to starcie z trzema tropicielami jednoczesnie no ku,rwa ;( bede musial troche podfarmic, bo widze ze z 55lvl bedzie ciezko sie przebic przez ta lokacje Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Wbiegnij do klasztoru potem uciekaj w kierunku lampy, wtedy może się rozdzielą. No i lvl musisz koniecznie podnieść bo to końcówka gry. Lvl polecam robić na parterze w auli gdzie jest ta duża sala i te wszystkie potwory zbierają się w tych wąskich drzwiach:) parę wizyt i lvl idzie w górę Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 No i lvl musisz koniecznie podnieść bo to końcówka gry nic nie musi. to całkiem naturalny level na ten moment. ma przed sobą yahargul i ostatnią dużą lokację z dwoma bossami i ewentualnie lokacje opcjonalne. a jak chce farmić to niech lepiej kilelichy robi 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 jeeeezu jak mnie niszcza w yahar'gul. i jeszcze to starcie z trzema tropicielami jednoczesnie no ku,rwa ;( bede musial troche podfarmic, bo widze ze z 55lvl bedzie ciezko sie przebic przez ta lokacje Jednego z nich z tego co pamiętam da się zaskoczyć backstabem. Ten z Beast Claw jest najmniej groźny i się nim zajmij na początku. Też pamiętam, jak się tu męczyłem za pierwszym razem, a na NG+ od strzała padli. A Crow of Cainhurst w Archikatedrze już spotkałeś? To chyba najtrudniejszy łowca w grze. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 (edytowane) No i lvl musisz koniecznie podnieść bo to końcówka grynic nie musi. to całkiem naturalny level na ten moment. ma przed sobą yahargul i ostatnią dużą lokację z dwoma bossami i ewentualnie lokacje opcjonalne.a jak chce farmić to niech lepiej kilelichy robi Ja na tym etapie już ponad 70 na bank miałem a grę skończyłem na 95. Teraz bodajże mam 135 i ng+ leci bez problemu. Właśnie jestem w momencie zaraz przed tymi tropicielami i zobaczymy jak pójdzie:) co do lochów racja. Olałem zupełnie ten etap wcześniej. Niestety obecnie też mnie trochę nużą bo wyglądają tak samo ale jak przejdę dodatek to zabiorę się za nie i mam nadzieję, że skończę. Ale fakt, że są tam fajne itemy i klejnoty. Ps. Wiadomo gdzie tego gość od nowego conventu? Edytowane 20 listopada 2015 przez simonldz Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 (edytowane) jeeeezu jak mnie niszcza w yahar'gul. i jeszcze to starcie z trzema tropicielami jednoczesnie no ku,rwa ;( bede musial troche podfarmic, bo widze ze z 55lvl bedzie ciezko sie przebic przez ta lokacje Jak chcesz ich łatwo rozwalić to zaczep wszystkich 3 i uciekaj do góry po schodach (tam skąd przyszedłeś) w stronę baby z dzwonkiem, potem znowu na górę po schodach i w lewo (koło takiego drzewa). Oni tam nie wejdą i będziesz mógł ich zabić wszystkich na raz. Tylko ważne żebyś nie uciekał zbyt szybko, tak aby cały czas cię gonili do tego drzewa. Druga opcja do podlevelować postać. Wtedy idą od strzała. Edytowane 20 listopada 2015 przez sajmon34 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi