Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Za pomoc przy ubiciu bossa dostajesz jakies "Plugastwo". Mam juz jedno ale nie wiem co sie z tym robi. Na razie nie bede tego uzywal. Ale chyba dziala to na zasadzie. Im wiecej tego masz tym wyzej w rankingu.

Edit.

Uzylem z ciekawosci:) Dobry motyw :)

Edytowane przez sajmon34
Opublikowano

Cyt:

"Będziemy mogli zwerbować nowych pomocników NPC. Po zakupie starszego dzwonu przywoływania w Hunter's Dream będziemy mogli przywołać tzw. Old Hunters. Przywołanie spożywa insight, a maksymalna ilość pomocnym fantomów to dwa. NPC mogą wesprzeć nas również w Lochach Kielicha "

Tego jeszcze nie rozgryzlem. Nigdzie w snie nie ma tego dzwonu.

Opublikowano

Za pomoc przy ubiciu bossa dostajesz jakies "Plugastwo". Mam juz jedno ale nie wiem co sie z tym robi. Na razie nie bede tego uzywal. Ale chyba dziala to na zasadzie. Im wiecej tego masz tym wyzej w rankingu.

Edit.

Uzylem z ciekawosci:) Dobry motyw :)

Napisz w Spoilerze co robi :)

Opublikowano

ten cane to nie broń, tylko item do wyświetlania rankingu covenanta

sam covenant działa jak sunbros - zdobywamy itemy za pomoc przy bossie

dostajemy czar skalujący się z bloodtinge 

covenant lider stoi w młynie, zaraz za drzwiami otwierającymi skrót z lasu

Opublikowano

Tak myślę, że sobie chyba zrobię nową postać specjalnie pod dodatek i bronie z niego. Czy to dobry pomysł panowie? 

Opublikowano

Po wstąpieniu do the League nie poczułem jakoś żeby było o wiele łatwiej znaleźć kogoś do co-opa(mój lvl to 150, ng+), chochiaż do pvp jest sporo chętnych;) Premiera dodatku i hype wokół niego zrobi swoje:)

Tak myślę, że sobie chyba zrobię nową postać specjalnie pod dodatek i bronie z niego. Czy to dobry pomysł panowie?

Ja najpierw obecną postacią obadam te nowe bronie, a jak któraś przypadnie mi do gustu to kto wie, może zrobie coś pod pvp. Liczę bardzo na to, że te nowe bronie będą na tyle mocne że wprowadzą trochę zróżnicowania do gry, bo w tej chwili praktycznie wszystkie buildy oscylują wokół 3 broni na krzyż i trochę to nudne;)
Opublikowano

Cyt:

"Będziemy mogli zwerbować nowych pomocników NPC. Po zakupie starszego dzwonu przywoływania w Hunter's Dream będziemy mogli przywołać tzw. Old Hunters. Przywołanie spożywa insight, a maksymalna ilość pomocnym fantomów to dwa. NPC mogą wesprzeć nas również w Lochach Kielicha "

Tego jeszcze nie rozgryzlem. Nigdzie w snie nie ma tego dzwonu.

Jak ten dzwon leży przy wejściu do chatki w Śnie Tropiciela. No ale nie da się go używać.

Opublikowano

czyli dostęp zaraz po amelce, tylko nie wiadomo jaki jest rekomendowany level, meh. choć raczej nie bedzie to early game, bo czytłem w jakimś wywiadzie, że do DLC możemy wejść wcześniej, niż przewidują autorzy

Opublikowano (edytowane)

Nie ma rekomendowanego lv do Old Hunters. FM tylko zaznaczyło, że na niskim może być ciężko, to pewnie dla tych którzy przechodzili grę bez levelowania ;)

Edytowane przez YETI
Opublikowano

Ja nie wiem jak to bedzie dzialac ale idealnie to bylo by pewnie zaczac Old Hunters z poziomu NG+ o ile to tak bedzie dzialac.

Skonczyc gre, zaczac NG+, zabic Clerica, Gascoina, Wiedzmy, BSB zrobic Rush do Amelki o Polnocy ;f i zaczac dodatek oczywiscie majac nadzieje ze on sie zeskaluje do poziomu NG+

Opublikowano (edytowane)

normalnie będzie new game plus w DLC i nie ma powodu, żeby to miało "tak nie działać"

ja wole pierwszy raz na new game

po co chcesz zabijać clerica i BSB na NG+ ?

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

Ja nie wiem jak to bedzie dzialac ale idealnie to bylo by pewnie zaczac Old Hunters z poziomu NG+ o ile to tak bedzie dzialac.

Skonczyc gre, zaczac NG+, zabic Clerica, Gascoina, Wiedzmy, BSB zrobic Rush do Amelki o Polnocy ;f i zaczac dodatek oczywiscie majac nadzieje ze on sie zeskaluje do poziomu NG+

Przecież najszybciej jest zabić Gascoigne, kupić klucz w Śnie i od razu na Amelię. Właśnie tak zrobiłem na NG++ i czekam do wtorku :3

A jak przenieść się do lokacji z dodatku

Musimy zabić Amelię, dotknąć czaszki, potem kupić przedmiot w Śnie Tropiciela, wrócić do Rewiru Katedralnego, wyjść lewymi drzwiami i dać się złapać Amygdali za nagrobkami.

Opublikowano

No ja nie oszukiwałem z sejwami przy trofkach do trzech zakończeń, to sobie gram, ale trzecie przejście jadę jak najszybciej. Oczywiście po ukończeniu dodatku, bo chcę z ichniejszą bronią przejść całość.