Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też nie grałem z pół roku, ale po jakichś 3 godzinach przed premierą The Old Hunters 'odrdzewiałem' i potem już było elegancko.

Nie mam słów na ten dodatek, jest piękny, a zaraz prawdopodobnie wchodzę do drugiego bossa.

Napakowałem 'lizak' (Whirligig Saw) dobrymi gemami, czas spuścić na nich piłokalipsę :shotgun:

• Plusik 1
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam pytanie. Początek gry przed pierwszymi bossami i teraz pytanie - co levelować przy 1wszym przejściu? Daje w vitality i endurance - rozumiem że powineniem też skill/strenght? Czy dać sobie spokój na początku? Tak samo ugprade broni jest sens? Czy walić na + 3 początkową kosę czy poczekać na lepsze i potem upgrade? Jakoś minionki w kanałach często dają blood stone'y więc się zastanawiam czy podpakować czy dać sobie spokój? Czy levelowanie na początku psuje rozgrywkę?

na początku podnoś vita i enda, bo raz, że zmniejszysz umieralność, a dwa, to główny dmg broni pójdzie z ich upgreadu (zwłaszcza hunter axe i saw cleaver, bo mają niski scalling). trzy początkowe bronie są bardzo dobre i każda może być spokojnie używana przez całą grę, zwłaszcza hunter axe jest user friendly i sporo wybacza. cane trzeba używać roztropniej i poznać moveset. jeśli wybierasz cleavera, to pamiętaj, że w ZŁOŻONEJ formie ma wbudowany serrated bonus - 20% do dmg na bestie, czyli większość bossów i groźniejszych przeciwników na początku. cane to samo, ale w formie ROZŁOŻONEJ. kamienie będą rzadkie, ale do czasu, aż będą łatwe w farmieniu lub kupowaniu, czyli do +6. dalej będą chunki (do +9), które będą bardzo rzadkie i prawie nie do kupienia (ale powinieneś ich znaleźć przynajmniej na +9 do dwóch broni, jak dobrze szukasz i zabijasz uciekające stworki). blood rock do +10 jest tylko jeden w grze, ale jeszcze 4 można znaleźć w ostatnich lochach

• Plusik 1
Opublikowano

Nawet 4chan poszedł na 120 lvl i nie wiem co robić, dylemat. Plan mam taki chociaż na ng+5 hardcore na 100lvl, ale chce przejść na 100 pozbierać wszystkie bronię i dopiero zadecydować w co te 20 punktów dodać. Pierw chciałem 50 vit i bt, ale moze zostawię 40 vita a dorzucę do 40 skilla i 50 bt. Wczoraj ludwig 10 razy chyba mnie dopadł. Dziś wieczorkiem misi być mój.

Opublikowano

Chciałem tym miejscu podziękować użytkownikowi BAnsai oraz także za zebranie agro i towarzyszenie użytkownikowi Ukyo .  Bansai dostanie plusika za każdy post jaki zobaczę jego w najbliższym czasie. Niech ci bozia w plusikach wynagrodzi :D

Opublikowano

Ja pierniczę, co ten dodatek wyprawia :obama:

Gram od 19, a jeszcze bossa nie miałem, więc zabawy starczy na dłuuuugo. Nowy oręż świetny, chyba Rozpruwacz będę masterował.

Aaa, no i to wejście do jaskini, a tam BSB XD

Opublikowano

Chciałem tym miejscu podziękować użytkownikowi BAnsai oraz także za zebranie agro i towarzyszenie użytkownikowi Ukyo .  Bansai dostanie plusika za każdy post jaki zobaczę jego w najbliższym czasie. Niech ci bozia w plusikach wynagrodzi :D

:hi:

Ukyo cudowny co-opowicz, przyszedl, zabral agro, zablokowal twarzą kilka atakow potwora i umarl xD

@Rozi

Ten Beast jest znacznie slabszy, nie ma nawet poisona, wiec raczej luzik, ale poczatkowo bylem osrany jak zaczal isc w moja strone a ja tylko 1 fiolka w kieszeni po wczesniejszej walce.

A mi się ciśnienie podniosło i łeb mnie boli, bo chce zacząć grać beasthunter saif a nie moge. Godzinę już myśle co z tym fantem zrobic ale na 100% jeszcze nie wiem...

Ale w czym problem?

• Plusik 1
Opublikowano

Bansai już wyjaśniam. Chce utrzymać podium w rankingu, ale bardzo chciałbym pograć beasthunter saif jednak mam postać pod build bt Chikage lvl 100. Już praktycznie 100% pvp community poszło na 120, nawet 4chan także i ja mam do rozdania jeszcze 20lvl. Beast hunter saif na +10 ma D do str, B do skill i C do arcane także lipa trochę na ta postać. Jest kilka rozwiązań ale żadne mnie niezadowala. Pierwsze to nowa postać i farmienie itd wszystko od zera co równałoby się bye bye pierwsze miejsce. Druga to dowalenie 20 punktów w skill i znalezienie Lost beasthunter saif tyle ze klasa postaci za bardzo nie pod takie cos i gemami zmiana scalingu na czysty skill bez arcane, ale gdybym chciał wrócić do Chikage to już build byłby zepsuty troszkę. Najlepsze chyba rozwiazanie to nowa postać i granie dwoma po trochu. Nie wiem. Jak to widzis Bansai? Co bys zrobił?

Opublikowano

Panowie, lvl 105, NG+++, bardzo przyda się pomoc przy ostatnim bossie z dodatku.

Nie ogarniam czemu, ale żeby wezwać jakiegoś randoma do pomocy, muszę czasami czekać w nieskończoność. A później jest szybki oklep i od początku.

Opublikowano (edytowane)

Ja pierniczę, co ten dodatek wyprawia :obama:

Gram od 19, a jeszcze bossa nie miałem, więc zabawy starczy na dłuuuugo. Nowy oręż świetny, chyba Rozpruwacz będę masterował.

Aaa, no i to wejście do jaskini, a tam BSB XD

Ja już niestety doszedłem do tego bossa;) ;) Kuźwa, 5% mu paska zostało i oczywiście się połasiłem na szybkie zakończenie walki (co naturalnie zakończyło się  zgonem), teraz nie mogę się zbliżyć do tego momentu nawet (gram tylko na ng+, więc bez szału). Chyba muszę odpocząć ;)

Edytowane przez raf1ki
Opublikowano

Panowie, lvl 105, NG+++, bardzo przyda się pomoc przy ostatnim bossie z dodatku.

Nie ogarniam czemu, ale żeby wezwać jakiegoś randoma do pomocy, muszę czasami czekać w nieskończoność. A później jest szybki oklep i od początku.

Wczoraj bylo cos z(pipi)ane z online graniem takze moze to. Ale polecam jak cos czasami troche pobiegac, a nie stac w miejscu czekajac na przywolanie - pomaga.

Opublikowano

Bansai już wyjaśniam. Chce utrzymać podium w rankingu, ale bardzo chciałbym pograć beasthunter saif jednak mam postać pod build bt Chikage lvl 100. Już praktycznie 100% pvp community poszło na 120, nawet 4chan także i ja mam do rozdania jeszcze 20lvl. Beast hunter saif na +10 ma D do str, B do skill i C do arcane także lipa trochę na ta postać. Jest kilka rozwiązań ale żadne mnie niezadowala. Pierwsze to nowa postać i farmienie itd wszystko od zera co równałoby się bye bye pierwsze miejsce. Druga to dowalenie 20 punktów w skill i znalezienie Lost beasthunter saif tyle ze klasa postaci za bardzo nie pod takie cos i gemami zmiana scalingu na czysty skill bez arcane, ale gdybym chciał wrócić do Chikage to już build byłby zepsuty troszkę. Najlepsze chyba rozwiazanie to nowa postać i granie dwoma po trochu. Nie wiem. Jak to widzis Bansai? Co bys zrobił?

Masz ochote na PvP no to jestes na postaci z chikage, nie masz ochoty na pvp, no to bawisz sie w miedzyczasie saifem na nowej postaci, saifa w dodaktu znajduje sie bardzo wczesnie [mozna w 10 minut do niego doleciec].

• Plusik 1
Opublikowano

Znalazlem juz dawno, ale chyba wlasnie tak zrobie. Gdy nowa bedzie gotowa to obie beda juz do pvp. Dla 4chana i tak bede juz caly czas EdgeLordem i nr1 takze nawet jak spadne z tronu to legenda i tak bedzie zawsze legenda :Coolface:

Opublikowano

Jakieś pro tipy odnośnie pierwszego (!) bossa z dodatku? NG ++, jak mam szczęście to ginę od trzech ciosów. Dwa dni gry i srogie umieranie tylko. Pierwszy raz gram tylko solo, to nawet tych npc nie przyzywam.

Opublikowano

Też mam NG++, wczoraj 4 razy podchodziłem, dwa razy zabił mnie trzema strzałami, za ostatnim razem urwałem mu kończynę i zaczął tryskać spermą, ale też mnie ubił XD To jest piękne.

Dzisiaj go rozwalę!

Opublikowano

Trzeba uwazac na jak szarzuje bo to moze one shootowac jak dobrze trafi ogolnie trzymamy sredni dystans czekajac na naskok albo combosy gdzie unikamy skoku albo ostatniego ciosu i robimy kare na 3/4 hity zaleznie od broni jak skacze to sprawdzamy czy kapie krew jak nie kapie to dashe jak kapie to sprint jak widzimy ze zamienia sie w dzialko to rolle w do gory w prawo i w(pipi) jak mocno sie da.
Faza druga jest banalna omijamy wszystko dashem/rollem do przodu i siedzimy na nim klepiac go uwazajac na tego jego AoE charge z pelna stamina mozemy sprobowac bic go podczas chargowania co da nam stuna i darmowe r2->Visceral czy jakies dluzsze combo jak nie macie Skilla i wasz V.Attack ssie pale
to tyle

@Amer Jak chcesz to moge wpasc

Opublikowano

Znalazlem juz dawno, ale chyba wlasnie tak zrobie. Gdy nowa bedzie gotowa to obie beda juz do pvp. Dla 4chana i tak bede juz caly czas EdgeLordem i nr1 takze nawet jak spadne z tronu to legenda i tak bedzie zawsze legenda :Coolface:

... serio. Stary, (pipi)a no... każdy już ogarnął że coś tam pykasz w te Soulsy i BB. Daj juz spokój i ciesz sie grą. Nie mówie tego złośliwie tylko faktycznie, jest to już troche uciążliwe. Fajnie pomagasz graczom itp. itd. po co niszczysz sie cały czas sie chwaląc itp. ? W co drugim poście używasz słowa "legenda". 

Wracając do tematu ekhm.. 

Ile dodatek kostet tak swoją drogą? Zaczne raczej od początku i przemyśle tym razem rozwój bo chyba troche za daleko jestem a za słabo sie zfarmiłem. 

Opublikowano

Ja jak skończę dlc to robię nowy build pod beasthunter saif. Także jutro chyba zacznę od nowa jak uda mi się dziś skończyć dlc.

Wrzuc filmik jak pokonujesz pierwszego bossa, serio jestem ciekawy, bo sam solo probuje, jakie masz NG+++?

Opublikowano (edytowane)

Ja jak skończę dlc to robię nowy build pod beasthunter saif. Także jutro chyba zacznę od nowa jak uda mi się dziś skończyć dlc.

Wrzuc filmik jak pokonujesz pierwszego bossa, serio jestem ciekawy, bo sam solo probuje, jakie masz NG+++?

spamuje czikago na bloodtinge, kiedy summon old huntera ściaga agro. jak summon ginie, to gacie obes,rane i ewelina plus bone marrow ash

Edytowane przez Kazub
  • Plusik 1