Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

bansaj ukjo ja pierwszy skonczylem bb jak na party sie brandzlowalismy wiec zwaszka !1

nie mam platyny do dzis, yehane lochy

Mi brakuje właśnie trofeum za Królową i trzecie zakończenie, które robię po dodatku. Więc możemy sobie pomóc, Adamie.

Opublikowano

Wczoraj skonczyłem BB drugi raz. Utwierdzilem sie ze jest prostsza od soulsów. I ze to w 80% slasher 20% arpg.Ale fakt pierwsze przestawienie zaraz po przejsciu DS2 na BB to masakra. Zupełnie inny styl.

Co najsmieszniejsze, pokonałem Gehrmana za pierwszym razem O_o A z apierwszym razem sie mordowałem z nim niemilosiernie kilka godzin. Jak mozna miec z Romem problemy to wogole mi sie w glowie nie miesci. Najtrudniejszy chyba Longarius.  

Polecam przede wszystkim pakowac w sile i zrecznosc. Staminy prawie nie pakowałem, zycia troche tylko. SIŁA !

Teraz bedzie trzeba jakos 3 zakonczenie wykombinowac. Podsumowując gra jest mega wypas. Uwielbiam ją. Caly ten klimat, otoczka, no geniusz. 

Opublikowano (edytowane)

No właśnie jak patrzę to wychodzi mi że przy lekkiej broni pakować skill bo pakownaie tylko w vit/stamina powoduje że ciosy są słabe i trzeba klepać. Także kazub okłamałeś mnie.

Edytowane przez mozi
Opublikowano

No dobra to teraz tak jak używam od początku saw cleaver i pasuje mi to rozumiem że powinienem inwestować w skill tak? Jest sens kupować topór i walić w strenght bo może się przyda czy raczej zaoram wszystkich tym co mam? Czy potem lepsze bronie są warte dopakowania? Mam też saw spear ale patrzę że to prawie to samo co mam więc odpuściłem. Bestia padła od strzała ojczulek roz(pipi)ał mnie za 1 razem w 2 postaci potem dałem mu radę :> Ta gra wciąga jak bagno :>

Opublikowano

Kwestia twojego skilla. Ja mam cąłkiem niezly wiec rozwalam wszystkich saw cleaverem zlozonym. Pakuje  do 50 w siłe a potem do 50 w zrecznosc bo od tego ta bron ma bonusy. No ale tzreba byc cąłkiem niezly bo ty wtedy odbierasz naprawde sporo przeciwnikom ale i vice versa takze trzeba mocno ogarniac uniki. Zlozony saw cleaver mi sie podoba bo jest szybki.

Opublikowano (edytowane)

No ja właśnie wolę mieć więcej paska energii bo często są akcje że dostajesz się między przeciwników i skill Ci nie pomoże. Przed chwilą

w old yahrnam miałem starcie z łowcą to wmieszały się te miniony co się boją ognia i 2 w kapturach. Oczywiście zajęty walką nie widziałem ich i było wesoło :>

Najlepszy był:

gość w wierzy co pruje z karabinu - zacząłem z nim walkę to za(pipi)ał mi w ryj 2 molotovy - mówię grubo ale 3 sek później s(pipi)ił się z wierzy :>

Edit: Zajechałem w spoiler bo szkoda psuć zabawę na pewno ktoś nie ograł jeszcze :>

Edit2: Czy DS2 też jest taki fajne? Jest promocja widzę więc może bym zanabył chociaż patrząc na mój progres to za pół roku.

Edytowane przez mozi
Opublikowano

Dlatego mowie zalezy od stylu gry jaki prowadzimy. U mnie plus był taki ze ten typ co piszesz w pierwszym spoilerze był na strrzała i wystarczyło szybko do niego doskoczyc. W drugiej sytuacji tak samo kazdy minion na strzała ale akurat do takich sytuacji nie dopuszczam, jak jest ktos grozniejszy to czyszcze dokladnie i czujnie teren zeby byc z nim sam na sam bo inaczej z małą iloscią hp jak u mnie przygwozdzenie mnie skonczy sie wpier.dolem i grą od lampy ;)

Opublikowano

Pakuje  do 50 w siłe a potem do 50 w zrecznosc 

Ale nie ma czegoś takiego w Blooborne, rozumiem, że chodziło Ci o skilla (umiejętność)?

To w takim razie warto zainwestować w skillowanie postaci.

Opublikowano

Tak o to mi chodziło. Ponad 100 godzin w ostatnim miesiacu w dark souls zrobiło swoje i mi sie pomyliło ;)

A piszac skill mailem na mysli umiejetnosci gracza manualne nie statystyke w grze ;)

Opublikowano

Są i na ng+ na 110 sobie spokojnie poradzisz. Jest sporo fajnych broni. Dziś kończę dodatek, zbiorę każda nowa broń i tez zadecyduje pod co robić nowy build. Albo zrobię pod beasthunter saif i ryokuo bo ten sam scaling lub pod amygdalan arm albo pod bloodletter.

Opublikowano

No właśnie jak patrzę to wychodzi mi że przy lekkiej broni pakować skill bo pakownaie tylko w vit/stamina powoduje że ciosy są słabe i trzeba klepać. Także kazub okłamałeś mnie.

pisałem, że na początku, kiedy scalowanie broni jest jeszcze słabe, a większość dmg masz z upgreadu broni. to się tyczy właśnie saw cleawera/saw speara

No dobra to teraz tak jak używam od początku saw cleaver i pasuje mi to rozumiem że powinienem inwestować w skill tak? Jest sens kupować topór i walić w strenght bo może się przyda czy raczej zaoram wszystkich tym co mam? Czy potem lepsze bronie są warte dopakowania? Mam też saw spear ale patrzę że to prawie to samo co mam więc odpuściłem. Bestia padła od strzała ojczulek roz(pipi)ał mnie za 1 razem w 2 postaci potem dałem mu radę :> Ta gra wciąga jak bagno :>

zaorasz wszystko wszystkim. zarówno w przypadku cleavera, jak i hunter axa, dajesz na początku w str do sosft capa, czyli 25. jak pasuje ci cleaver, to następnie 25 do skill. potem ciągnięsz str do max 50. a dalej zależy, jak nie ograniczasz się z level capem, do dalej skill do max 50. przy hunter axe sytuacja wygląda podobnie, z tym że jest mniej quality, a bardziej str. hunter axe, podobnie jak inne ciężkie bronie bazujące na str, potrzebują więcej staminy, więc rozważ podbicie endurance. jak zastanawiasz się w co dawać punkty, to vitality jest zawsze dobrym wyborem. jak masz zginąć do dmg ci nie pomoże, a jak przeżyjesz, to możesz bić dalej.

holy moonlight sword jest zayebisty. w pve lodzio miodzio i przede wszystkim fajna broń do zabawy, ale w pvp pewnie potrzebowałaby meta na 120 levelu, żeby wykorzystać potencjał

pierwszy boss w dlc, to jeden z najbardziej zayebistych bossów ever, biorąc pod uwagę samo spotkanie, otoczkę, lore, soundtrack, samo starcie, scenki przerywnikowe, wszystko. uwielbiam go  

Kwestia twojego skilla. Ja mam cąłkiem niezly wiec rozwalam wszystkich saw cleaverem zlozonym

polecam ostatnie lochy, wyższe new game plusy, zwłaszcza dlc. co do saw cleavera, to optymalnie najlepsza broń w grze (uniwersalna) i chyba najbardziej popularna broń na speed runy. zamiennie saw spear, troche zmodyfikowany moveset, ale założenia te same. warto pamiętać o atakach pod L1 (zwłaszcza ze złożonej w trick mode). 20% serrated bonus - na bestie (cleaver tylko złożona, spear oba tryby), szybkość formy złożonej, małe zużycie staminy, buff. przy mordowaniu większości bossów, ustępuje chikago z evelyn po wbiciu 50 bloodtinge. nowe bronie mają potencjał i mogą namieszać 

• Plusik 1
Opublikowano

To ja głupia (pipi) str odpuściłem dawałem tylko skill :> Ok, poprawię ale duża dysproporcja jest niestety (str 10 skill 14). Muszę wyprostować.

Opublikowano

Pytanie o zwykłego moba z dodatku

Macie jakiś sposób na ubicie tego typa z gatling gun'em w jaskini? Jeszcze może jakiś TIP na temat tego pierwszego bossa? Na 100 poziomie ludwig swordem prawie nic mu nie robię a jak wezwałem jakiegoś npc to udało się do 2 fazy dotrzeć , chyba jednak za wcześnie na dodatek , dobije z 150lvl i powinno pójść gładko