kanabis 22 644 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Mi wczoraj dojscie z rewiru katedralnego do ghermana na new game + zajeło moze z 4-5 godzin. Oczywiscie to taki speedrun troche ale bossow sie ominac nie dało Musiałem bo wkrecony bylem w lochy a nie miałem żywej struny. Tak jak pisze jerome, jak wiesz gdzie lać bossa zeby podłozył sie pod brutality cios to bułka z masłem. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Jest w dodatku jakas dobra bron pod str? Planowałem zakup po skonczeniu kielichów, ale chyba przyda mi się jakaś odskocznia. jest bardzo dobra broń z S na +10 do zdobycia jeszcze przed pierwszym bossem w dodatku (whirligig saw). skuteczna, fajny moveset, oryginalna. ma bardzo unikatowe L2 które można trzymać. D na skill, więc ewentualne punkty nie są do końca zmarnowane (zwłaszcza, że visceral attack skaluje się ze skill) Ale tu nie chodzi o 120lvl. Mam 22 endu z runa 20% czyli 138 Stamina a z R2 w 2h Bloodletter mam 6 uderzeń. Więcej to imo strata punktów. Jak ktoś levelujesz do upadłego to i tak imo wtedy w end więcej można alena samym koncu po co liczyć same uderzenia ? same R1 ? bardzo mądrze. na 20 enda przy dobrym openingu nie mam już czym bić bossa i tracę okazje. to się tyczy zwłaszcza staminożernych broni. a przyda się jeszcze coś na uniki (zwłaszcza po skończonej ofensywie). psa w lochach można zdewastować przy dobrej puli staminy, bo inaczej można go tylko skubać. IMO jak ktoś pisze o stracie punktów w kontekście staminy, to znaczy, że nie potrafi tego wykorzystać walce kanabis ogarnij se może DLC Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) Z checia ale mam problem z wifi ostatnio na hali wiec musze czekac na pudelkowa wersje podstawki z dlc. Poza tym jeszcze nie skonczylem krolowej, ponoc najtrudniejsza wiec kto wie czy sie nie zatne. A jak z dlugoscia dlc? Bo te z soulsow to prawie drugie tyle gry bylo wiec bardzo na propsie Co do staminy zgadzam sie z przedmowcami. Mam 170lvl , staminy chyba kolo 25 i w lochach glebszych na bossow czasem brakuje. Ale za to w bicu 600 przekroczone ;-) Edytowane 10 grudnia 2015 przez kanabis Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Jak moze brakowac skoro ja pisalem o swoim przypadku czyli ciezki Bloodletter, a nim w 2H 6 pelnych uderzen z R2 (nie R1!) co widac wyzej w filmiku w najciezszym kielichu z najciezszym bossem w grze czyli CRF Pthumeru Ihyll na 120lvl. R1 to samo, a nawet wiecej oczywiscie gdzie jeszcze moge odskoczyc, a stamina odnawia sie bardzo szybko. Nie ma bossa ktory w grze da Ci sie pacnac wiecej niz te 6 razy, ba - nawet takiego ciezko znalezc - chyba, ze wiesz ze Cie nie zabije i machasz na wymianke, ale to w kielichach czy ng+.. nie przejdzie - dlatego lepiej adowac imo w moc i vita, a stamine zostawic na max 25% i do tego dolozyc rune. Ja w swojej postaci pod Chikage (ta 1 na swiecie ) mam 20 endu i do tego 2 runy na stamine 20% + 15% - zatem dokladacie 35%, a mozna 45% - a macie runy do bezposredniego powera? Nie. Zatem ladowanie w BB w stamine powyzej 25, a nawet 23% jest imo calkowicie bez sensu. Jesli skutecznie machasz to wymachasz z bossami. Dam jeszcze raz dla przykladu z wczoraj ostatniego bossa z najtrudniejszego kielicha na lvl 120. Obadajcie, to nie pvp. Jest tam akcja jak napierdzielam po katrze 2H R2 w noge Bloodlettinga (4 uderzenia i odskok w ostatniej chwili) Nikomu sie nie przyda 8 czy 10 uderzen skoro szybciej padnie, a stamina odnawia sie na tyle szybko, ze mozna byc mega agresywnym z 22 staminy +20% z runy jak na filmiku. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) ej, ty nie jesteś tu "agresywny". bloodlettinga można ostrzej spamować i nie turlać się jak wariat po całej arenie. wystarczy siedzieć mu między nogami/na du.pie i stagerować kiedy się da. dlatego nie uważam go za "najcięższego bossa". abhorent wymaga lepszego refleksu i ostrożności, also bossowie z DLC. zresztą na przykładzie jednego bossa nie rostrzygniesz. niektórzy podatni na stagery (jak parrl) mogą być zgniatani takim hunter axem (a staminy bierze w huy) potem porównam sobie zużycie staminy bloodlettera i innych heavy hiterów należy jeszcze zwrócić uwagę na to, że jak jesteś obcykany na bossa, to wydajniej dystrybuujesz staminę i nie każdy tak musi mieć Edytowane 10 grudnia 2015 przez Kazub Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) W kilku momentach bylem po prostu ostrozny. Ale to dowod tutaj, ze na bossow z najwyzszej polki mozna takim byc i wystarczy na to 22 endu + 20%. Przyjmijmy, ze dolozycie tego endu sporo, a mniej w statsy do broni to wiecej bedziecie musieli sie nastukac, a to moze zamienic sie w wieksze ryzyko. Wiadomo, taktyka grania, kazdy tam potem wie jaki styl preferuje i co do tego potrzebuje, ale... O ile W Demonsach i DkS2 stamina uciekala bardzo szybko - tak w BB czy DkS juz tyle jej do paska nie potrzeba, co jedynie do obciazenia dla np poise. A co do Bloodlettinga to siedziec mu pod nogami caly czas to mega ryzyko, lepiej imo go draznic i kontrowac. Chodzi mi o tego z CRF Pthumeru Ihyll Depth5 - nie mylic z tym Bloodlettingiem na glebokosci 4, bo tam fakt - rozwalilem go taka taktyka jak piszesz Kazub, bo wyczulem, ze nic mi nie zrobi. Ale co innego ten wyzej Edytowane 10 grudnia 2015 przez Jerome Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 to jest prawdziwa legenda ng+7 bije gołymi rękami a nie żerom pod kolumną Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 LOL. Sa mozna powiedziec 3 dyscypliny w Soulsach i BB - PvP, PvE bez levelowania (wyzwania) i speedruny. W tym co robi Lobos jest mistrzem, ale w innych juz nie. A w 3 na raz nigdy nie bedziesz najlepszy. Kazdy wybiera to co najlepiej lubi i gra. Cytuj
shinian 635 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Z tych 3 kategorii wybrales swiadomie PvP i setki godzin stania za kolumna. Seems legit. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 No i dlatego on jest legendą a ty nie. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Lol krolowa za pierwszym razem. Do platyny tylko zbieranina broni zostala. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 jest trzeci film od vaatividya do old hunters Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Jak ja zdobywalem 3 razy drugie miejsca i 2 razy trzecie na najwiekszych Demonsowych turniejach to Lobos nie wiedzial co to Demony. Niszcze chlopaka w pvp, a on mnie w wyzwaniach jak te jego. I kaxdy jest zadowolony. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 legenda i tylko drugie i trzecie miejsce? co tak słabo Cytuj
Paolo de Vesir 9 232 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Pewnie ktoś ubiegł go do słupa. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Torqa sie zapytaj Wezyr, on jeden final ogladal gdzie szedlem jak burza kasujac wszystkich 2-0 i po za(pipi)istym finale przegralem 2-1. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 ^ Beznadziejny przypadek :facepalmz: Kabi- ja pucharek za bronie miałem motzno zgliczowany, ale mam nadzieję, że Tobie pójdzie bez problemu. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Tak juz platynka wbita , piekna sprawa :-) Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 ^ Beznadziejny przypadek :facepalmz: Kabi- ja pucharek za bronie miałem motzno zgliczowany, ale mam nadzieję, że Tobie pójdzie bez problemu. ostatnio wynajdujesz same nieznane nikomu glicze. widocznie masz do nich talent Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) Kurde piesek z 50% hp ubity za trzecim podejsciem, ale utknalem na amygdali Edytowane 10 grudnia 2015 przez Shen Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) Albo w sumei wrzuce tu moze sie komus przyda. Ja sie meczyłęm, a tym sposobem na dystans pokonałem ją za drugim razem Cały czas bądz daleko i idz w bok, ona ma duzy zasieg łapami ale strasznie mały kąt razenia, najwazniejsze aby nie stac na przeciwko niej. A jak zostanie jej mało zycia i wyrwie se łapy zaaplikuj papier pioruna lub ognia i napier.dalaj po nogach. Edytowane 10 grudnia 2015 przez kanabis 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udało sie za drugim razem dzieki Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Jak by ktoś chciał to u posłańców na 3 warstwie można kupić wszystkie bronie z dlc które można zdobyć w lochach (osobliwe,zaginione) Gif: ngtwe44v Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udało sie za drugim razem dzieki A wiec identyko jak u mnie hehe Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 10 grudnia 2015 Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) Kurde piesek z 50% hp ubity za trzecim podejsciem, ale utknalem na amygdali Udało sie za drugim razem dzieki słaby jest ? Jak by ktoś chciał to u posłańców na 3 warstwie można kupić wszystkie bronie z dlc które można zdobyć w lochach (osobliwe,zaginione) Gif: ngtwe44v 8i29rqz3 to samo na pierwszym poziomie. jakby ktoś się napalał to nie, nie można kupić wersji lost/uncanny bez uprzedniego pozyskania oryginału Edytowane 10 grudnia 2015 przez Kazub Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi