simonldz 21 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 root czyli pewnie chodzi o korzeń. Generalnie teraz po glifie mogę znaleźć więc chyba po problemie. Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 Czytałem, że pozmieniali cos w nazewnictwie tych kielichów. Ja mam glitcha z Hunter's essence (zachciało mi się kielichy robić). Na 100% mam wszystkie bronie a trofeum nie wpadło. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 Nic nie zmienili. Jedynie dodali. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 Ten niby Kielich Korzenia który ma, to tak naprawdę normalny Splugawiony, potrzebny do platyny. Tę samą zagwozdkę miałem, ale po prostu pomylili nazwy. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 Lol, ten wątek żyje. Myślałem, że nikt już nie gra w tego kupsztala xD A kim Ty, kurwa, jesteś pajacu? Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 Ten niby Kielich Korzenia który ma, to tak naprawdę normalny Splugawiony, potrzebny do platyny. Tę samą zagwozdkę miałem, ale po prostu pomylili nazwy. dokładnie. Kminiłem ocb a tu okazuje się, że wszystko jest na swoim miejscu tylko nazwa zmieniona:) teraz już piesek na mnie czeka i zostawiam sobie tą przyjemność na jutro. Pozdro i dzięki za rady. Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 Tak się naczytałem o tym ognistym psie w cursed co to nie on. Przez 3 próby uczyłem się jego ataków, (pipi)e móje dzikie węże. W końcu założyłem na siebie wszystko co miałem z najwyższym fire resem. Przez całą walkę trzymałem się jego dupy i waliłem na pałę nab swordem co chwilę dashując kiedy tylko się odwrócił mam 120 level więc pewnie przelevelowałem. Oczywiscie to o niczym nie swiadczy bo pewnie Amy da mi popalić. Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 Przelevelowałeś czy nie, moim zdaniem ciężko stwierdzić, bo jak build idzie w stronę quality, rozdawałeś punkty w miarę po równo, to i postać na 180 levelu może niczym nie różnić się od postaci na 120lvl, tyle że robionej pod konkretną broń.Btw. Dla mnie to te kileichy nie były takie trudne (tyle że grałem na normalu), jedyny problem miałem z tą bestią z głową robaka - moim zdaniem najcięższy wróg w podstawce;) Ale kto wie, może skuszę się na grę w ng++, jednak dopiero po świętach, żeby się niepotrzebnie nie wku(pipi)ać i nie psuć atmosfery w domostwie:P:P Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 W dungeonach poziom trudności nie zmienia się więc czy grasz na NG czy NG++++++ nie ma żadnego znaczenia. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 (edytowane) jak mnie te magiczne ataki martyra logariusa wkur,wiaja to az brak mi slow. no nie moge go zaje,bac ;/ chyba najtrudniejszy boss jak na razie e: i jeszcze nawet mimo skrotu trzeba do niego daleko biec ehhh Edytowane 13 grudnia 2015 przez Qvstra Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 Oczywiscie to o niczym nie swiadczy bo pewnie Amy da mi popalić. Raczej nie, bo na Amygdalę taka taktyka działa jeszcze lepiej - po tym jak przetrwasz pierwszą fazę walki (a z nubswordem jest o tyle dobrze, że jesteś w stanie atakować ją po łbie, bo miecz ma duży wertykalny hitboks), można zmusić AI do używania wyłącznie drop attacku, który jest łatwy do uniknięcia, a tobie pozostaje tylko mozolnie zadawać jej demedż w ogon. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 Jak łatwo mu posżło z pieskiem to z amy i królową pewnie tez da sobie rade bez wiekszych problemów. Dla mnie chyba najciezszy byl piesek i ta bestia elektryczna chyba na koniec niskiego pthmeru. jak mnie te magiczne ataki martyra logariusa wkur,wiaja to az brak mi slow. no nie moge go zaje,bac ;/ chyba najtrudniejszy boss jak na razie e: i jeszcze nawet mimo skrotu trzeba do niego daleko biec ehhh Moim zdaniem tez najciezszy w podstawce Chowaj sie za kolumny (jerome style), albo trzymaj sie go blisko to nie bedzie tak czesto uzywał tych atakow o ktorych mowisz. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 dobra padl teraz czas na koszmar mensisa Cytuj
raf1ki 2 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 Willy, w takim razie nie ma sensu zagłębiać się znowu w lochy (platyna dawno wbita), no chyba że jakąś nową postacią. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 Przelevelowałeś czy nie, moim zdaniem ciężko stwierdzić, bo jak build idzie w stronę quality, rozdawałeś punkty w miarę po równo, to i postać na 180 levelu może niczym nie różnić się od postaci na 120lvl, tyle że robionej pod konkretną broń. Bedzie i tak sie roznic sporo, defami, a to zmienia wiele. Najciezsi bossowie sa w crf kielichach depth5, wiec wiekszosc z was i tak nigdy sie z nimi nie mierzyla Jednak teraz kozaczenie w kielichach juz nie robi takie wrazenia gdziie po dlc dodali old hunterow npc do pomocye pod prawie kazdym bossem. Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 Skończyłem grę ponownie po kilkumiesięcznej przerwie, żeby móc wziąć się za DLC. O ile platynę wbijałem praktycznie samym Ludrzygiem (+ start z Saw cleavera) i szedłem w "quality" builda, tak przy tym runie pobawiłem się trochę brońkami wiedząc, że będę raczej pompował sam Skill. Gdy po raz pierwszy dorwałem Blades of Mercy Jedna najbardziej fun broni w grze, kręci chore dipsy, ma świetny i ciekawy moveset wykorzystujący każdą dostępną kombinację (różne ataki zależnie od kierunku uniku?!), zasięg był dużo lepszy niż się spodziewałem. Żałuję teraz, że nigdy nie bawiłem się nimi wcześniej, bo Ostrza idealnie wpisują się w metę Bladborn - czyli ostre na(pipi)ianie i taniec wokół przeciwników. 1 Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 Qjon weź sobie później w dodatku obczaj Rakuyo też ma świetny moveset Saif jest świetnym Cleaverem bo ma inny moveset. Jedyną ciekawą bronią pod Str są Beast Claws a z Runa na nowych ciosach to już w ogóle mega fun. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 Ja bede tez robił trzeci i ostatni build tym razem bez pistoletu pod saif i rakuyo (skill, arcane) bo jeszcze te dwie bronię bardzo mi się podobają. 1 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 kupiłem bloodborna w końcu, wrociłem do domu godzine temu, ale chciałem jeszcze coś w necie obczaic i teraz odpaliłem konsole, patrze a tu 9gb patcha.... (pipi)a. moglem to zacząć sciagać odrazu po powrocie to bym już grał Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 Jedyną ciekawą bronią pod Str są Beast Claws a z Runa na nowych ciosach to już w ogóle mega fun. lol jaki bluźnierca. whirligig saw jest mega ciekawą bronią pod str (S). amygdalan arm jest spoko (A), chodź ma splita z arcane . beast claw jest C/D, czyli quality (25/25) ogólnie to bardzo udały się brońki z DLC Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 Jedyna ciekawa bronia pod Str jest Kolo i Bloodletter ( poza Beast Claws dla ktorych wazniejsza jest Sila ) idz grac w Dusta Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 I miałem rację z tą Amy. Męczyłem się przez 3 walki bo prosciutko dochodziłem do momentu kiedy odrywała sobie ręce a potem kaplica. Znalazłem w necie filmik, na którym koles na samym początku przebiegł między jej nogami żeby się za nią znaleźć. Ona skoczyła na pałę a on zaczął ładować atak. Po wylądowaniu Amy nadziewała się automatycznie łbem na ostrze jego miecza. Zrobiłem tak samo. Nie wiem czy cała walka trwała choćby minutę. Strat jeszcze lepszy niż schody od tego goscia od Eileen No niestety, jestem (pipi)owym graczem więc gram jak potrafię najlepiej Nie wiem czemu tak długo zwlekałem z tymi dungeonami. Robię teraz Lower Loran i nie jest tak trudno. PS Tak wiem. Nie ma to jak podniecać się czyms co wszyscy zdążyli przejsć pół roku temu Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 Spoko mozna gorzej, np podniecac sie teraz wiedzminem 3. Jak tommo Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 ja wiedzminem bede podniecal sie gdzies za miesiac wiec stay tuned na jakim lvl najlepiej zaczac dlc? na dniach skoncze podstawke i na pewno od razu zaatakuje dlc, tylko nie wiem czy startowac ng czy grac dalej na firstrunie jak radzicie? Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 14 grudnia 2015 Opublikowano 14 grudnia 2015 Jedyna ciekawa bronia pod Str jest Kolo i Bloodletter ( poza Beast Claws dla ktorych wazniejsza jest Sila ) idz grac w Dusta Pod STR Bloodletter? W żadnym wypadku. Tutaj BT gra role. Ale STR warto mieć dla 1H dla zmiany taktyki - ja tak mam, ale jestem chyba jedynym wyjątkiem z tego co widziałem. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi