Hendrix 2 731 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Ech Jerome...Zaczynając od najważniejszego, kawałek tekstu, który tu wstawiłeś nijak nie można nazwać opowiadaniem w sensie stricte. Używasz formy dramatycznej/scenariuszowej, która jest przeznaczona raczej do ww. tworów literackich (scenariusz, dramat), umieszczasz prolog - zabieg charakterystyczny dla dłuższych utworów, rzadko używany w nowelkach i jeszcze rzadziej w opowiadaniach i stosujesz przeskok czasowy już po dziesięciu wersach. Poza tym występują zmiany narracji w ciągu jednej strony - niedopuszczalne i zaburza jakąkolwiek próbę opowiadania historii.Skupiając się w dalszym ciągu na błędach formalnych. Twoje mimesis stylu wypowiedzi z gier From Software kłuje w oczy, rozumiem stylizację, ale wstawienie "..." nie sprawi, że zdania nagle nabiorą cech niezbadanej tajemnicy, czy złowrogich niedopowiedzeń - one po prostu nic w tym tekście nie robią.Pisząc to i czytając to co wrzuciłeś, myślę sobie, że moja porządna krytyka mogłaby zająć dwa razy więcej miejsca niż sam tekst, więc chyba skończę.Mały tip dla wszystkich początkujących pisarzy-amatorów: czytać, czytać i jeszcze raz czytać - bez tego nie wyrobi się ani język, ani wiedza wiedza o budowaniu utworów literackich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Hendrix dzięki za krytykę, bede się starał poprawić już przy kolejnej części. Ja wiem, ze błędy są i zapewne jakieś bedą, ale mam nadzieje, ze nikogo to nie bedzie mocno bolec i skupiacie się na pomyśle i klimacie. Dzięki Hendrix jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 No i przede wszystkim brak polskich znaków w takim opowiadaniu to jakiś skandal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 True, już mnie Tomasz Gop za to opieprzył dziś. Poprawie po pracy na Polskie znaki. Także patch ze znakami około 16 00 czasu PL Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Mi najbardziej podoba się miejscówka Hemwick. Te tańczące wiedźmy były zajo. Dokładnie, dla mnie też jest to numer jeden w grze, klimacik niesamowity, no i ten design całego levelu, mocny banderas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Masorz poprawilem wszystko i sa juz Polskie znaki. Kurde troche to zajelo Takze edytowalem swoj post z prologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Gop wrócił do Lords of Fallen, to Dżerą napisze tam fabułę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 A ja pochwalam taką formę ekspresji swego zainteresowania, więc ode mnie masz propsy, niezależnie od tego jak to opowiadanie Ci poszło. Próbuj dalej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 staneli juz wspanialy juz bedziesz sie wciągnał sie zrdadzajcie sie słonca uśmiechac radosci. pozniej zdarzylo odbilo sie uslyszalem głownym światynia? wątpijcie juz byc sie sie Prosze zgineli Sś aniolowie. dzwi sie swięci żyjacy sie swieci zostal Prosze byl swiatła płakac Chodzmy.. kobiete sie kobiete świeczke Czesto zapalila slyszalem pózniej inncych slońce zwycieża! wiare telepotać wpatrujacą sie Zjawila sie Mezczyzna pieknej lsniącej spojżał sie sie nazwe klęczacych koscioła wdzieczni jakis kiedys czlowiekiem Sciągnij sie równiez błyszczacej bedzie sie piekność spiew wyslanniku czlowieka Gdzies koncu swiata No to coś słabo poprawiłeś, patrz ile zostało. Ten patch to chyba takiej jakości jak od activision. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Nie no super, kupiłbym grę z scenariuszem od Jerome'a. To byłaby LEGENDARNA produkcja. Mam tylko pytanie. Czy jak się odpali zapodaną muzyczkę, to ten tekst pisany przez mistrza Yodę nabiera sensu? Edytowane 14 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Masorz wiem, bo jak badalem kolejny raz to tez kilka znalazlem, ale nie sadzilem, ze az tyle. Sorry. Pajgi mam nadzieje, ze poteguje klimat, jak ktos gral to bedzie wiedzial dlaczego, bo ma to tam sens. Sporo zostanie wyjasnione, ale nie wszystko. Jak to wyjdzie sam jestem ciekaw. Wszystko jest... tia, tylko teraz to zlozyc dobrze Edytowane 14 Marca 2016 przez Jerome Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Jeżeli będzie czytany przez Piotra Fronczewskiego to tak:gayos: Ale ten bloodborne jest dobry, szczerze to myślałem że mi nie podejdzie ale póki co jest mam tylko nadzieje że wytrwam do końca Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) japrdl Kos z finału dlc to jest jakaś przeginka. ofkors uparłem się na solo bez pomocy npc i dojeżdza mnie jak szmatę jak ten cyborg zabiera tyle hp visceralami? ja też tak chce (walczyłem na ng+2) Edytowane 14 Marca 2016 przez nobody Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Masorz wiem, bo jak badalem kolejny raz to tez kilka znalazlem, ale nie sadzilem, ze az tyle. Sorry. Pajgi mam nadzieje, ze poteguje klimat, jak ktos gral to bedzie wiedzial dlaczego, bo ma to tam sens. Sporo zostanie wyjasnione, ale nie wszystko. Jak to wyjdzie sam jestem ciekaw. Wszystko jest... tia, tylko teraz to zlozyc dobrze Dziękuję za odpowiedź, jesteś najlepszy i nie dawaj się hejterom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 To nie cyborg tylko cheater. Juz dawno to zauwazylem i sporo innych tez. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 no ale jak on/ona to robi? - ma wysoki level i któreś z rzędu ng+ - dodaje 3 gem stony +18 do arcane (?) - ? po tym jak pięknie unika jego młynków skilla mu nie odmówię Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Ma max level, ale to wiele nie zmienia. Kiedys na jednym filmiku sporo ludzi zobaczylo, ze jest cos nie tak, a jak to robi nie wiem. Nie znam sie na tym, ale znam sie na grze i nie da sie wykrecac takich rzeczy. Ok gdyby mial ponizej 30% paska zycia i wlaczyl male hyper mode z gemami 36%x3, ale nie uzywa tego, bo ma caly pasek. I panowie wazna wiadomosc. Cud sie stal i jeden z adminow poprawil mi cale opowiadanie. Nie wiem czy nie chcialby pozostac anonimowym, wiec nie wspomne teraz kto to, ale jesli kogos razily bledy i kilka innych rzeczy to teraz powinien przetrwac czytajac to Zapraszam do obadania teraz Edytowalem swoj post z opowiadaniem, takze jest w starym miejscu, strone wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Bez muzyczki, to już nie jest to samo O już jest! Zatopię się ponownie w tym magicznym klimacie, który wykreowałeś Edytowane 14 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Czujesz? Slyszysz? Marcinie? Odlecialem, chce wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Marcin to bardzo popularne imię w świecie soulsów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 To jest anagram Carmnic, przynajmniej ja to tak odbieram po 6 razie. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 św. Marcin z Boletarii już wiem koleś używa 3 run caryla +20% do viscerali oraz 3x18% do arcane attack. teraz go zniszczę, wiem o tym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ornit 2 938 Opublikowano 14 Marca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) NVM. Było cos głupio złosliwego. Bez sensu. Jak Jerome napisał fanfica to ja narysuję fanarta Edytowane 14 Marca 2016 przez ornit 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 już wiem koleś używa 3 run caryla +20% do viscerali oraz 3x18% do arcane attack. teraz go zniszczę, wiem o tym Nie farm żadnych gemów, tylko leć bolt paper + beast blood pellet + whirling saw. Darmowa wygrana i 0 satysfakcji. :nobody: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi