Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Ech Jerome...

Zaczynając od najważniejszego, kawałek tekstu, który tu wstawiłeś nijak nie można nazwać opowiadaniem w sensie stricte. Używasz formy dramatycznej/scenariuszowej, która jest przeznaczona raczej do ww. tworów literackich (scenariusz, dramat), umieszczasz prolog - zabieg charakterystyczny dla dłuższych utworów, rzadko używany w nowelkach i jeszcze rzadziej w opowiadaniach i stosujesz przeskok czasowy już po dziesięciu wersach. Poza tym występują zmiany narracji w ciągu jednej strony - niedopuszczalne i zaburza jakąkolwiek próbę opowiadania historii.

Skupiając się w dalszym ciągu na błędach formalnych. Twoje mimesis stylu wypowiedzi z gier From Software kłuje w oczy, rozumiem stylizację, ale wstawienie "..." nie  sprawi, że zdania nagle nabiorą cech niezbadanej tajemnicy, czy złowrogich niedopowiedzeń - one po prostu nic w tym tekście nie robią.

Pisząc to i czytając to co wrzuciłeś, myślę sobie, że moja porządna krytyka mogłaby zająć dwa razy więcej miejsca niż sam tekst, więc chyba skończę.

Mały tip dla wszystkich początkujących pisarzy-amatorów: czytać, czytać i jeszcze raz czytać - bez tego nie wyrobi się ani język, ani wiedza wiedza o budowaniu utworów literackich.

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

staneli  juz   wspanialy  juz  bedziesz   sie

wciągnał  sie  zrdadzajcie  sie  słonca  uśmiechac  radosci.  pozniej

zdarzylo  odbilo sie  uslyszalem  głownym  światynia?  wątpijcie  juz  byc

sie  sie  Prosze  zgineli  Sś  aniolowie.

dzwi  sie  swięci  żyjacy  sie  swieci  zostal  Prosze  byl  swiatła płakac  Chodzmy..

kobiete  sie  kobiete  świeczke  Czesto  zapalila  slyszalem  pózniej  inncych  slońce  zwycieża!  wiare  telepotać  wpatrujacą  sie  Zjawila sie  Mezczyzna  pieknej lsniącej  spojżał  sie  sie  nazwe  klęczacych  koscioła  wdzieczni  jakis  kiedys czlowiekiem  Sciągnij  sie  równiez  błyszczacej  bedzie  sie  piekność  spiew  wyslanniku  czlowieka Gdzies koncu swiata

No to coś słabo poprawiłeś, patrz ile zostało.

Ten patch to chyba takiej jakości jak od activision.

Nie no super, kupiłbym grę z scenariuszem od Jerome'a. To byłaby LEGENDARNA produkcja.

Mam tylko pytanie. Czy jak się odpali zapodaną muzyczkę, to ten tekst pisany przez mistrza Yodę nabiera sensu?

Edytowane przez Gość

Masorz wiem, bo jak badalem kolejny raz to tez kilka znalazlem, ale nie sadzilem, ze az tyle. Sorry.

Pajgi mam nadzieje, ze poteguje klimat, jak ktos gral to bedzie wiedzial dlaczego, bo ma to tam sens. Sporo zostanie wyjasnione, ale nie wszystko. Jak to wyjdzie sam jestem ciekaw. Wszystko jest... tia, tylko teraz to zlozyc dobrze :)

Edytowane przez Jerome

Masorz wiem, bo jak badalem kolejny raz to tez kilka znalazlem, ale nie sadzilem, ze az tyle. Sorry.

Pajgi mam nadzieje, ze poteguje klimat, jak ktos gral to bedzie wiedzial dlaczego, bo ma to tam sens. Sporo zostanie wyjasnione, ale nie wszystko. Jak to wyjdzie sam jestem ciekaw. Wszystko jest... tia, tylko teraz to zlozyc dobrze :)

Dziękuję za odpowiedź, jesteś najlepszy i nie dawaj się hejterom.

Ma max level, ale to wiele nie zmienia. Kiedys na jednym filmiku sporo ludzi zobaczylo, ze jest cos nie tak, a jak to robi nie wiem. Nie znam sie na tym, ale znam sie na grze i nie da sie wykrecac takich rzeczy. Ok gdyby mial ponizej 30% paska zycia i wlaczyl male hyper mode z gemami 36%x3, ale nie uzywa tego, bo ma caly pasek.

I panowie wazna wiadomosc. Cud sie stal i jeden z adminow poprawil mi cale opowiadanie. Nie wiem czy nie chcialby pozostac anonimowym, wiec nie wspomne teraz kto to, ale jesli kogos razily bledy i kilka innych rzeczy to teraz powinien przetrwac czytajac to :) Zapraszam do obadania teraz ^^ Edytowalem swoj post z opowiadaniem, takze jest w starym miejscu, strone wczesniej :)

Gość mate5

już wiem koleś używa 3 run caryla +20% do viscerali oraz 3x18% do arcane attack. teraz go zniszczę, wiem o tym 

Nie farm żadnych gemów, tylko leć bolt paper + beast blood pellet + whirling saw. Darmowa wygrana i 0 satysfakcji. :nobody: