Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie właśnie padł drugi boss (pierwsze podejście dziś i od razu). Oczywiście trochę serowałem za nagrobkami, później jedno użycie pozytywki, backstab i jeszcze mały serek za drzewem i kolumną (pozdro J.) Następnie przebiegłem przez jakieś katedry, trafiłem do Old Yharnam, ktoś ostrzeliwał mnie z dachu i albo doświadczyłem swojego pierwszego invade'a, albo to jakiś NPC, ale zachowywał się dość nieprzewidywalnie, więc postanowiłem uciec do lampy :P

W każdym razie cud gierka - uwielbiam From Software - mój ulubiony developer, zdecydowanie.

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To nie invade tylko inny hunter.

Spotkasz ich jeszcze na swoje drodzę w róznych ilościach a dlc jeszcze więcej ;_;

Opublikowano

Gram. Jest... trochę dziwnie. Nie mam problemów z mechaniką i szeregowymi przeciwnikami, choć parę wybitnie głupich zgonów musiałem oczywiście zaliczyć. Jednakże to nic, bo Cleric Beast jak na razie raz za razem tłucze mi dupsko na kwaśno. :/ Przy najlepszym podejściu zbiłem mu może 30-40% hp, no ale poszło przy tym kilkanaście fiolek, no to dawaj farmić od początku. Wydropiły mi fragmenty kamienia, więc ulepszyłem sobie topór na drugi poziom, a w akcie desperacji podlevelowałem sobie siłę i wytrzymałość postaci po jednym punkciku w górę. Za resztę tętnień wykupiłem kilka fiolek, znów do kilkunastu i jutro dalsze boje. Jakieś praktyczne porady na Bestię?  :/

Opublikowano

nie musisz z nim jeszcze walczyć. jeśli już, ja pomagałem sobie trochę olejem i mołotowami, czasami warto było wyłączyć lock on ze względu na kamerę, flankuj go i bij po nogach nierozłożoną piłą/ toporem, czy co tam akurat wybrałeś.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Hm, może faktycznie zajrzę jeszcze do kanałów, bo jak na razie je ominąłem. Wolałem się wycofać widząc tam nowy typ przeciwnika. :)

Edytowane przez Frantik
Opublikowano (edytowane)

Niech Cię Bóg broni przed pomaganiem;) Pierwsze przejście niech zrobi sam. BB na new game to nie jest jakieś niesamowite wyzwanie (jedynie w lochach bestia bez głowy sprawiła mi "trochę" problemów;)) Powodzenia:)

Edytowane przez raf1ki
Opublikowano (edytowane)

Padł bydlak  :D W końcowej fazie już tylko biegałem najdalej od bestii jak potrafiłem i spamowałem mołotowami, no ale każda sposób jest chyba dobry. Dobre 10 podejść było, nie liczyłem dokładnie. Uff  :obama:

Edytowane przez Frantik
Opublikowano

No to jam jest kozak, bo jak mi to wielkie kudłate bydle się pojawiło na moście, to nawet nie wiedziałem, że będzie walka z bossem. Pomyślałem sobie "oh well..." i padł parę chwil później :P

Z Gascoignem tak łatwo nie było, dopiero za czwartym razem chyba poległ, bo skorzystałem z porad i starałem się trzymać go na dystans, za nagrobkami itp.

Teraz, w Old Yharnam, niby jeszcze nie walczę z jakimś bossem, ale ten Hunter ze szczytu wieży sprał mnie, jak szmatę, wypstrykałem się praktycznie ze wszystkiego, więc muszę uzupełnić zapasy i wrócić - szybkie to strasznie jest :)

• Plusik 1
Opublikowano

Za pierwszym razem też trzymałem Gascoigna za nagrobkami, za drugim to już tylko viscerale i padł tak szybko, że ledwo zdążył się przekształcić w drugą formę;P Hehe, chyba muszę za jakiś czas wrócić do tej gierki, bo klimat był nieziemski, a dodatek tylko 2 razy skónczyłem na ng+ i ng++. Jeszcze raz powiem oczywistą oczywistość, ta gra jest boska:D

Opublikowano

He he - spoko, zapraszam :)

Przeważnie nie gadam podczas grania, chyba że w tytuły wybitnie multi, ale jakoś w Bloodborne nie widzę problemu, choć możliwe, że to przez bieganie non-stop po tych samych miejscówkach ostatnio i lekkie farmienie :) Jak odkryję jakąś nową lokację to jednak mogę się nie odzywać i być w pełni skupiony :)

Opublikowano

No to jam jest kozak, bo jak mi to wielkie kudłate bydle się pojawiło na moście, to nawet nie wiedziałem, że będzie walka z bossem. Pomyślałem sobie "oh well..." i padł parę chwil później :P

Z Gascoignem tak łatwo nie było, dopiero za czwartym razem chyba poległ, bo skorzystałem z porad i starałem się trzymać go na dystans, za nagrobkami itp.

Teraz, w Old Yharnam, niby jeszcze nie walczę z jakimś bossem, ale ten Hunter ze szczytu wieży sprał mnie, jak szmatę, wypstrykałem się praktycznie ze wszystkiego, więc muszę uzupełnić zapasy i wrócić - szybkie to strasznie jest :)

ja by go rozwalić wpierw wyłączyłem lock-ona i spjerdalałem przed nim po całym cmentarzu by wpierw oczyścił mi wszystkie blokujące uniki nagrobki :pawel:

Opublikowano

Heh, mój pomysł na walkę z Blood-starved Beast skończył się wraz z mołotowami...

Strasznie to chaotyczne stworzenie - design genialny, moveset chyba też, ale nie nadążam :P

Eee. U mnie padł za drugim podejściem :P Tam jest tyle kolumn za którymi można się chować, że nie rozumiałem czemu ludzie się tak męczą.
Opublikowano

Tam jest tyle kolumn za którymi można się chować...

Widze ze Jerome szykuje swojego nastepce :Coolface:

Ja osobiscie nie lubie sie chowac przed bossami i uzywac tekstur do blokowania ich atakow, z reguly jak walcze to robie to uzywajac unikow i stojac bestii przed ryjem, latwo sie wtedy mozna nauczyc ich movesetu i miec w przyszlych przejsciach latwiej.

Na poczatku probuj Wredny kontrowac bestie pistoletem i robic jej viscerala, ma kilka dosc latwych do skontrowania atakow.

• Plusik 1
Opublikowano

He he, na razie dla mnie to bezkształtna masa, z bardzo nieprzewidywalnymi ruchami. Oczywiście widzę mniej więcej ilość szlagów, którymi chce mnie uraczyć i moment, kiedy na chwilę się uspokaja, ale nadal zbyt mało sygnalizowane są dla mnie te ataki, bym wiedział, kiedy wystrzelić - spoko, pomęczę się parę godzin to może się czegoś nauczę :P

Opublikowano

Jakie macie wrażenia jeśli chodzi o sugerowany lvl rozpoczęcia DLC? Mam już koło 40, koszę wszystko jak leci(również bossów, którzy przy pierwszym przejściu sprawiali mi czasem sporo kłopotów), a ciśnienie na nowe lokacje, stwory i zabawki rośnie. Wbiłem do nowego świata koło 25 levelu i zostałem zbesztany przez pierwszego wroga.