Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ja poszedłem lasem i tam juz troche ciężej jest, za pierwszym razem jak padlem na późniejszym etapie to 40expa w piach poszlo, a później jak do cieni yharnam doszedłem to znowu padłem, bo mnie zblokowali przy ścianie i sie ruszyć nie mogłem xd

Teraz tak sobie myślę, ze skoro tym hemwick coś tam szedłem bezproblemowo i nawet jakiś tam skrót odblokowalem i windę to po kiego grzyba ja się do lasu pchalem xd

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

Jestem w lokacji z jakimś ptakiem (?) co siedzi na wieży i strzela z dupy i mam wrażenie, że robię kółka po starym mieście i nic z tego nie wynika.

W pewnym momencie jest jakiś inny łowca (to chyba ten co mi groził na starcie w starym mieście) i nie wiem czy ja mam z nim walczyć/pokonać go?

Raz jak go zaatakowałem to uciekł.

I tak krążę i wyjścia znaleźć nie mogę raz przypadkiem widziałem bardzo wysoka drabinę - ale nie wszedłem po niej i nie mogę jej ponownie znaleźć.

Gdzie ja mam się biedny udać? (nie chcę czytać gameqafs ;p)

PS

Stary Gazkojna hehe - padł za drugim razem, co za jeleń stał za grobem i próbował mnie zahaczyć ale brakowało zasięgu, a ja go ładnie kosą ciupałem :D.

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam to od lampy idziesz w stronę drzwi, przechodzisz przez drewniany most, skręcasz w prawo i schodzisz po schodkach. Odbijasz na prawo, schodzisz w dół i jeszcze raz w dół. Później chyba jest taka zniszczona chałupa z dwoma mobkami, zabijasz ich, idziesz dalej i masz miejscówkę z dużą ilością dymu i śpiącymi gostkami, wybijasz ich i dalej masz rozgałęzienie. Dwie albo trzy drogi rozpoczynające się drewnianymi schodami. Z tego co pamiętam to musisz iść prosto, a później w lewo do świątyni czy czegoś tam. Przy tych drewnianych schodkach była ta drabina i chyba jeszcze wieża w której możesz sobie skrót odblokować, ale dokładnie nie pamiętam już.

Opublikowano (edytowane)

Tego kolesia co strzela z wiezy

nie trzeba ubijac wystarczy wrocic sie do niego pozniej przebiegajac cala lokacje bez zabijania potworow i po wspieciu sie do niego nie tyle nie zaatakuje a da jeszcze gest.

Edytowane przez Zetta
  • Plusik 1
Opublikowano

Przy tym dlc zdziwisz się jeszcze nie raz, poziom trudności wyższy niż w podstawce.

Ano już zdążyłem zauważyć ten poziom. Męczę się jak gdy pierwszy raz odpaliłem grę :P
Opublikowano

Bloodborne jest moją pierwszą gierką od From Software i myślami już jestem przy Demonach i Darkach Soulsach :fsg: No i Lords of Fallen też pocisnę.

Na początku była tragedia, chyba z kilkadziesiąt, albo i więcej razy padłem przed pierwszym bossem, ale w końcu się ogarnąłem i jakoś poszło.

• Plusik 1
Opublikowano

Czy ktoś, kto nigdy nie grał w żadne gry z serii Souls itp. ma czego szukać w Bloodborne, albo lepiej zacząć od czegoś innego?

Bez roznicy od ktorych souls-like zaczniesz. W tej serii wiele zalezy od nastawienia gracza. Jezeli jestes przyzwyczajony do zapisu postepu co 3 minuty to gra moze odstraszyc. W przeciwnym razie graj smialo. Ta produkcja wcale nie jest "piekielnie" trudna. Duzo gorzej wspominam High Road czy Sunset Vista z Crash Bandicoota niz platyne w Bloodborne.

Opublikowano (edytowane)

Ja zaczolem wlasnie od Bloodborne nigdy nie grajac w Soulsy.

Tipy to takie ze trzeba przysiasc i nauczyc sie zasad panujacych w grze. Kazdy rodzaj przeciwnika = inne podejscie. Z grup najlepiej wyciagac pojedynczo przeciwnikow. Nie poddawac sie i pracowac nad systemem na danego przeciwnika/bossa uczac sie jego ruchow.

Gre skonczylem wraz z dodatkiem sam bez pomocy na 100% i tak tez polecam grac. Teraz z pewnoscia siebie bede podchodzil do DS3. Bloodborne to jedna z tych pozycji ktora daje bardzo duzo satysfakcji gdy grasz bez pomocy.

W sumie pierwszego wilkolaka piesciami zaoralem za drugim podejsciem do niego by na Gascoigne sie wylozyc powtarzajac sobie ale masakra bossik.

Edytowane przez Zetta
Opublikowano (edytowane)

Również zacząłem od BB i już kombinuje pierwsze Soulsy na 360 żeby ograć w BC na XO, remaster dwójki i oczywiście Dark Sztos 3 :fsg:

Edytowane przez hav7n
Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś, kto nigdy nie grał w żadne gry z serii Souls itp. ma czego szukać w Bloodborne, albo lepiej zacząć od czegoś innego?

Miałem podobnie. Zaczynałem od BB i była masakra. W 1 lokacji utknąłem na tydzień? Potem jakoś poszło. Ale obecnie gram w ds3 i ... uczę się od nowa. Gry są bardzo trudno wg mnie. Ale warto poświęcić czas - kupę czasu.

Edytowane przez mozi
  • Plusik 1
Opublikowano

Podziwiam, współczuję, a jednocześnie zazdroszczę wszystkim tym, którzy dopiero zaczynają przygodę z "serią".

Ja gram w Soulsy "po bożemu", czyli od Demon's Souls, po kolei zaliczając poszczególne części, więc dla mnie liczą się niuanse, zmiany, nawiązania, ale ogólnie czuję się tu jak w domu. Dla nowicjuszy musi być to ciekawe doświadczenie, zwłaszcza jeśli przesiedli się z UBI-samograjów na dzieło FS :)