Popi 92 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Witam! W którym momencie gry zaczyna się DLC? Czy gra informuje kiedy zaczyna się właściwe DLC? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Możesz rozpocząć dodatek jak dojdziesz do Amelii. Wrogowie z DLC będą cholernie silni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Po kilkudziesięciu podejściach pokonałem Roma. Byłby nawet prosty, gdyby nie masa pomniejszych pajączków wokół. No i sporo to pozmieniało świat gry. Nie bardzo wiem, gdzie udać się w dalszej kolejności, a do tego nie potrafię pokonać huntera w Archikatedrze, na końcu questa Eileen the Crow Skubany jest szybki, wytrzymały i padam po 2-3 trafieniach. Najgorsze, że jak już mu zbiję hp poniżej połowy, to zaczyna się leczyć i od nowa. Raz czy dwa zostało mu już mniej niż 1/3 paska, siepnął mi zachwianie i brutalny atak, po mnie. :< Dzwoneczek nie działa, więc wsparcia nie wezwę (tylko w tej lokacji czy już w ogóle w całej grze?), ale wiem że dam radę, parę razy było już blisko. Przed "areną" gracze radzą w notatkach używać ognia, ale ani mołotowy, ani papier czy broń z nałożonym efektem ognia, wydają mu się bardzo niewiele robić. :< on leczy się tylko raz, najłatwiej go bić rozłożonym hunter axe, nadziewa się ładnie na chargowane R2, ponadto L2, L2 też potrafi go łatwo zebrać, jeżeli nie masz toporka, to najlepiej sępić na counter i viscerala Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Takie pytanko: Jestem zaraz po ojcu. Pierwsza opcja jest taka, że oczyściłem wszystko i mam jedną zamknięta bramę aby iść dalej (napisane, że otwieraja ją dwa emblematy) Druga opcja mogę iść w miejsce gdzie typ strzela z wiezy. Bramy nie mogę otworzyć. To co wieża? I jak tam potem wrócę? Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Takie pytanko: Jestem zaraz po ojcu. Pierwsza opcja jest taka, że oczyściłem wszystko i mam jedną zamknięta bramę aby iść dalej (napisane, że otwieraja ją dwa emblematy) Druga opcja mogę iść w miejsce gdzie typ strzela z wiezy. Bramy nie mogę otworzyć. To co wieża? I jak tam potem wrócę? Możesz kupić klucz i otworzyć bramę lubi iść naokoło i otworzysz ją od drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Najpierw idź do starego yharnam. Przy lampie w lewo i jak ubijesz dwóch białych w kapeluszach to nie idź w prawo tylko prosto Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Takie pytanko: Jestem zaraz po ojcu. Pierwsza opcja jest taka, że oczyściłem wszystko i mam jedną zamknięta bramę aby iść dalej (napisane, że otwieraja ją dwa emblematy) Druga opcja mogę iść w miejsce gdzie typ strzela z wiezy. Bramy nie mogę otworzyć. To co wieża? I jak tam potem wrócę? Możesz kupić klucz i otworzyć bramę lubi iść naokoło i otworzysz ją od drugiej strony. To wiem, nie chce kupić go. Ale jak sie idzie naokoło? Najpierw idź do starego yharnam. Przy lampie w lewo i jak ubijesz dwóch białych w kapeluszach to nie idź w prawo tylko prosto Czyli na gościa w wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 (edytowane) Nie, jak masz ta lampę po zabiciu gascoigne to trzy metry od niej po lewej stronie masz drogę do starego yharnam No a żeby iść naokoło to najpierw musisz isc do starego yharnam pocwiartowac bossa Edytowane 15 kwietnia 2016 przez Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Coś mnie ściemniasz Albo ja sie gubiie już. Do old yharnam wchodze przez świątynie pod tym grobowcem co się go przesuwa... I tam właśnie gość do mnie strzela z wieży Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 (edytowane) Tak jak piszesz - wchodzi się przez świątynie. Potem jak ogarniesz old yahrnam to w kaplicy odeona z której zaczynałeś otworzą Ci się jedne drzwi którymi dostaniesz się dalej. Inaczej - idź do old yahrnam. Edytowane 15 kwietnia 2016 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 No zakręciłem sie no. Myślałem, że ten gość z wieży wcześniej był. Tak jak mozi pisze, w old yharnam musisz ubić bossa i wtedy odblokują ci się drzwi na prawo od lampy Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 Swoją drogą mały tip odnośnie old yahnram: od 1 lampy wystarczy wrócić z powrotem w stronę kaplicy odeona. Po drodze w ciemnościach jest jeden wilkołak który zawsze dropi element ulepszenia broni. Przydatne na początku jak broń słaba Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 (edytowane) Ja też się mocno zamotałem na tej starej wsi - ale wyciąłem wszystkie mobki w old yahnram i zwiedziałem to już zakumałem co gdzie i jak, ale ciężko było. Ok, skopałem pastereczkę, krwawą-bestię i przy okazji wiedzmę (najprostsza z bossów dotychczas wg mnie). Poszedłem na prawo od miejsca gdzie się walczy z pastereczką amelią i: tam był ten łowca z piorunami co mnie wcześniej jechał - pokonałem go, jego kolegę i zapukałem do drzwi. Jakiś kolo mi powiedział żebym szedł dalej na prawo, bo jest tam tajny kościół oraz dał mi jakiś item. No to mówię idę, po chwili jest kościół w środku duże puste pole - myślę na bank boss. A tu (pipi)s coś mnie łapie, Amidala - jaka maszkara to ja cie przepraszam, ale nie walczyłem z nią tylko mnie gdzieś wyrzuciła do innej lokacji i dostałem trofeum. Na bank będą z nią walczył - jest za brzydka, żeby z nią nie walczyć. W ogóle ten motyw z nią i z tym gościem co do niej mówi jak mnie złapała GOTY. Więc pewnie co? Trzeba przejść przez lokacje i do niej dojść i walczyć? Trudna jest? Bo to chyba boss opcjonalny. Wygląda paskudnie. Kupiłem też miecz Ludwiga - bo był najdroższy to pomyślałem, że dobry Fajnie wygląda, ale chyba każda broń jest dobra, tylko trzeba umieć nią grać. Edytowane 15 kwietnia 2016 przez michu86- Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 boss sam w sobie nie jest bardzo trudny, ale ta lokacja... HE HE HE Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 (edytowane) He he he co? Jakiś wałek pewnie... Już mnie ta gra mocno porobiła w lesie idę se mam z 20k krwi a tu je*bs pułapka z dupy z nieba spadła i mnie roz(pipi)ało, amen, do dziury w lesie też wpadłem, łapię się na wszystkim (już wiem jak się czuli włamywacze z Kevina - tego typu akcje będą? Edytowane 15 kwietnia 2016 przez michu86- Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 zwiedź całą to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 Ok panowie nadszedl czas wyboru....jaki tu build sobie podpakowac? Chodze teraz dluzszy czas z Kirkhammerem, dopakowalem go na +6 i myslalem zeby isc full Strength ale ostatnio kupilem sobie Ludwig's Holy Blade i bije sie z myslalmi czy nie zrobic sobie quality build :3 Sile mam na 25 wiec musial bym podpakowac tylko dexa i vitality (endurance mam na 20) ale jeszcze jest Arcane ktory bardzo ladnie sie z tym mieczykiem skaluje ale narazie mam tylko jeden gem. Jak nie patrzac sa to moje pierwsze ''soulsy'' i nie chce zbytnio namieszac sobie zeby potem sie nie meczyc przez to ze cos sam zyebalem. Co poradzicie koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 Pierwszy raz przechodziłem z Ludwigiem. I polecam tę opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 25/25 Strength i Skill? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 Z cieniami sie meczylem z 10 razy, teraz znowu drugie tyle z romem aż się fiolki skończyły. No niby wiem jak go podejść chama, ale ciągle mnie tlucze skubaniec, moze jutro sie uda ehh Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 Cienie padły dzisiaj za pierwszym razem ale nad tym z pajaczkami już trochę się pomeczylem. Na dzisiaj koniec bo już mi czacha paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 Rom to chyba najłatwiejszy boss w grze. Wymijałem te małe pajączki, jeden cios i ucieczka. Trochę to trwało, ale padł bez problemu. Z tego co kojarzę, to jest czuły na ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 Ja sie z nim nie spieszylem tylko powoli wybijalem te pajaczki w pierwszej fazie. Potem tez spokojnie uniki gry on rzucal ten swoj spell, ubicie jednego czy dwoch pajaczkow, unikt od spellu i tak w kolko. Troche to zajmuje ale nawet chyba potka nie zuzylem w ten sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 no za pierwszy razem też lałem pajączki co jest totalnie nonsensowane jeno lać cygana w brzuch i omijać pająki i załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2016 Jeśli nie zamierzacie przechodzić singla drugi raz, po dojściu do lokacji z LEGENDARNĄ kolumną, zalecam obczaić na BB wikidot co was dotąd pominęło, łącznie z listą ukrytych bossów i lokacji. Będzie to w sumie również najlepszy moment na odwiedziny lokacji z dlc, ze względu na zdobyty level. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi