Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Po kilkudziesięciu podejściach pokonałem Roma. Byłby nawet prosty, gdyby nie masa pomniejszych pajączków wokół. No i sporo to pozmieniało świat gry. Nie bardzo wiem, gdzie udać się w dalszej kolejności, a do tego nie potrafię pokonać huntera w

Archikatedrze, na końcu questa Eileen the Crow

Skubany jest szybki, wytrzymały i padam po 2-3 trafieniach. Najgorsze, że jak już mu zbiję hp poniżej połowy, to zaczyna się leczyć i od nowa. Raz czy dwa zostało mu już mniej niż 1/3 paska, siepnął mi zachwianie i brutalny atak, po mnie. :< Dzwoneczek nie działa, więc wsparcia nie wezwę (tylko w tej lokacji czy już w ogóle w całej grze?), ale wiem że dam radę, parę razy było już blisko. Przed "areną" gracze radzą w notatkach używać ognia, ale ani mołotowy, ani papier czy broń z nałożonym efektem ognia, wydają mu się bardzo niewiele robić. :<

on leczy się tylko raz, najłatwiej go bić rozłożonym hunter axe, nadziewa się ładnie na chargowane R2, ponadto L2, L2 też potrafi go łatwo zebrać, jeżeli nie masz toporka, to najlepiej sępić na counter i viscerala

Takie pytanko:

Jestem zaraz po ojcu.

Pierwsza opcja jest taka, że oczyściłem wszystko i mam jedną zamknięta bramę aby iść dalej (napisane, że otwieraja ją dwa emblematy)

Druga opcja mogę iść w miejsce gdzie typ strzela z wiezy. Bramy nie mogę otworzyć. To co wieża? I jak tam potem wrócę?

Takie pytanko:

Jestem zaraz po ojcu.

Pierwsza opcja jest taka, że oczyściłem wszystko i mam jedną zamknięta bramę aby iść dalej (napisane, że otwieraja ją dwa emblematy)

Druga opcja mogę iść w miejsce gdzie typ strzela z wiezy. Bramy nie mogę otworzyć. To co wieża? I jak tam potem wrócę?

Możesz kupić klucz i otworzyć bramę lubi iść naokoło i otworzysz ją od drugiej strony.

Takie pytanko:

Jestem zaraz po ojcu.

Możesz kupić klucz i otworzyć bramę lubi iść naokoło i otworzysz ją od drugiej strony.

To wiem, nie chce kupić go. Ale jak sie idzie naokoło?

Najpierw idź do starego yharnam. Przy lampie w lewo i jak ubijesz dwóch białych w kapeluszach to nie idź w prawo tylko prosto

Czyli na gościa w wieży? 

Ja też się mocno zamotałem na tej starej wsi - ale wyciąłem wszystkie mobki w old yahnram i zwiedziałem to już zakumałem co gdzie i jak, ale ciężko było.

Ok, skopałem pastereczkę, krwawą-bestię i przy okazji wiedzmę (najprostsza z bossów dotychczas wg mnie). Poszedłem na prawo od miejsca gdzie się walczy z pastereczką amelią i:

tam był ten łowca z piorunami co mnie wcześniej jechał - pokonałem go, jego kolegę i zapukałem do drzwi. Jakiś kolo mi powiedział żebym szedł dalej na prawo, bo jest tam tajny kościół oraz dał mi jakiś item.

No to mówię idę, po chwili jest kościół w środku duże puste pole - myślę na bank boss. A tu (pipi)s coś mnie łapie, Amidala - jaka maszkara to ja cie przepraszam, ale nie walczyłem z nią tylko mnie gdzieś wyrzuciła do innej lokacji i dostałem trofeum.

Na bank będą z nią walczył - jest za brzydka, żeby z nią nie walczyć. W ogóle ten motyw z nią i z tym gościem co do niej mówi jak mnie złapała GOTY.

Więc pewnie co? Trzeba przejść przez lokacje i do niej dojść i walczyć? Trudna jest? Bo to chyba boss opcjonalny. Wygląda paskudnie.

Kupiłem też miecz Ludwiga - bo był najdroższy to pomyślałem, że dobry :P Fajnie wygląda, ale chyba każda broń jest dobra, tylko trzeba umieć nią grać.

Edytowane przez michu86-

He he he co? Jakiś wałek pewnie...

Już mnie ta gra mocno porobiła w lesie

idę se mam z 20k krwi a tu je*bs pułapka z dupy z nieba spadła i mnie roz(pipi)ało, amen, do dziury w lesie też wpadłem, łapię się na wszystkim (już wiem jak się czuli włamywacze z Kevina - tego typu akcje będą?

Edytowane przez michu86-

Ok panowie nadszedl czas wyboru....jaki tu build sobie podpakowac? Chodze teraz dluzszy czas z Kirkhammerem, dopakowalem go na +6 i myslalem zeby isc full Strength ale ostatnio kupilem sobie Ludwig's Holy Blade i bije sie z myslalmi czy nie zrobic sobie quality build :3 Sile mam na 25 wiec musial bym podpakowac tylko dexa i vitality (endurance mam na 20) ale jeszcze jest Arcane ktory bardzo ladnie sie z tym mieczykiem skaluje ale narazie mam tylko jeden gem. Jak nie patrzac sa to moje pierwsze ''soulsy'' i nie chce zbytnio namieszac sobie zeby potem sie nie meczyc przez to ze cos sam zyebalem.

Co poradzicie koledzy?