Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Za to teraz walka z tym hunterem gdzie wczesniej walczylo sie z Amelia to lekkie przegiecie :obama: Chyba pojde podleveluje sobie postac i bron bo nie daje rady.

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Wyświetleń 874,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

W lesie znalazłem ziomka, któremu mogłem powiedzieć o bezpiecznym miejscu no to powiedziałem

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 17.04.2016 o 08:58, Yakubu napisał(a):

W lesie znalazłem ziomka, któremu mogłem powiedzieć o bezpiecznym miejscu no to powiedziałem

Pokaż ukrytą zawartość

Hmm możesz troche sprecyzować kto i co dokładnie sie stało? :)

Nie moge sobie tego przypomnieć

Opublikowano
Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Ej z tym typem to ja miałem tak:

Pokaż ukrytą zawartość

Odnośnie NPCów pytanka:

Pokaż ukrytą zawartość

Jestem już przy końcu gry, właściewie to:

Pokaż ukrytą zawartość

Rozumiem, że NG+ działa tak, że wszystko przechodzi, tylko wrogowie silniejsi, tak? Dużo mocniejsi? Obecnie mam 80level, ale jeszcze dopakuję tak do stówki.

A jak to wygląda z dodatkiem? Gdybym kupił DLC przez przejściem na NG+ - to będą słabsze mobki? Dostęp do DLC to jest jakiś spawnpoint czy tzreba gdzieś iść?

Jak najlepiej to rozegrać z tym zakupem DLC? Już w NG+ czy jeszcze przed?

Ogólnie gra trudna, ale idzie ogarnąć, najwięcej problemów nie sprawił mi boss a trzech łowców w yahargulu w sali, bo latali zawsze razem i napierdzielali, ganiałem się z nimi jak głupi i co okrązenie na schodach ładowałem brutalny atak :D a oni na niego wbiegali (to jest moja pro taktyka, w miejsach gdzie sobie nie radziłem). Dziwne bo ja praktycznie nie używam pistoletów, zawsze latam z toporem - po transformacji i nawalam, wiem, że to nie najlepiej - ale da się tak grać, dziubanie z dystansu.

Gdzie najlepiej farmić krew? Obecnie:

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

nie staruszki. we wnętrznościach chłopca, obok którego leżały ciała jego rodziców/ opiekunów  :doom:

Opublikowano

Staruszka czasem wychodzi, ale potem wraca ze świeżutką krwią menstruacyjną.

Opublikowano
  W dniu 17.04.2016 o 19:17, michu86- napisał(a):

Rozumiem, że NG+ działa tak, że wszystko przechodzi, tylko wrogowie silniejsi, tak? Dużo mocniejsi? Obecnie mam 80level, ale jeszcze dopakuję tak do stówki.

A jak to wygląda z dodatkiem? Gdybym kupił DLC przez przejściem na NG+ - to będą słabsze mobki? Dostęp do DLC to jest jakiś spawnpoint czy tzreba gdzieś iść?

Jak najlepiej to rozegrać z tym zakupem DLC? Już w NG+ czy jeszcze przed?

Jeśli skończysz grę teraz bez kupienia i przejścia dodatku to musisz na ng+ dojść do Amelii. Dopiero wtedy dodatek będzie dostępny. Sugeruję przejść dodatek teraz przed ostatnim bossem. Na tym poziomie co jesteś i tak będzie ciężko - trudniej niż pod koniec gry.

Dodatek odpalasz idąc do nagrobka po lewej stronie (Czasem lalka się tam modli).

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Michu ty sobie wszystko tak lubisz spoilować przed zaczęciem gry?

Opublikowano

Nie no, grałem bez żadnych opisów aż do momentu:

Pokaż ukrytą zawartość

Zresztą co to dla  mnie za spoiler jak ja nic z fabuły nie zrozumiałem prawie :dog: no tyle, że ostre pato mają w tym bloodbornie i żeby zabijać.

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

1) To byl Patches. Ta postac, w roznej formie, wystepuje w kazdych soulsach. W sumie nic nie straciles http://bloodborne.wiki.fextralife.com/Patches+the+Spider

2) To byla Pthumerian Queen. To jak sie wobec niej zachowasz w tym miejscu nie ma zadnego znaczenia

3) Tutaj mozesz zobaczyc jak dostac sie do Old Hunters.

Po tym zabiegu bedziesz mial juz odblokowany nowy nagrobek w Hunter's Dream

4) Bloodechoes najlatwiej wbijac w Kielichach. Przedzierajac sie w nich do ostatniego bossa podbilem postac z lvl circa 80 do 100+. Bez zbednego farmienia.

Opublikowano

Tak czytam wasze wywody o NPCach i oszzzz, ale ta gra dostarcza w tej kwestii. Jest tu tyle fajnych, klimatycznych zależności między

Pokaż ukrytą zawartość

. Do tego NPC w soulsach to nie podświetlona postać stojąca na środku mapy i wołająca "hey! here!"  :lapka: Grając drugi raz odkryłem kilka nowych "okien" i mnóstwo nowych scenariuszy ...

Pokaż ukrytą zawartość

.

Ehh siedzę sobie za granicą a drugie przejście z DLC czeka w kraju do wakacji  :frog:

Opublikowano

gre zacząłem wczoraj, klimat mnie oczarował, uwielbiam gry robione przez artystów opętanych wariatów. No musiałem to z siebie wyrzucić :) A tak jak już jestem przy głosie co oznaczają białe biegające  duchy ? 

Opublikowano

Inni gracze którzy graja aktualnie? A drugie pytanie kiedy przeciwnik przejmuje tetnienia krwi, jest to sprawa losowa, czy w jakiś konkretnych sytuacjach. 

Opublikowano

Losowo po twojej śmierci.

Opublikowano
  W dniu 18.04.2016 o 11:11, MichalTD napisał(a):

Inni gracze którzy graja aktualnie?

Tak. Jak widzisz ducha to znaczy ze jakis gracz sobie biega w tym miejscu w swoim swiecie, tak samo mozesz podgladac smierci innych graczy i czytac od nich wiadomosci zostawione na ziemii

Opublikowano

dobra zasiadam do bloodborna. To pierwsza gra tego typu w która jest mi dane pograć. Jestem oczarowany jej klimatem. Boje sie jednak że odbije sie od poziomu trudnosci bo hardcorem nie jestem. Macie jakies praktyczne porady dotyczace rozgrywki które ułatwią mi granie a nie są oczywiste, typu: bicie dzwonu to zmiana warty, osoba która skradła mi tetnienia krwi swięcą się oczy na fioletwo, broń palna działa jak tarcza. Pytam bo niechce czytać poradników ani oglądać gamepley aby nie spoilowąc nic z klimatu tej tej genialnej gry.

Edytowane przez MichalTD

Opublikowano

Broń palna nie działa jak tarcza. Strzelając w przeciwnika kiedy ten wykonuje zamach skutkuje sparowaniem jego ataku, który możesz potem skontrować.

Opublikowano

Wklej ktoś ten filmik co YETI zawsze daje.

I kur.wa, nie rozumiem jak można tak co chwile o coś tutaj pytać, zamiast samemu odkrywać. No ale takie czasy, gracze se nie poradzą z wejściem w opcje. Co zrobisz.

Opublikowano

po części nie dziwi mnie Twoje podejscie Rozi, ale w gwoli ścisłości własnie po to pytam na forum o konkretne rzeczy aby nie spoilowac sobie gry. Gra wydaje mi sie krulewsko trudna, być może zestaw porad w ramach odprawy sprawią że nie odbije sie od poziomu trudnosci.

I tak np czy można wykorzystać w sensie praktycznym wszędobylskie cienie w kolorach biały i czerwony.

Opublikowano

W sensie praktycznym to są tylko podpowiedzi. Białe to inni gacze, równolegle grający w Bloodborne (żebyś nie czuł się samotny), a czerwone odpalasz po naciśnięciu  X na plamie krwi - to kilka ostatnich sekund delikwenta - sposób w jaki zginął może podpowiedzieć Ci, jak uchronić się przed podobnym losem.

@Rozi - chłopak pierwszy raz gra w jakieś Soulsy, więc mu daruj, bo jak ktoś już jakieś DS zaliczył to zna te wszystkie mechaniki. Jak typ jest zupełnie zielony to wszystko tu jest nowością, w innych grach niespotykaną.

Opublikowano

dzieki WrednyPL za wyrozumiałość. W sumie to rzeczywiście prozaiczne pytania to bardziej wołanie o słowa wsparcia i małe tipy które zachęcą do grania, niż konkretną pomoc. Nie chce za wiele googlowac, aby nie zobaczyc za dużo. Otkrywanie tej gry jest fascynujące Z czymś podobnym jeszcze nigdy się nie spotkalem. Gra potwornie mi sie podoba, ale wydaje mi sie niesamowicie trudna. Klimat Yharnam mnie zabija ale dzieki temu wiem że żyje :)

Edytowane przez MichalTD