Wredny 9 549 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Przechodzenie gier kilka razy to też żaden obowiązek, więc... Może źle napisałem - "nienawidzę" to za mocne słowo, ale wiadomo - czasu nie ma już tyle co za gówniarza, więc siłą rzeczy wkurza mnie taka konieczność, jeśli chcę (podkreślam - CHCĘ, nie "muszę") zdobyć platynę. A często chcę, jeśli jakaś gra mi się podoba i widzę, że platyna jest w moim zasięgu - gry From Software mi się podobają, więc chciałbym uczcić każdą poprzez wbicie platyny - Bloodborne nie będzie tu wyjątkiem, więc cieszę się, że jest taki drobny exploit, który czyni wbijanie calaka dużo fajniejszym doświadczeniem. Cytuj
mmatys85 7 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Ale jest oszustwem i taka platyna ma zerową wartość , ale co kto lubi ^_^ 1 Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Mi akurat to 2 i 3cie przejście Bloodborne idealnie wypełni czas do premiery U4 :] Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Eee tam, dla mnie to żaden wał. Ja na bank tak zrobię, bo nienawidzę przechodzić gier parę razy, jak człowiek jest stary i czasu nie ma, a zaległości coraz większe. Wał to jest np w Dark Souls II, że muszę przejść grę prawie 3 razy, bo 3 czary/cuda da się kupić dopiero w NG++. Dla mnie taka zagrywka jest dopiero ciulowa. Oczywiscie, ze oszustwo czyli nikogo taka platyna. 5 Cytuj
Wredny 9 549 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Ale jest oszustwem i taka platyna ma zerową wartość , ale co kto lubi ^_^ Chyba nie lałeś... Jaką "zerową wartość" i "oszustwem"? Zerową wartość to mają platyny wbijane poprzez zgrywanie cudzych save'ów, albo z samograjów od Telltale. Niby o ile większą wartość ma platyna w Dark Souls II, tylko dlatego, że musiałem zrobić prawie 3 przejścia, skoro robiłem speedrun tylko do wymaganych lokacji/bossów, byłem mega przepakowany i wzywałem na pomoc każdego summona, byle padali szybciej? Że czas spędzony przy konsoli to wyznacznik wartości? Bo nie kumam... Poniosło Cię w swojej ocenie, ale kończmy już ten offtop, bo tu o Bloodborne ma być... 3 Cytuj
speedzik83 8 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 (edytowane) Wogole platyna ma zerowa wartość, bo nikt ci za to kasy nie da. Jedynie respekt i wydłużenie e-penisa w necie xd. Nie macie sie co spinac. Każdy wbija jak mu pasuje a nazywanie kogoś oszustem to juz lekka przesada. Wysłane z mojego ASUS_T00P przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 maja 2016 przez speedzik83 1 Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Taka zerowa, ze jej nie przechodzisz tylko w jednym przejsciu wbijasz 3 zakonczenia. Wez sie nie kompromituj. Ja mam wywalone na platyny, bo i tak kazdy casul moze ja zrobic, ale jak czytam takie glupoty to mnie wykreca. Cytuj
Wredny 9 549 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Taka zerowa, ze jej nie przechodzisz tylko w jednym przejsciu wbijasz 3 zakonczenia. Skoro jest taka możliwość (jak w masie innych gier z takim zakończeniem) to czemu z niej nie skorzystać? W takim Fallout 3 też przechodziłbyś grę 3 razy, by robić przejście maksymalnie dobre, maksymalnie złe i neutralne? Czy przed każdym levelowaniem robiłbyś save, żeby uniknąć takiej głupiej konieczności? Co mnie jakieś zakończenia w Bloodborne? Że scenka inna na końcu? To nie Wiedźmin tylko Soulsy - tu się liczy przechodzenie od punktu A do punktu B - nie dorabiaj do tego większej ideologii. 1 Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Ale jest oszustwem i taka platyna ma zerową wartość , ale co kto lubi ^_^ Zamiast na profilu, pojawia się coś takiego: Żeby każdy widział tą zerową wartość i wiedział kto przynosi hańbę dla swojej rodziny kopiując save, a kto jest prawilnym fanem. Cytuj
speedzik83 8 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Nie karmcie Jerome, toż to troll pospolity Wysłane z mojego ASUS_T00P przy użyciu Tapatalka Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Gdybym wiedział jak to się rozwinie to bym nic nie wposminał nt. platyny ;] Ja mam ich na tyle mało i bloodborne jest na tyle fajną grą, że akurat postaram się wbić. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Rob ta platyne jak chcesz, ja nie gram dla platyn, ale w Soulsach czy BB wbija mi sie w koncu sama i nie musze cofac saveow. To jest sprawiedliwa platyna taka jaka dali tworcy czyli przejsc 3 razy gre dla 3 roznych zakonczen, a nie cofac savey. Ale jak komus tak wazne sa platyny, by tak robic to niech sobie robi. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Jak to jest z pępowinami jeżeli miałem 2 to na NG+ dostane dodatkowo kolejne czy tracę wszystkie co już zdobyłem ? Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 a którą broń warto upgradeować na maxa i zainteresować się na dłużej z dodatku ? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Mi się dobrze grało Rakuyo i Moonlight Swordem. Zależy od preferencji i jakim buildem grasz. Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 (edytowane) Je*any Micolash ze swoim uber imba op atakiem z dupy... jakieś tipsy jak unikać? Spamuje mi niemiłosiernie ten atak z dupy na ng+, próbowałem z kością, żeby znikać ale i tak czasami we mnie trafi beast roar - nie próbowałem ale pewnie da się go powalić, zwykłe uniki to 50/50 (w moim przypadku zawsze to niewłaściwe 50 ), mam zestaw białego kościoła na max odp. na arcane a i tak 2-3 hity i leże Raz mnie w ogóle nie trafia a innym razem to od razu ostry wpie*dol. NG+ bardzo krótka gram z 3h max i już został tylko Micolash, Matka i Dziadzia ale wiadomo prawie wszystko omijam. Ja od samego początku do końca Hunter Axe - ma genialny zasięg i to mi pasuje do mojego chicken-casual-campa-stajlu. (już nie rambo nununu, nie opyla się) Edytowane 3 maja 2016 przez michu86- 1 Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 w dodatku jest tarcza z dużym defem na arcane, ewentualnie dobrze wymierzony unik, pamiętam, że na ng+ zaspamowałem go R1 z tonitrusa po dopaleniu z L1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 3 maja 2016 Opublikowano 3 maja 2016 Micolash - pierwsza faza to chyba dajesz radę, bo jest łatwy, potem daje ten magiczny rozprysk-wytrysk, to kolego kochany, musisz być bardzo blisko i ładować go non stop, unikając jego ręki i komba, bo jak jesteś blisko to nie CASTUJE TEGO SPELLA. Także bliziutko sztywniutko i skutecznie! Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 4 maja 2016 Opublikowano 4 maja 2016 Nie no w 1szej fazie to mnie nawet nie draśnie:). Widocznie trzymam się za daleko bo b. często mi to spamuje, dzięki na bank będzie bliziutko ale czy skutecznie to się zobaczy :] Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 4 maja 2016 Opublikowano 4 maja 2016 Szarżuj na typa, jak widzisz, że próbuje rzucać czar. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 4 maja 2016 Opublikowano 4 maja 2016 ja calego bloodborna przeszedlem z ta pierwsza bronia, cleaverem. teraz na ng+ mam go +10 i w sumie niczym innym mi sie tak dobrze nie gra. probowalem ludwigiem, ale cos mi srednio pasi. czy moze jednak jest sens jednak sie wziac za cos innego? Cytuj
Pupcio 18 419 Opublikowano 4 maja 2016 Opublikowano 4 maja 2016 Też latałem z cleaverem, moja ulubiona broń chyba ale możesz spróbować z chikage. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 4 maja 2016 Opublikowano 4 maja 2016 Po co się ograniczać? Zawsze jest sens spróbować czegoś nowego - saw cleaver (bo chyba o nim mowa) to świetna broń dla początkujących ale musisz mieć świadomość, że nawyki, których nabyłeś podczas jej ciągłego używania, nie ułatwią ci przestawienia się na zupełnie inny styl. Ja na ten przykład ganiam teraz z Blade of Mercy - gra się zgoła odmiennie, polecam 1 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 4 maja 2016 Opublikowano 4 maja 2016 (edytowane) Tonitrus - Kirkhammer - Rifle spear.Głównie tych trzech używam, ale warto dobierać pod konkretnych wrogów według mnie Siedzę już w Forbidden Woods. Edytowane 4 maja 2016 przez giger_andrus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi