Gość ragus Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 No tak trochę ponad połowę jej schodzi, ale zawsze coś spie,rdolę. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Ja jak ją pierwszy raz zobaczyłem to trzymałem się jej ogona i nawalałem póki nie padła. Ale jak wątek pokazuje każdy może mieć z grą inne doswiadczenia i ja np. męczyłem się z ROMem. Cytuj
estel 806 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Trzymaj sie tylu/boku. Musisz byc przygotowany, zeby zadac duzo dmg w krotkim czasie (moze Cannon zbuffowany albo Bolt Paper) w drugiej fazie, bo ma mgielke ktora cie rani caly czas jak jestes blisko. Chyba najtrudniejszy boss w podstawce. Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Orbituj i atakuj gdy zada cios. Jak zejdzie jej życie do 1/3 to załączy rage i będzie dodatkowo strzelać promieniami jak z kałacha. Ja waliłem w nią tonitrusem. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 U mnie się sprawdziło nęcenie żeby łbem atakowała i wtedy szybkie ataki, najgorzej jak zarzuciła szarżą co ciężko w ogóle uniknąć. Poszło mi dość sporo fiolek w trakcie walk z nią, imo najcięższy boss z podstawki. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Potwierdzam, obiektywnie dość trudny boss, ale bez tragedii - u mnie padła bodaj za 5-6 razem, więc dopuszczalna ilość (zanim jeszcze nadeszła irytacja). Może nie powinienem się przyznawać, ale dla mnie najmniej wygodnymi bossami byli Blood Starved Beast (ta z podstawki i później kielichów), bo jakoś nie potrafiłem odczytać oraz wyczuć jej ataków, więc sporo podejść zaliczyłem zanim dziwkę rozpracowałem. No i Pthumerian Descendant (ostatni kielich) - kieryka z sierpem jak Panoramix z Asterixa, który doprowadzał mnie do furii swoimi rzutami sierpem-bumerangiem gdy akurat stał za kolumną i nie było widać co planuje (a bumerang przez kolumnę przelatywał). Dziada wykończyłem przy pomocy wyłącznie garłacza i viscerali (+ runa zwiększająca o 20% ich damage). Jak widać każdy ma swoje problemy z bossami, którzy mu nie leżą, więc potwierdza się, że trudno ocenić obiektywnie, kto jest najbardziej uciążliwym bossem. No i fajnie. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 ja najwiecej czasu spedzilem przy martyrze. ale mnie wku.rwial. reszta poszla dosc gladko. ale przyznam, ze nie robilem kielichow, wiec pewnie powiniennem zamknac ryj. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 (edytowane) Ebrietas u mnie zawsze byla jednym ze slabszych bossow. Zawsze zadnego problemu. Ogolnie dodatek czy najnizsze kielichy - te ktorych nigdy nie widzieliscie maja duzo ciezszych bossow. Edytowane 23 czerwca 2016 przez Jerome 4 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Cały czas od momentu napisania tamtego posta, myślałem o tym bossie. Poszedłem na siłownie, ale i ona nie mogła odciągnąć moich myśli od Ebrietasa. Bić tak jak koledzy powiedzieli? Z boku bez lockowania, najlepiej czymś elektrycznym? A może tak ja widziałem na youtubie, czyli tak jak napisał messer88. Czy to interwał na bieżni, czy robienie barków, w mojej głowie słyszałem ciągle szepty Ebiertasie, marcinie, słyszysz mnie? Czujesz...? Wróciłem z siłki, i postanowiłem polecieć z tematem. Wybrałem metodę messera88. I wtedy Ebrietas się zaglitchował xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. Całą walkę stał w jednym miejscu za kolumnami, niczym legenda jerome. Na początku podchodziłem do niego delikatnie, jak pies do nieznajomego z kiełbasą. Czy ja śnię? Czy on aby zaraz nie przeskoczy tych kolumn? Na początku nawet trochę atakował, ale od drugiej fazy miał mnie w chu,ju. https://www.youtube.com/watch?v=Bk8_z51wvY0 Niehonorowo, wiem, ale skutecznie xD. Do jutra by tam tak stał, nic je,bańca by nie ruszyło. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 ja bym miał moralniaka, no nie za sportowo to wyszło Cytuj
Gość ragus Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 wiem, przepraszam, pokusa była zbyt silna Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 tfu Biedna Ebrietas, jak szmate jakas potraktowal... 1 Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Moralniaka? ok włączam od nowa, bo się zablokował xd 1 Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Biedny boss. Przykro mi bylo jak to ogladalem normalnie jak ubijanie wilka w potrzasku pala i na odleglosc. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Moralniaka? ok włączam od nowa, bo się zablokował xd powrót do ogniska w trakcie walki za pomocą stosownego przedmiotu? Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 A mnie zaciekawiła liczba insightu na tym filmiku. Czyżby Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Ragus jaki lamus obesrany bezbronną ośmiorniczke bić. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 i jeszcze pisze o niej per On, no dawno nie czułem taki absmak w tym temacie 2 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 czerwca 2016 Opublikowano 26 czerwca 2016 (edytowane) Pokonałem pielęgniarkę i postanowiłem jednak od razu robić DLC. Otworzyłem pierwszy skrót i no cóż - jakość pierwszej lokacji z DLC jest cudowna. Podstawkę oceniam na 10/10, spokojnie łapie sie do top 10 moich gierek, a pewnie i do top 5. Po przejściu dodatku napisze coś więcej w odpowiednim temacie. Edytowane 26 czerwca 2016 przez ragus Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 26 czerwca 2016 Opublikowano 26 czerwca 2016 Jaki masz level? Po pielegniarce moze juz byc lekko za wysoki, a jak wrocisz z DLC i pojdziesz konczyc gre to juz w ogole mozesz byc totalnie przelevelowany Super Saiyan Masorz. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 czerwca 2016 Opublikowano 26 czerwca 2016 A co tu kończyć lol. Jednego bossa czy tam dwóch? Jakoś to przełknę. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 czerwca 2016 Opublikowano 26 czerwca 2016 LUDWIG XD No. Chyba. Nie. Ile ja się muszę napocić żeby zjechać mu pół paska, a co dopiero potem. Gdzie do chu,ja. Chyba zrobię jednak dodatek na NG+. Każdy boss jest taki ciężki w DLC? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi