Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Chciałem sobie skoczyć, po ost. ulepszenie do broni, ale wieża wciąż aktywna Co poradzisz forumku?

To bylo naprawdę proste! Nie bylo tematu..

Edytowane przez iMEVEK
Opublikowano

Sejwy z podstawki nie działają w GOTY???

Kupiłem GOTY i przy próbie wyboru "kontynuuj" lub "wczytaj grę" wyskakuje komunikat "Instalacja gry niekompletna. Nie można wczytać danych zapisu."

Opublikowano

Stwórz nową postać, i będzie już można wybierać wcześniejsze zapisy. 

Niech Cię krew prowadzi, dobry tropicielu :)

Przy okazji: znalazł się jakiś szaleniec, który skończył grę w wyjściowym wdzianku bez broni?

Opublikowano

Stwórz nową postać, i będzie już można wybierać wcześniejsze zapisy. 

Niech Cię krew prowadzi, dobry tropicielu :)

Przy okazji: znalazł się jakiś szaleniec, który skończył grę w wyjściowym wdzianku bez broni?

Typy grają na golasa, waląc jedynie pięścią.

Ja miałem chyba jakoś ponad 100, bo najpierw ogarnąłem The Old Hunters. Ale już leci do mnie chińskie wydanie i ponownie ruszę na łowy - tym razem już "jak Pan Bóg przykazał".

Opublikowano

To ze mnie jest lame dopiero! Mam 110 i jeszcze chcialem farmic xD

A ten.. mam wszystkich bossow ubitych, a nie mam kielicha do 1 labiryntu. 2, 3 i dalej owszem, ale nie pierwszy. Cos przeoczylem?

Opublikowano

Ubilem BSB, na spokojnie, bez zadnych wspomagaczy czy kompana do pomocy.

Chyba przemowil do mnie geniusz serii, jak uspokoilem nerwy i zaczalem dokladnie analizowac ruchy bestii, to okazalo sie ze z odpowiednia taktyka nie jest to prze.(pipi)ane, a tylko momentami wymagajace. Satysfakcja niesamowita. Przepadlem. Znalazlem vikar amelie, zobaczymy jak z tym pojdzie :obama:

Opublikowano

Ależ ta gra ma grywalność, podjarany biegam po lokacjach odkrywając co chwile nowe przejścia. Grę zacząłem przed wczoraj (nie grałem w gry od from software), z początku łatwo do pierwszego bossa, teraz farmienie i ruszam na niego ponownie. Lepszy jest shotgun czy pistolet? W drugiej łapie trzymam rozpruwacza, dobra decyzja czy zmienić? Aha, znalażlem w kanałach ciuszki z trailera, te widoki w mieście ehh poezja.

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie pistol nie ma konkurencji. Rozpruwacz jest najlepszą bronią dla początkujących (i nie tylko), także masz raczej domyślny zestaw. Eksperymentuj z nowo znalezionym rynsztunkiem i znajdź coś dla siebie.

A ten.. mam wszystkich bossow ubitych, a nie mam kielicha do 1 labiryntu. 2, 3 i dalej owszem, ale nie pierwszy. Cos przeoczylem?

Masz na myśli pierwszy nagrobek tzw. Makeshift altar - on jest do ogólnie pojętej kooperacji.

Edytowane przez stoodio
Opublikowano

Ale nie jest wymagany do platyny?

Ja lubie wszystko sam odkrywac, bez gonienia na przod.

Wesker, jaka podjarka BB - zupelnie, jak ja kilka stron temu :)

Opublikowano

To dziwne bo zdajesz się więcej czasu spędzać tutaj, pytając o rzeczy dość oczywiste do rozkminienia, niż w samej grze :)

A jak tylko platyna Cię interesuje to wyświetl sobie trofea w googlach i jazda, będziesz miał odpowiedź szybciej niż tu.

Nie mam napinki, nie wyjdzie mi żyłka, nie boli mnie dupa.

Po prostu sam sobie zaprzeczasz :)

Peace and Bloodborne.

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Ogromna podjarka, wcześniej miałem tylko styczność z fantastycznym NiOh ale desing blood po prostu miażdży, uwielbiam takie klimaty i wracanie w te same miejsca i eksploracja daje ogromną satysfakcję, dzisiaj jak wrócę z pracy od razu odpalam i wsiąkam, fakt, rzucam bluzgami po utracie pokaźniej ilości tętnień krwi ale to jeszcze bardziej mobilizuje do ich odzyskania, fenomenalne :) i jeszcze ten OST klimatyczny.
Opublikowano

Czyli reakcja na tytuł jak najbardziej prawidłowa :)

Moje ostatnie spostrzeżenia:
a) The One Reborn - śmiech na sali, chyba nie musiałem się nawet podleczyć, powolne to i przewidywalne.
b) Micolash - śmiesznie ucieka :) i dość prosty.
c) Old Hunters - trudno, dostałem wpier*ol od chyba piątego huntera po drodze i nie odkryłem latarni, chyba poczekam troszkę :)

Opublikowano

BB to moj pierwsz kontakt z gatunkiem RPG o p.t. Souls na konsoli sony i wysmienity poczatek. Stad tyle pytan z mojej strony. Wybaczcie jesli Was draznie, ale nie bylo mi latwo z poczatku.

Opublikowano

Nie wiem jak oni to zrobili ale już dawno w grach nie miałem takiej grywalności. Dwie noce z rzędu ciężko mi zasnąć a w głowie leci muzyczka ze snu tropiciela. Bestia Kleryka padła za drugim podejściem a ojciec na cmentarzu za pierwszym, nie bylo tak źle. Strzelec na wieży również za pierwszym bo spadł odepchnięty przez młot. W ogóle wydaje mi się, że początek gry był trudniejszy a teraz jest łatwiej. No ale zobaczymy jak będzie w późniejszych etapach gry.

Opublikowano (edytowane)

Matko elektryczna jaka ta gierka jest miodna. Przed chwilą padł mój czwarty boss w grze - Hemwick Witch. Jak do tej pory to chyba najprostszy z bosów jakiego tłukłem. Odliczam czas w robocie, żeby wrócić do polowania.

W spoilerze takie drobne pytanie odnośnie pobocznego questu.

W międzyczasie wykorzystałem to, że Eileen pojawiła się jako pomoc w walce na cmentarzu na, którym walczyłem z Gascoignem i ubiłem ja dla odznaki. Mam co do tego mieszane odczucia. Przywrócić backupa sprzed jej zgonu? Jest w jej wątku coś super wartego zobaczenia? Czy olać temat zostawić ją martwą i cieszyć się odznaką?  

Edytowane przez Yeah Bunny
Opublikowano

Szanowny kolego

ja na początku świadomie ubijałem Eileen - plusem jest wcześniejszy dostęp do Blade of Mercy (na czym mi zależało), minusem brak świetnej runy i przerwanie sidequesta

Jakby co zawsze możesz kontynuować zadanie w kolejnym cyklu.

• Plusik 1