Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A w chmurze plusa się automatycznie nie backupuje?

Musisz wczesniej chyba uwzglednic tytul, ktory chcesz przechowywac, oraz wyznaczyc godzine uploadu. Ja tam wole recznie na usb, przed jakimis grubymi starciami, wyborami:-P

Edytowane przez iMEVEK
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wczoraj podchodziłem do Shadow of Yharnam i poleciały bluzgi. Dopakowałem postać i dziś kolejne podejście.

Najgorsze, że to nie jest trudny przeciwnik. Bez problemu dochodziłem do fazy gdzie przyzywają wielkie węże i tu już dupa. Rozpracowałem taktykę, odwalam ich po kolei ale jakoś pod koniec się (pipi)ie.

Opublikowano

Ja też latam :) w pewnym momencie po prostu wróciłem do podstawowej, dopakowałem i więcej mi nie potrzeba. Jutro też startuje na Cienie, bodajże stórj księdza niweluje zakażanie organizmu, to warto będzie założyć :)

Opublikowano

No właśnie kisiłem Wgląd przez całą grę czasami tylko kupując ubranka. Mam teraz 50 i widzę, że to może ciążyć w tej lokacji gdzie

można dostać (pipi)ca od samego patrzenia

Też długo latałem z pierwszym rozpruwaczem, potem spodobał mi się miecz Ludwiga - takie dwa w jednym.

Teraz podchodzę do ostatniej walki w queście Eileen. Lekko nie jest.

Opublikowano

Na tę walkę sugerują lekką i szybką broń, ale topór dał radę elegancko. Podpowiedzcie jakiś dobry darmowy program do obrobki wideo to wrzucę rozwałkę.

Share Factory w zupełności styka.

Właśnie obczajam na potrzeby Uncharted 4 multi :)

Opublikowano

Sprzęt jest świetny - z Blade of Mercy szatkowałem wszystko oprócz jednego bossa. Jednakże runa jest wyjątkowa, bo odznakę możemy zdobyć już po 5 minutach gry a runę uzyskamy jedynie po doprowadzeniu questa do końca.

Opublikowano

A ja Blade of Mercy bardzo nie lubie. Mam na +10, ale strasznie slaby stagger ma ta bron. Jak jeszcze nie rozwinalem Bloodtinge to latalem z Rakuyo i Holy Moonlight Sword na wiekszych przeciwnikow. Teraz dobry stagger zapewnia mi Chikage i Bloodletter <3

Nastepne w kolejnosci do rozwijania jest Arcane. Kos Parasite moze byc boski!

Opublikowano

Broń wymaga specyficznego podejścia, to fakt - nie jest to uniwersalny LHB. Z początku byłem rozczarowany obrażeniami, ale im więcej używałem Ostrza tym lepiej rozumiałem, gdzie leży jego moc. Parę uwag:

- bazowe Arcane jest za niskie, żeby ładować w ten stat;

- dash +R1 przekozak (zasięg + obrażenia);

- złapanie huntera w kącie i szatkowanie R1>R1>R1 (obrażenia zwiększają się z każdym kolejnym hitem)... kończy się zgonem;

- BoM + Old Hnter Bone :banderas:

- BoM + Beast Blood Pellets :banderas:

Platyna wpadła właśnie z tym orężem i jedynie bezgłowa bestia sprawiła mi trudność.

Opublikowano

Sprzęt jest świetny - z Blade of Mercy szatkowałem wszystko oprócz jednego bossa. Jednakże runa jest wyjątkowa, bo odznakę możemy zdobyć już po 5 minutach gry a runę uzyskamy jedynie po doprowadzeniu questa do końca.

No dobra, ale to ta runa od covenantu?

Opublikowano (edytowane)

Zapodaj ten filmik @YBunny!

A ten, jakie ulepszenia polecacie na bron: mocne, ale zwykle, czy slabsze z dodatkowymi efektami?

Edytowane przez iMEVEK
Opublikowano

Ta ostatnia walka w queście kruczycy jest imo cięższa niż większość bossów, za to nagrodą jest świetna runa. 

Wczoraj wieczorem ubiłem Roma i akurat wracając doszedłem do tej walki :banderas:

A ten, jakie ulepszenia polecacie na bron: mocne, ale zwykle, czy slabsze z dodatkowymi efektami?

Spróbuję wieczorem pokombinować z edytorem i zrobię upload.

Opublikowano

Najlepsze sa przeklete. W wiekszosci broni najlepszy jest +physical dmg, a przeklenstwo increase stamina cost. Bardzo ciezko cos takiego wyfarmic.

Opublikowano

Ja przed chwilka założyłem najmocniejsze upgrade'y do broni, jakie miałem. Nie zdążyłem dobrze sie rozpędzić, a już bron miałem zajechaną. Patrze teraz a tam trwałość -64 :P   Super! 

Opublikowano

Ależ wczoraj miałem świetny walktrough, za jednym podejściem padła Amigdala, Cienie Yahrnamu i pająk ROM :), teraz jestem w ukrytej wiosce i irytują mnie odradzający się przeciwnicy :P

Opublikowano

U mnie podobnie z tym że padł Rom oraz łowca z questu Eileen. Udało mi się ogarnąć share factory, więc po robocie będę mógł Was rozśmieszyć moimi zmaganiami z bosami. Swoją drogą typ z questu Eileen nie był aż tak trudny.

Taktyka na tchórza była bardzo spoko. Pomijając fakt, że sam się drainował z życia wyciągając długi miecz, to wystarczyło go zwabić na schody i walka ograniczała się do pojedynczych doskoków z toporem. Kiedy był za daleko zaczynał się cofać, natomiast po skróceniu dystansu do pewnej granicy szedł powoli w moją stronę i tu wystarczyło sieknąć z doskoku i w nogi. Ot takie 5 minutowe hit and run. Dla porównania próbowałem go dojechać na otwartej przestrzeni, to tam już sytuacja zmienia się drastycznie

Opublikowano

No ja bym na twoim miejscu uczył się walki z Hunterami. W dlc nie ma żartów :)

Tak czytam wasze posty i aż ponownie chce mi się zagrać w BB :) Ratuję się streamami z twitcha.