Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kasias
Opublikowano

Rozmyślam o NG+ w celu wyłapania trzeciego zakończenia (pępowiny). Level 118., broń na +10. Będę mógł w miarę sprawnie manewrować po świecie od bossa do bossa, czy jednak czeka mnie piekło na ziemi?

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Pewnie! Tym bardziej, ze to juz moje ostatnie pole do popisu, a szkoda, bo mogło byc więcej dlc. Do BB nigdy, za mało.

P.S Według statystyk z PSN Profils, az 99.98% posiadaczy ukończyło pierwszego bossa z dodatku. Nie mogę wyjść z podziwu, ze az tyle osób zakupiło dlc do tak wspanialej gry. Sprawdzę, za jakiś czas, kiedy to sam dołażę swoja cegiełkę. 

Edytowane przez iMEVEK
Opublikowano

Kurde mi do platyny brakuje ta pierdoła co pozwala kamuflować się w posłańców i tej broni "palnej" co strzela tą mgiełką. Nigdy nie zbierałem platyn ale bloodborne to gra wspaniała więc byłbym gotów się poświęcić.

Gość Kasias
Opublikowano (edytowane)

Sprawdź sam - jak dasz sobie radę z początkowymi etapami, to później będzie z górki (największy kop do obrażeń/życia dostają wrogowie z Yharnam i okolic).

Miałeś rację, większe przeszkadzajki potrafią zaszaleć, ale bossów gasiłem max. za 2. razem. Teraz przystanąłem na Mensisie w ostataniej fazie walki. Zbijam mu standardową wartość (mam 132. lvl, broń z kopem 289), tyle że typ zabiera mi 90% życia ośmiorniczką z ręki i 100% niebieskim rozbłyskiem. Ale widzę, że można mu wybijać chyba każdy atak, jak jest się blisko, więc i on powinien klęknąć. Mam nadzieję, że na tym NG+ Gehrmann nie będzie taki zabójczy...

Edytowane przez Kasias
Opublikowano (edytowane)

heh, Micolash sprawił mi najwięcej trudności na ng+. Ten jego niebieski rozbłysk i po mnie. A wystarczyło:

strzelać to typa gdy odpala ten swój czar

Edit

nie mensis tylko Micolash

Edytowane przez sajmon34
Opublikowano (edytowane)

Hehe, dokładnie. Ogrywałem dość dawno :)

Dziś na twitchu oglądałem jakiś speedrun z dlc włącznie :) Masakra. Koleś był w połowie i poległ na dwóch mobkach w Górnym rewirze katedralnym. Tak mu zablokowały drogę, że nic nie mógł zrobić. Amygdalę roz(pipi)ał w 5s :) A tyle co jakichś dziwnych przejść/uproszczeń znalazł to głowa mała. Całość z dlc miał coś ok 1h.31min, a rekord to chyba 1h.25min

Edytowane przez sajmon34
Opublikowano (edytowane)

Z cyklu "ten boss to łatwizna": swojego czasu dziwiłem się, jak Micolash może w ogóle kogoś zabić.

Typ ma dwa ataki: macki i obszarowy - jeden łatwy do uniknięcia, drugi łatwy do przerwania. Dzisiaj przekonałem się, że może stać się praktycznie nie do pokonania. Druga faza walki, podnoszę się po zeskoku, a ten wita mnie na dzień dobry obszarówką (nie mogłem przerwać) zostało mi 0,1% życia i zanim zorientowałem się, co się dzieje, znowu wali czarem. Trzeciego z rzędu już nie przeżyłem.

Edytowane przez stoodio
Opublikowano

Nigdy bym w to nie uwierzył, gdyby mi tego nie pokazano... 

To nie jest spoiler fabularny BB.

13680221_1203539233029779_37462670154953

~99h

Kto by przypuszczał. Jestem z siebie, taki dumny. Bosko.  :fsg:

Opublikowano (edytowane)

Mam za sobą około 26h i dosłownie 3 trofea do platyny i mam kilka pytań tak z ciekawości.

1. Czy muszę kupować bronie aby zaliczyło mi trofeum czy po prostu mogą być odblokowane do kupienia?

2. Zatłukłem dziś Męczennika Logariusa i za nim jest pomieszczenie z królową, dostaje się coś ciekawego jak dostarczy jej się jakąś krew?

3. Znalazłem Mother Brain, wykonałem gest, otrzymałem rune i zabiłem potwora, czy coś jeszcze jest z tym związane?

Sory za pytania ale wolę pytać graczy niż obejrzeć jakąś solucję na YT których się brzydzę.

Po wybiciu wszystkich bossów w grze napieram na lochy, obecnie 3 kielich, dążę do królowej Yharnamu, jakieś hinty aby szybciej dotrzeć? Materiały na inne lochy? :) wspomnę, że nie odpalałem ng+ bo czy jest sens do osiągnięcia platyny?

Edytowane przez Wesker
Opublikowano

Nigdy bym w to nie uwierzył, gdyby mi tego nie pokazano... 

To nie jest spoiler fabularny BB.

13680221_1203539233029779_37462670154953

~99h

Kto by przypuszczał. Jestem z siebie, taki dumny. Bosko.  :fsg:

przez 60h biłeś podstawowych wieśniaków w central yharnam?

Gość Kasias
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za rady na Micolasha - ukochałem sobie walkę kosą trzymaną oburącz, przez co zapomniałem jak może przydatna być pukawka. Mamka była formalnością, ale już Gehrman na NG+  troszkę zalazł mi za skórę (padł za 4. razem). Sekretny boss za to mógł paść nawet na cutscence. Trzy zakończenia wbiłem, NG+ zrobione. Równo tydzień temu podchodziłem do BB jak do testu z matmy, a dziś uważam tę grę za najlepszą w generacji. Sequel już pewnie powstaje, a najchętniej zapadłbym na chwilę w śpiączkę, żeby już ograć dwie boskie dwójki, jedną od Naughty Dog, a drugą właśnie od FS. Klękam przed Bloodborne, a na dniach wbijam w DaS i DaS 2  :banderas:

Edytowane przez Kasias