Szymek 1 047 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 (edytowane) Nie to ze gra jest slaba bo na pewno tak nie jest...moze to przez system walki bo tak na ta chwile to on dosyć biednie wyglada...w takim Nioh kto gral to wie jakie tam kombosy mozna bylo trzaskac ;-) Nie chce smecic bo pewnie dla wielu to bezssensu no bo jak sie nie podoba to po chooy grasz?? :-P Z tego co piszecie to jak gierka nie podeszla mi od razu to juz tego nie zrobi notomiast charakter mi na to nie pozwala...chociaz spróbuję skonczyc ta pierwsza lokacje, moze na blantmana pojdzie lepiej a noz sie przekonam ;-) I teraz jakby mi ktos mpgl napisac ile boosow jest w miescie i czy pierwsze spotkanie z bossem odbywa sie bez...natomiast nastepne juz przechodzi sie przez mgle?? Edytowane 25 listopada 2016 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 (edytowane) Tak jak piszesz. Jedyna co mi osobiście się nie podoba (mówię o soulsach ogólnie) to np to że w niektórych przypadkach trzeba zapierdalać od lampy do bossa czasem i dobre 2-3 minuty. Doliczyć do tego loadingi i trochę czasu się traci. No ale taki urok... Edytowane 25 listopada 2016 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 No i udało sie przy wspomnianym bosie. Wcześniej milion eliksirów i zawsze w koncu padalem. Ostatnia walka i poszła jedna fiolka krwi ;d ah co za uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 Nigny za pierwszym razem nie przechodzisz przez mgłę. Mgła jest dopiero jak zginiesz i ponownie wrócisz na kolejne podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 25 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2016 Rom ubity. Bardzo szybko pojawił sie od poprzedniego bossa... swoją droga jesli uda mi sie ukończyć bloodborna, moją pierwsza grę soulslike i zabrałbym sie za ds3 to moge nastawić sie na mniejszy poziom trudności? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 I tak i nie w Dark Souls mimo wszystko gra sie inaczej bo nie ma unikow a sa rolki plus jest tarcza za ktora mozna sie kampic Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Ma to więcej klatek na PS4 PRO? Są jakieś porównania w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Nie ma wiecej. From nic nie zmienilo w BB. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Szkoda jakby poszło 60fps w BB i DS3 to bym już brał a tak to poczeka się,. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Chyba jestem nielicznym ktory jakos nie moze zlapac bakcyla na ta gierke Przyznaje ze pierwsze dwie godzinki to byl dramat (pierwsza moja tego tupu gra) ale jak sie ogarnie co i jak to typki ktore mnie laly na poczatku dostaja ostry wpyerdol ;-) Wczoraj doszedlem do pierwszego bosa i padl za 3 razem przy czym nie czulem zadnej satysfakcji a chyba powinnienem...polatalem jeszcse troche po miescie...doszedlem do chyba drugiego bossa...oczywiscie mnie zaciupal no ale to calkiem inny boss niz ten pierwszy ;-) jest sens dalej walczyc ze soba i grac bo pozniej bedzie lepiej?? Chcialbym dac gierce szanse no bo wypadaloby by to ograc ale w fabule tu sie nic nie dzieje tylko krew krwia pogania no i ten system walki taki jakis mehh imo ;-) prosze tylko nie hajtowac :-D materiał co prawda nie o BB ale o "serii" ogółem. n.t. samej fabuły polecam skoczyć do 4:16, a jeszcze bardziej obczaić całiość, w tym n.t. game designu Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 28 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2016 Jakby ktoś chciał trochę pogrzebać bardziej w BB to ENB zaczął właśnie serię lore run na twitchu. Potem i tak to jest na yt. Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 28 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2016 Wg da sie grać dalej po przejściu gry, czy pozostaje tylko NG+ i granie od nowa? Bo sie zastanawiałem nad platyna, ale teraz chce raczej grać bez szukania na yt tych wszystkich sekretów, opcjonalnych bossów itp. Poprostu grać tak, ze albo na cos sam trafie albo nie i myślałem nad zrobieniem reszty rzeczy po głównym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 Jak dojdziesz do końca załączy się filmik -> boss-> koniec-> ng+. Cytuj Odnośnik do komentarza
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 Z tego co pisałeś na platyne w tym przejściu już raczej nie masz szans, wiec na spokojnie do końca dla przyjemnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 (edytowane) Wcxoraj czytałem troche postów w tym temacie. Jestem na ok 160 str i dowiedziałem sie o kluczu który otwiera przejście do Górnego rewiru katedralnego i wlasnie stanąłem na córze. W sumie przy tym przejściu podejdę chyba do wszystkich bossów nawet jesli bedzie trzeba conieco sprawdzić Ps. Moge jeszcze jakos dostać sie do Amigdale cxy jak jej tam jak jestem Juz po walce z odrodzinym? Bo widziałem cos ze trzeba przejść przez aule a tam wcześniej nie byłem, dopiero po walce z Romem... Dobra wyczytałem ze bylo trzeba zdobyć kamień migdałowy... jak w tej grze nic nie jest wytłumaczone ;o gra zaskakuje mnie na każdym kroku Edytowane 30 listopada 2016 przez kacprzak1991 Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 Jakieś rady na bossa z cainhurst? Gram rozpruwaczem, lvl 75 mniej wiecej i wpakowany kamień z ogniem. Wcześniej latałem z piorunem ale myśle ze koleś jest bardziej wrażliwy na ogień. Co prawda narazie z 3 razy z nim walczyłem ale daje mi popalić. Swoją droga to jest kurewa top 10 mojego życia. Jaka ta gra jest dobra. Level design miażdży jajca a klimat sprawia ze czasem mam dreszcze :o Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 On raczej ma dość dobrego defa na ogień, zmień sobie ten kamyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 Padł lamus za poerwszym razem po wyjściu ma papieroska i przewietrzeniu sie;p ogolnie zmieniłem klejnot na zwykle obrażenia, nałożyłem ognisty papier i leciałem z stunowaniem go. Nie wiem czemu uważasz ze ma obronę na ogień wydaje mi sie ze duzo wiecej życia mu schodziło. I wg nie wiem czemu ale jak oglądałem filmiki u innych to prawie pod koniec używał tych latających mięczaków a u mnie praktycznie zawsze gdzieś od połowy jego życia. Byc moze dlatego ze daleko juz zaszedłem w fabule i specjalnie go przykoksili Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 Bo ma i widzę że nawet wiki podaje takie info, a fire paper dodatkowo buffuje zwykły fiz atak w przeciwieństwie do kamyka gdzie dużo fiz obrażeń się traci na rzecz elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 (edytowane) A warto inwestować w armor z cainhurst? Widze ze kosztuje majątek ale fajnie wyglada Dobra gra skończona ależ to była przygoda ;O a co ciekawe ostatni bosik padł za pierwszym razem ;d co prawda nie ten z true endingu, który zapewne jest trudniejszy, choc tylko sie domyslam kto to może być. No nic co tu dużo gadac, tj. w trakcie gry tak i po jej ukoczeniu jest to dla mnie top 10 wszechczasów. Nigdy nie grałem w nic podobnego. Piękna a zarazem przerażająca przygoda Edytowane 3 grudnia 2016 przez kacprzak1991 Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 gra będzie skończona jak zrobisz dodatek i lochy, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Wczoraj trafiłem na taką ciekawostkę. Nie chowam w spoiler, filmik dla tych co ukończyli grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Sprawdziłem wszystkie zakończenia wlasnie. Tak tak hejtujcie mnie, ale nie chciałem tego doznawać na yt a czy bede przechodził grę ponownie to czas pokaże a ciekawość wzięła górę platyne i tak narazie odpuszczam bo jakos te lochy mi nie podeszły, po wątku fabularnym sa dla mnie poprpstu słabe. Tez świetne uczucie jak przy true ending mam ostatni etap i 4 fiolki krwi w ekwi ale obeszło sie bez powtarzania czegokolwiek ;d albo bossowie sa coraz słabsi albo skill jednak skoczył i mimo wszystko zwykle zakończenie bardziej mi sie podobało. Swoją droga jak gra sie zaczyna ponownie to kiedy bedzie można levelowac? Majac 250k tetnien strach biegać po ulicach a lalka leży i można tylko zbadać. Kurde chyba juz podświadomie szykuje sie na drugie przejście jednak^^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Laleczka zacznie cię wzmacniac po tym jak z lokacji wròcisz do Snu Tropiciela. Polecam dać się zabić pojedynczemu przeciwnikowi i zaraz potem odzyskać wszystkie tętnienia krwi. Wiem bo dziś po przejściu gry to sprawdziłem. Grę miałem ukończoną na 80 levelu. Te lochy Kielicha za każdym razem zaczynaja się takim samym układem pomieszczeń? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 lochy łączące się z wątkiem głównym są predefiniowane, natomiast są jeszcze losowe lochy typu root, gdzie można znaleźć bonusowe blood rocki albo runy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi