Gość suteq Opublikowano 31 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2017 (edytowane) A widzisz. Przez Twoje pytanie doczytałem, że postęp w kielichach zostaje po skończeniu gry. Tak samo poziom trudności zostaje bez zmian. Dobre. W takim razie kończę grę, robię 3 zakończenia i wtedy się zajmę kielichami. :) Ale już jest ciężko. Co najgorsze, że nie sami bossowie mi sprawiają problemy ale przedarcie się przez mobki do dźwigni. Czasami to jest masakra jak babka zacznie spamować pająkami a przed Tobą długi i wąski korytarz. Ten boss od dziecka to chyba jakiś trolling w słusznej sprawie. Bardziej widocznych sygnałów jej ataków chyba sie zrobić nie dało. Łatwo. Edytowane 31 stycznia 2017 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 31 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2017 No może, ale imo przebrnięcie przez więzienie i pokonanie Paarl jest trudniejsze niż pokonanie Roma. No ale fajnie jest w tej grze to, że każdy może grać jak tylko chce więc jakiś wybór na pewno padnie. :D No właśnie Paarl był dla mnie dużo łatwiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 1 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2017 No to zostało mi tylko pokonanie finalnego bossa w kielichach. Obecnie robię ostatniego bossa, Amydalę w 4 stopniu. Generalnie to nie jest trudny boss tylko trzeba mnóstwo cierpliwości, ale tylko połowa życia tego nie ułatwia. Próbowałem już co prawda 4 razy i zawsze w ostatniej fazie gdy zostaje 1/4 życia to albo skoczy albo zaczepi mnie tymi dodatkowymi rękoma. Damn. Mam plan go dzisiaj pokonać i tym samym zacząć ostatnie podziemia. Materiały już pozbierałem wcześniej. Trochę boję się tego ostatniego bossa no ale jakoś pójdzie, wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 1 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2017 ostatni jest raczej prostszy od Amy i płonącego pieseła ale przyznasz że "skin" lochów chorego loran, oraz wielkiego ish wyglądają nawet okay? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 1 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2017 Tego płonącego pieseła to niech piekło pochłonie. Uhh, napsuł mi krwi. Chorego Loran taki sobie, ale Wielkiego Ish już jest bardzo fajny. Ten drugi to jeśli chodzi o bossów to chyba jakiś trolling jest. Pierwszy to był zwykły mobek co wysysa mózg, a drugi to ten przerośnięty grzyb z ogrodu. W sumie dobrze, że tacy prości to nie musiałem tracić dużo czasu na zdobycie galaretek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Les777 124 Opublikowano 4 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2017 Dobra, pokonałem elektryczną małpę w niskim Loran, ale po co? Dostałem za nią kielich korzenia, więc niepotrzebnie się z nią męczyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2017 Już sobie poradziłem z tym Romem. Faktycznie było trzeba bolt paperem go traktować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2017 Dobra, pokonałem elektryczną małpę w niskim Loran, ale po co? Dostałem za nią kielich korzenia, więc niepotrzebnie się z nią męczyłem? Robisz tak: The Yharnam, Pthumerian Queen trophy needs a series of steps before hand: Defeat the Blood-starved Beast for the Chalice of Pthumeru. Find the Red Jelly in the (Nightmare) Lecture Building. Defeat Amygdala for the Chalice of Ailing Loran. Retrieve the Living String from Mother Brain. Defeat Ebrietas for the Great Isz Chalice. Clear the first three Chalice of Pthumeru Dungeons and get the Arcane Haze Extractor. These are: the Pthumeru Chalice, the Central Pthumeru Chalice and the Lower Pthumeru Chalice. The Arcane Haze lets you transform materials you don't need into haze, a material needed for some dungeons. Clear through the 3rd layer of Ailing Loran for Bastard of Loran materials as well as the Beast Claw. Clear all 3 layers of the Defiled Chalice. This one is a bitch. Clear to the 3rd layer of Great Isz or Lower Loran for two more Red Jelly materials. The Great Isz Chalice is easier and you don't need to defeat the final boss to get the materials. Clear the first two floors of the Great Pthumeru Ihyll Chalice to reach Yharnam. Kill Yharnam, Pthumerian Queen. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 Jakieś porady dla n00bka? - Pokonałem pierwszego bossa, gram z toporem (chciałbym zamienić, nie pasuje mi ten styl gry) - jak "złączyć" broń? - lvl wydałem na życie i wytrzymałość, nie ograniam jeszcze innych statystyk. Jest tu magia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 - To zamień? Kup inną broń w misie i graj inaczej. - Co to znaczy "złączyć broń"? Transformujesz ją L1. - Jest magia, ale działa inaczej niż w Soulsach. Na pierwsze przejście proponuję ładować STR/DEX i Miecz Ludwiga. Chyba wiesz jak działa skalowanie broni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 1.Inne bronie masz u sprzedawcy w śnie tropiciela. Potem jak znajdziesz inne bronie również u niego je odblokujesz do ponownego kupienia, gdybyś je sprzedał albo wywalił. http://cdn4.dualshockers.com/wp-content/uploads/2015/02/Screenshot-02_02_2015-20_37_54.jpg 2.W sensie transformować broń ? L1 3.Jest magia pod statystyką Arcane/Tajemny. Same czary występują w tej grze pod postacią itemów, są też bronie które skalują się z tą statystyką. Po prostu eksperymentuj z broniami i zobacz która ci najbardziej leży potem pakuj w te staty pod które się owa broń skaluje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 (edytowane) dzięki :) Do tej pory nic nie znalazłem, pojawił sie jedynie mieczyk za 3k dusz. Z tym L1 to niezła moja ftopa. Edytowane 7 lutego 2017 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Les777 124 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 Jakieś porady dla n00bka? Najpierw zabij psy. A sorry, to nie ta gra. Jak dla mnie magia w tej grze jest słaba i zbyt późno się cokolwiek zdobywa, żeby móc opierać na tym rozwój postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 Racja, magia tutaj raczej do wspierania głównej broni, a nie jako ścieżka życia. I to mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 (edytowane) Przechodzę już to cudo drugi raz i nie otworzyłem tylko jednego skrótu a mianowicie tego za tym wielkoludem z kulą , zejściem w dół i skrzynią na końcu . Jest to zapewne końcówka skrótu bo widać co nieco ale skąd ? Dawać w spoiler bo łażę i szukam bez końca ;) Z góry dziękuję :) Edytowane 7 lutego 2017 przez malin1976 Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 nie da się tego otworzyć, zapewne prowadzi do mostu, gdzie walczy się z klerycką bestią, natomiast w trakcie developingu zrezygnowano z implementacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 Można dać te parę punktów dla old hunter bone imo przydatny czar nawet dla postaci nie skierowanych na arcane. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 to są te same drzwi co za bestią kleryka Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 A szkoda bo liczyłem na jakiś kolejny cudowny skrócik . Tak jak ktoś wyżej niedawno pisał tutaj - te lokacje są genialnie zaplanowane i choć tereny są ogromne to nie ma bata żeby się zagubić . Znam te tereny lepiej niż moje miasto hehe . To moja pierwsza gra od nich , straszyli że trudna ale problem miałem jedynie do momentu otworzenia pierwszego skrótu w sensie że wydawało się że daleko . Kilka podejść ale to nauka uników i opanowanie oręża ;) Z zakończeniami nie będę cudował z penem i zrobię tylko dwa zakończenia a i kielichy mnie nie interesują bo to tylko dodatek do gry jakby . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 7 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2017 W Kielichy musisz zagrać, żeby zdobyć platynę. A platyna w tej grze jest niesamowicie satysfakcjonująca :3 Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 Nie gram w nic co nie ma fabuły ;) Dwa przejścia gry i nowy tytuł zazwyczaj , żadnego online , dlc czy dodatkowych aren . Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 Platyna w BB jest śmiesznie łatwa i można szybko ją zrobić sam nie jestem wyjadaczem trofeów ale w zasadzie prawie jakby sama wypadła. DLC do Bloodborne to sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 (edytowane) Zgadzam się ale i tak nie zagram . Wolałbym już trzeci raz pyknąć fabułę :) I jeszcze jedno : widzę że nie można mieć więcej niż 99 pkt wglądu a jestem dopiero w połowie drugiego przejścia :( No i nie dałem się zabić temu chłopkowi z workiem i nie trafiłem do ... a więc nie zapali mi się tam lampka ??? Dziwne . Edytowane 8 lutego 2017 przez malin1976 Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 Po walce z Romem mozesz sie tam dostać Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 434 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 Jak kiedyś zachce Ci się grać jeszcze raz to daj się złapać do wora celowo ze względu że wtedy ta lokacja delikatnie inaczej wygląda i ma fajny soundtrack. Po za(pipi)aniu roma jedna z lamp tam staje się nieaktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi