Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zawsze mnie zastanawia jakim cudem ludzie wbijają takie absurdalne levele przy zwykłym NG.

Odpowiedz jest prosta - Lochy Kielicha. Chociazby w takim Chorym Loran na ostatnim poziomie w kilka minut można było zdobyć prawie 200k tętnień, potem do latarnii i znowu kolejny rajd i kolejny i kolejny. Skoro gra daje możliwość takiego farmienia to poprostu skorzystałem z okazji :D Edytowane przez Ryo-San

Każdy gra jak tam sobie uważa i mu wygodnie, ale zaczynanie dlc na praktycznie 2x wyższym niż sugerowany level to nawet nie przesada tylko BEKA. 

@Ryo dlc w tych grach najlepiej zaczynać od świeżej postaci, wiadomo że trzeba przejść jeszcze raz trochę podstawki ale wtedy dodatek będzie ciekawym wyzwaniem. 

Edytowane przez messer88

apropo lochów; przyzwałem sobie pomagiera na początku, niestety padł przy ognistej bestii. Czy będzie jeszcze możliwość przywołania go? Fajniej się chodzi w duecie.

Przywołanie pomocnika kosztuje 1 punkt wyglądu, tak więc będziesz mógł go przywoływać dopóki będziesz miał punkty wglądu na stanie.

apropo lochów; przyzwałem sobie pomagiera na początku, niestety padł przy ognistej bestii. Czy będzie jeszcze możliwość przywołania go? Fajniej się chodzi w duecie.

Przywołanie pomocnika kosztuje 1 punkt wyglądu, tak więc będziesz mógł go przywoływać dopóki będziesz miał punkty wglądu na stanie.

To ja wiem.

Jestem już trochę dalej (własnie zacząłem lochy z tymi szalonymi berserkerami co latają z zakrzywionym ostrzem) i jeszcze nie widziałem znaku przywołania (wglądu mam 16 pkt)

Pytanie, czy pomagier (mam na myśli komputerowego npc) jeśli zginął wcześniej, czy znowu się pojawi?

Gram od kilku dni. Gra czadzior, ale stwierdzam, że to pierwsza gra, która na prosiaku nie działa płynnie. Na szczęście nie przeszkadza to w czerpaniu radości z gry. Do Blightown w każdym bądź razie daleko ;-) Dwóch szefów już uglebionych. Zbliżam się w sprawnym tempie do trzeciego :-)

A czy w późniejszych lochach też będą npc?

Tak są oni porozrzucani w całych lochach. Czasami są schowani za jakimiś skałami, kamieniami etc. Tylko jak chcesz z nimi walczyć z bossami to zdecydowanie odradzam. Niestety ale wprowadzają spory chaos podczas walki i bardziej przeszkadzają niż pomagają. Tzn jak rozkminisz sobie taktykę na bossa i zaczynasz walczyć to w pewnym momencie nie będziesz wiedział czy boss wykonuje atak na ciebie czy pomocnika. Bardzo łatwo wypaść wtedy z rytmu i wpi#$dol murowany :] Edytowane przez Ryo-San
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Po co są dary posłańca?

Mam  80 lvl, Amygdala padła za pierwszym razem (biegałem przy niej, machając mieczykiem z hasłem yolo na ustach).

Jak sobie przypomnę pierwszych bossów (tego śmierdziela co zatruwał przy kontakcie) to ten boss był easy mode, zupełnie jak większa część bossów w późniejszym etapie gry (no ost. boss jest wymagający)

Gość _Be_

Gram od kilku dni. Gra czadzior, ale stwierdzam, że to pierwsza gra, która na prosiaku nie działa płynnie. Na szczęście nie przeszkadza to w czerpaniu radości z gry. Do Blightown w każdym bądź razie daleko ;-) Dwóch szefów już uglebionych. Zbliżam się w sprawnym tempie do trzeciego :-)

gra niby działa płynnie (jest 30 fpsów) ale przez zwalony framepacing ma się to własnie odczucie, że gra nie jest do końca płynna

jakie levele 171, 155

:rotfl:

Dzieki, widzę trzeba będzie uważnie build przemyśleć wcześniej. Swoją drogą denerwuje też brak możliwości podróży między lampami, trzeba wracać za każdym razem do snu tropiciela i dopiero do wybranej miejscówki. Takie luźne przemyślenie, po dłuugiej przerwie od BB i ograniu DS2 i DS3.

• 2 tygodnie później...