Opublikowano 16 grudnia 20177 l W Old Hunters , co prawda gram na NG+ ale wydawało mi się, że mam odpowiednio wysoki lvl (125) i z bossem nr 1, pójdzie mi w miarę gładko . Nie poszło . W pierwszej fazie był, to chyba najbardziej pyebany delikwent ze wszystkich gier FS. Dobrze, że latarnia jest dosłowne 10 kroków od niego, bo chyba bym odinstalował tę grę w pizdu. Po godzinie porażek w akcje desperacji przywołałem innego gracza do pomocy, ale ten padł po minucie ( xD) wyłączyłem grę, wziąłem książkę. Ale ten dzban nie dawał mi spokoju, odpaliłem Bloodborne i zatlukłem dziada, jakim cudem? nie wiem. Jeśli następni będą jeszcze gorsi, to chyba połamie pada xD Edytowane 16 grudnia 20177 l przez chris85
Opublikowano 16 grudnia 20177 l Mi tylko opcjonalny boss w dodatku zaszedł za skore. No i teoretycznie najłatwiejszy z głównych tez mnie wymęczył ale to przez zle obrana taktykę z początku. Przy pierwszym pamietam padłem z 2 razy grając wieczorkiem ale będąc wcietym, wyłączyłem i odpaliłem rano. Na chłodno i na kacu padł wtedy tez za pierwszym ;p
Opublikowano 16 grudnia 20177 l Opcjonalny Spoiler Laurence to jedyny poje.bany boss w DLC, ale przez to, ze został zle zaprojektowany. Spoiler Ludwig najtrudniejszy zaraz po opcjonalnym, jak poradzil sobie z nim to z Spoiler Lady i Sierotą da sobie rade Edytowane 16 grudnia 20177 l przez SlimShady
Opublikowano 16 grudnia 20177 l Każdy inaczej powie, mnie Sierota dała większy wpierdziel niż pozostała trójka, agresywniejszy, specyficzny czas na uniki niektórych ataków. Pierwsze starcie z nim i byłem autentycznie przytłoczony.
Opublikowano 16 grudnia 20177 l Dla mnie też sierota, miota się jak po(pipi)any, parry było trudno wyczuć a i kombosy łączył dość szybko. Za to najbardziej klimatyczna walka to imo Spoiler marysia , nawet szkoda że była dość łatwa. Edytowane 16 grudnia 20177 l przez messer88
Opublikowano 17 grudnia 20177 l Ja najwięcej nerwów chyba w całym bloodborne miałem przy ludwigu. Sierota też dała popalić.
Opublikowano 17 grudnia 20177 l Dla mnie każdy boss z dlc był trudny Każdy generował u mnie podobny poziom złości co Ebrietas z podstawki. Głównie przez źle rozdane punkty doświadczenia, w takim ds3 rozdawałem pod konkretną postać i szedłem jak burza, a w bb się miotałem. Wuj. Grunt że widok dachów Yharnam w wodzie po przedostaniu się do wioski z dlc robi.
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Koledzy, możliwe że po kazdym respawnie czy to śmierć czy jakieś miejsce , odnawiały mi się zasoby fiolek? Czy to glitch ;). Coś pozmieniałem w postaci i zowu bida z fiolkami i cholernie trudno
Opublikowano 23 grudnia 20177 l gdy giniesz to zapas fiolek jest odnawiany ze skrzyni w hunter's dream, jak ci się skończą to trzeba pofarmić np. na wilkołakach
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Po respawnie jeżeli masz zebrane jakieś fiolki w magazynie to automatycznie bierzesz z nich dopełnienie do 20.
Opublikowano 23 grudnia 20177 l W dniu 8.12.2017 o 20:19, meave napisał: Być może Chmielarz zrobi coś podobnego z Witchfire, ponoć fan Soulsów Chmielarz nie jest fanem souslow. Typ pewnie nie jest w stanie przejść tych gier więc watpie żeby go inspirowały
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Oglądałem filmik na którym gracz miał więcej niż 20 fiolek. Jak to można powiększyć?
Opublikowano 28 grudnia 20177 l Zwykle nie używam tych głupich emotek, ale ta gra mna już pozamiatała, a nawet jeszcze żadnego bossa nie ubiłem . Próbowałem kilka razy podchodzić do tego kolesia, który jest jakimś fellow hunterem, ale poniżej 1/3 paska jego życia jeszcze nie zszedłem. Jestem cierpliwy i pomału sobie eksploruję zamiast na siłę dusić na speedzie. Klimat jest przechuy. Lllllovin’ it!!
Opublikowano 28 grudnia 20177 l Wydaje mi się, że on pisze o tym gościu na dachu, co z machineguna siecze.
Opublikowano 28 grudnia 20177 l Nope, Dr ma rację. Faza kiedy wydłuża topór jest nie do pociśnięcia jeszcze dla mnie. Byłem już prawie wszędzie prócz końca tego mostu gdzie jest wyżej wymieniona wielka bestyjka.
Opublikowano 28 grudnia 20177 l Paruj na pałę i karaj. Jak zmieni się w wilkołaka to albo pozytywka albo roll, roll i dwa cięcia.
Opublikowano 28 grudnia 20177 l Poucz się Yap bo walka z łowcami i graczami to jest sam miód, szybkie odskoki, parry. Polecam ogarnąć quest z Spoiler Eileen The Crow Fajne starcie na końcu czeka
Opublikowano 28 grudnia 20177 l Takie małe pytanie, jaki lvl polecacie na DLC w NG+? Mam 110 i Ludwig mną zamiata podłogę od 2 dni. Być może wypadłem nieco z formy ale i tak trudność tego bossa to jest dla mnie poziom Headless Bloodletting Beast z lochów. A podobno ostatni ma być dużo trudniejszy. Tak w ogóle to design Ludwiga i ten klimat to 10/10, pierwszy boss dodatku a już przebija wszystkie z podstawki.