Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W Old Hunters , co prawda gram na NG+ ale wydawało mi się, że mam odpowiednio wysoki lvl (125) i z bossem nr 1, pójdzie mi w miarę gładko . Nie poszło . W pierwszej fazie był, to chyba najbardziej pyebany delikwent ze wszystkich gier FS. Dobrze, że latarnia jest dosłowne 10 kroków od niego, bo chyba bym odinstalował tę grę w pizdu. Po godzinie porażek   w akcje desperacji przywołałem innego  gracza do pomocy, ale ten padł po minucie ( xD) wyłączyłem grę, wziąłem książkę. Ale ten dzban nie dawał mi spokoju, odpaliłem Bloodborne i zatlukłem dziada, jakim cudem? nie wiem.  Jeśli następni będą jeszcze gorsi, to chyba połamie pada xD

Edytowane przez chris85
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mi tylko opcjonalny boss w dodatku zaszedł za skore. No i teoretycznie najłatwiejszy z głównych tez mnie wymęczył ale to przez zle obrana taktykę z początku. Przy pierwszym pamietam padłem z 2 razy grając wieczorkiem ale będąc wcietym, wyłączyłem i odpaliłem rano. Na chłodno i na kacu padł wtedy tez za pierwszym ;p

Opublikowano (edytowane)

Opcjonalny

Spoiler

Laurence

to jedyny poje.bany boss w DLC, ale przez to, ze został zle zaprojektowany.

Spoiler

Ludwig

najtrudniejszy zaraz po opcjonalnym, jak poradzil sobie z nim to z

Spoiler

Lady i Sierotą

da sobie rade

Edytowane przez SlimShady
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie też sierota, miota się jak po(pipi)any, parry było trudno wyczuć a i kombosy łączył dość szybko. Za to najbardziej klimatyczna walka to imo

Spoiler

marysia

, nawet szkoda że była dość łatwa.

Edytowane przez messer88
Opublikowano

Dla mnie każdy boss z dlc był trudny :P Każdy generował u mnie podobny poziom złości co Ebrietas z podstawki. Głównie przez źle rozdane punkty doświadczenia, w takim ds3 rozdawałem pod konkretną postać i szedłem jak burza, a w bb się miotałem. Wuj. 

Grunt że widok dachów Yharnam w wodzie po przedostaniu się do wioski z dlc robi.

Opublikowano

Koledzy, możliwe że po kazdym respawnie czy to śmierć czy jakieś miejsce , odnawiały mi się zasoby fiolek? Czy to glitch ;). Coś pozmieniałem w postaci i zowu bida z fiolkami i cholernie trudno 

Opublikowano

gdy giniesz to zapas fiolek jest odnawiany ze skrzyni w hunter's dream, jak ci się skończą to trzeba pofarmić np. na wilkołakach

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 8.12.2017 o 20:19, meave napisał:

Być może Chmielarz zrobi coś podobnego z Witchfire, ponoć fan Soulsów:D

Chmielarz nie jest fanem souslow. Typ pewnie nie jest w stanie przejść tych gier więc watpie żeby go inspirowały

Opublikowano

:banderas:

Zwykle nie używam tych głupich emotek, ale ta gra mna już pozamiatała, a nawet jeszcze żadnego bossa nie ubiłem :blink:. Próbowałem kilka razy podchodzić do tego kolesia, który jest jakimś fellow hunterem, ale poniżej 1/3 paska jego życia jeszcze nie zszedłem. Jestem cierpliwy i pomału sobie eksploruję zamiast na siłę dusić na speedzie. 

Klimat jest przechuy. Lllllovin’ it!!

• Plusik 1
Opublikowano

Nope, Dr ma rację. Faza kiedy wydłuża topór jest nie do pociśnięcia jeszcze dla mnie. Byłem już prawie wszędzie prócz końca tego mostu gdzie jest wyżej wymieniona wielka bestyjka. 

Opublikowano

Takie małe pytanie, jaki lvl polecacie na DLC w NG+? 

Mam 110 i Ludwig mną zamiata podłogę od 2 dni. Być może wypadłem nieco z formy ale i tak trudność tego bossa to jest dla mnie poziom Headless Bloodletting Beast z lochów. A podobno ostatni ma być dużo trudniejszy. 

Tak w ogóle to design Ludwiga i ten klimat to 10/10, pierwszy boss dodatku a już przebija wszystkie z podstawki.

• Plusik 1