messer88 6 463 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 Obie bronie masz przy +10 skaling B z siłą przy tym ludwig ma też B ze skillem, więc jak chcesz jeszcze coś z tego wycisnąć to pakuj skill. Z dodawania punktów w siłę już praktycznie wiele nie uzyskasz ze względu na capy czyli najprościej pakowanie powyżej 50 w siłę mija się z celem bo każdy punkt powyżej tej 50 będzie Ci dodawał śmiesznie mało damage. Na Twoim miejscu pakowałbym w endurance żeby mieć więcej staminy, capa masz na 40. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 Cytat O zesz, przed chwila pogadalem z kolesiem na jakims dachu, ale synek wskoczyl mi nagle na klate i przez przypadek ciachnalem tego pajaca, a ten...no nie chce spojlerowac, ale bylo intensywnie. Xdddd twisty jak w kreskówce. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Heh, polazlem do wioski z tym tanczacymi kobialkami. Potraktowalem je ogniowym ostrzem bo eksploruje na potege i gdzies trafil mi sie taki gem, ktory umozliwia mi ogniowy atak. Pozniej bylo jeszcze fajniej, bo spotkalem babe, ktora wyskoczyla, chwycila mnie od tylca i poderznela gardziel jak szmacie . Mam grzmiacy kij, ktorym rozplatalem dwoch katow, horde psiakow by...dac sie zwiesc dizajnowi tworcow i spasc ze skarpy jak prostytuta z dworca centralnego. Uwielbiam BB. Nie wiem czy nie bardziej niz DarkS 1 i DemS. 2 Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Czy jest w tej grze mozliwosc normalnego save ? Pytam bo zawsze jak wlaczam to dostaje ostrzezenie ze mi progres moze przepasc. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Wszystkie soulsy (w tym BB) saveuje się samo cały czas - wychodzimy z gry wchodząc w opcję i wybierając quit game. Zamykająć grę "na chama" ryzykujemy utratę saveów. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 dzieki za odp, jeszcze jedno pytanie, jestem teraz w miescie znalazlem jakis checkpoint, jak udam sie do tego calego snu lowcy to mobki sie odradzaja, czyli jak rozumiem musze zrobic survival do nast punktu ? Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 (edytowane) Wszystko sprowadza się do znalezienia skrótów. Jak pootwierasz drzwi, uruchomisz windy to droga praktycznie do każdego bossa to kilka chwil. To jest trochę inaczej niż w Dark Soulsach gdzie na jeden level było kilka ognisk. Tutaj lampa jest jedna na początku levelu (sekcji) i po ubiciu bossa dlatego dobra orientacja w terenie to podstawa. Jedyny minus to taki że w darkach były ściany za mgłą więć można było ogarnać że to droga do bossa a tutaj jest tak że wbijasz do pomieszczenia i jest za późno. Generalna zasada jest taka - idziesz przez level -> zbierasz itemy -> otwierasz skróty i docierasz do bossa gdzie dostajesz w(pipi) i próbujesz do skutku. Edytowane 5 stycznia 2018 przez mozi 1 Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 hmm poki co jedyne to fiolki z krwia i naboje, zbieram jakies tetnienia ale tylko sie denerwuje bo w sklepiku nic poza ww. kupic nie moge, a jak wychodze z gry to je trace. Czyli nakupowac potek i szukac boosa ok. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Kurcze to są podstawy - to nie doom że może w to grać każdy po 30 sekundach - imo zanim się zacznie grać w taką grę wypada poczytać co i jak bo tak jak pisałem wcześniej - gra nie wiele wyjaśnia a dla nowego gracza w tym świecie jest hmm brutalna? Tętnienia zbiera się aby levelować postawć, do tego dochodzi w jakie parametry pakować te levele+ skalowanie postaci oraz broni, no sporo tego i jak nie grasz w rpgi na codzień nie ogarniesz tego metodą prób i błędów. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Mimo wszystko najbardziej wole grac na suchara wlasnie, wiadomix zawsze sie pozniej klnie na popelnione bledy, no nic chyba doszedlem do jakiegos bossa nie wiem, jutro sie z tym zmierze. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Pierwszy boss w dlc to jest to na co czekałem od 70 godz grając w Bb. Kurewki lecą soczyste, drugi dzień zmagań i 2/3 energii zjechało. Mam plan na niego, jest do zrobienia tylko nie wiem co mam robić w pewnym momencie (nie nadązam uzywac fiolek). Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 ja w każdym momencie przy Ludwigu nie nadążałem z używaniem fiolek Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 najłatwiejsza taktyka na Ludwiga, to pójście na niego na NG++, odpuszczenie po grindowaniu kilka godzin i ponowna próba na NG+++ tym razem bez żadnego grindu w życiu się nie przyznam ile wbiłem leveli by go rozwalić Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 (edytowane) Ja się przyznam, że na Ludwiga to aż specjalnie kupiłem 14 dniowy kod na Plusa żeby go zrobić w coopie, ale zanim dostałem kod (nawaliła maszyn do maili z allegro) to udało mi się go samemu rozje,bać xD Także jedyny wstyd w moim przejściu gry to Ebrietas, chu,j jej w du,pę, nienawidzę. Edytowane 5 stycznia 2018 przez ragus Cytuj
S_600 252 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 (edytowane) Mam 112 lvl, dwa raz zostały mu resztki energii i szmaciur zaczął walić jakimś gównem dookoła po.całej planszy, że nie dało się nić zrobić. To były dwie najlepsze próby, wysrałem się z pkt wglądu i nie mam.za co kupować ognistej drachy ani przywołać Henrietty , a sam rady nie dam. Edytowane 5 stycznia 2018 przez S_600 Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 jak ci wali projectile to możesz próbować uniku do przodu, może trafisz z klatkami nieśmiertelności przez jego atak, najlepsza opcja na druga fazę walki, to przyklejenie się do niego i ucieczka byle dalej, gdy robi atak AoE, wtedy ograniczasz mu używanie ataków dystansowych Cytuj
S_600 252 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 Spoko, mam to opanowane tylko ,że on w pewnym momencie robi taki atak, że cała podłoga się zapala i nic sie nie da zrobić, energia spada jak głupia. Trzeba tego bossa ubić , żeby ruszyć progress w dlc ? Cytuj
messer88 6 463 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 No trzeba, jak mówisz o ataku który zaczyna wbijając miecz przed sobą w ziemię to poprostu odskakuj od niego, a jak ten który się zaczyna ładowaniem trzymając go w górę to bądź za nim lub odlokuj się i odbiegnij gdzieś w bok, fala leci tylko na wprost od tego ataku. 1 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 On normalnie jest taki ciężki do ubicia czy tylko na ng+ ? Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 (edytowane) Moja najlepsza taktyka na Ludwiga to było przywołanie NPC i liczenie na szczęście w drugiej fazie. NPC Henrietta radzi sobie bardo dobrze i ma dobrą przeżywalność, w pierwszej fazie Ludwig nie jest w stanie jej zabić o ile nie puścisz jej samej. Na początku najlepiej zachodzić go od tyłu gdy on skupia się na twoim pomocniku i tłuc go ile wlezie, nie graj zachowawczo tutaj bo Henrietta nie może przyjąć za dużo ciosów, żeby wystarczyło życia na drugą fazę. W drugiej fazie ona bardzo dobrze odwraca uwagę, tak, że praktycznie non stop boss jest skupiony na niej. Tutaj trzeba działać jeszcze szybciej bo ciosy które przyjmuje są mocne i jeden atak który jest one shotem - jak podnosi miecz do góry i wali takim pormieniem do przodu, tutaj musisz liczyć na szczęście, że Henrietta nie wlezie w ten promień a często się to zdarza bo ona zawsze atakuje od przodu. Najlepszym orężem tutaj jest pizza cutter + 10 z papierem ognistym. Atakujesz trzymając L2. Nie warto grać ostrożnie, przynajmniej jak dla mnie bo o ile pierwszą fazę jestem w stanie przebrnąć to w drugiej trzeba robić tyle uników pod nim, że nie dałem rady się nie pomylić. A co do wglądu to nie masz wiedzy szaleńca co daje jeden punkt i wiedzy wielkiego co daje kilka więcej? Ja tego dziadostwa miałem tyle w ekwipunku, że kupowałem kamienie za 20 wglądu. Edytowane 6 stycznia 2018 przez Il Brutto Cytuj
japco 275 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 Ja przyzwałem Valtra. Nawet przetrwał ze mną do końca walki. Cytuj
messer88 6 463 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 45 minut temu, S_600 napisał: On normalnie jest taki ciężki do ubicia czy tylko na ng+ ? Ogólnie dlc jest cięższe od podstawki, na ng+ odpowiednio. Ale jak se poradziłeś do tej pory to i jego w końcu pokonasz. Ludwig w drugiej fazie jest mocno agresywny i macha tym mieczem jak po(pipi)any więc dobrze jest się skupić na jego atakach i ich unikaniu i powolnym zbijania mu paska hp zamiast wymiany ciosów byle jak najszybciej go sprać. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 (edytowane) Spoko, dziś już prawie padł, (Naparzałem go bez ognistej drachy bo mnie nie stać) nie mam widzy szaleńczej bo powydawałem na kamienie i inne badziewia. Popykam troche ng+ i wracam ubić chama. Był w zasięgu ale walnął na koniec ten swój popisowy numer i turlałem się jak idiota zamiast poczekać, jak się stamina skończyła to pierdzielnął w ziemie i ja się skończyłem. Ręce to mi się trzęsły jeszcze pare min po walce. Edytowane 6 stycznia 2018 przez S_600 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 A ja zdobyłem dziś gwizdek Był kolo, którego ubiłem, ale miał kumpla, który uwziął się na mnie więc powiedziałem mu, żeby sobie poszedł. Ten pierwszy dropnął wiadro na głowę, a drugi gwizdek właśnie. Siedziałem z piaskiem w oczach w pracy bo spać poszedłem o 1.30, a do pracy poszedłem na 6tą rano. Dziś natrafiłem na trzech amigos nawet, ale jeszcze za ciężcy dla mnie. Przejdę się gdzie indziej, może podleveluję skill i arcane bo na mobków mój oręż działa jak marzenie, ale tych mnichów nadgryzam zaledwie. Pomyślę nad strategią i podejdę kilka razy jutro. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi