Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, czy piesek, albo Headless Bloodletting Beast są na strzała.

Edytowane przez Rozi
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, Rozi napisał:

Nie wiem, czy piesek, albo Headless Bloodletting Beast są na strzała.

Mówie o mobach. 

Opublikowano

Będziesz musiał usunąć 1 kielich żeby odpalić ostatni loch. Ale to dopiero później. Jeżeli chodzi o materiały do tworzenia kielichów to da się je farmić w lochach, chociaż większość powinna wpaść naturalnie, można tez kupować troche za insight. Jest jeden wyjątek i to jest living string. Polecam sprawdzić w necie gdzie się go znajduje bo to nie jest oczywiste. Jak nie masz tego przedmiotu to nie idź do NG+ bo będziesz musiał posunąć fabułę prawie do samego końca.

Opublikowano

Mam za sobą około 14 godzin, kilku bossów załatwionych, teraz chyba czas na Forbidden Woods, które przypuszczam, że będzie czymś w stylu Farron Keep z DkS3. Także będzie ciekawie. 

Ogólnie wrażenia do tej pory niesamowicie pozytywne. Strasznie podoba mi się wymuszenie innego stylu grania niż w pozostałych tytułach From. Trochę zajęło mi przestawienie się z typowego combo miecz + tarcza na samą kosę (a obecnie na ostrze Ludwiga) i bardziej agresywne podejście do przeciwników, ale cieszę się, że tak to w BB wygląda.

O muzyce, grafice, lokacjach czy bossach powiedziano już wszystko. Ogromny plus za każdy z tych elementów. O dziwo nawet fabularnie, w odróżnieniu od Soulsów, staram się to jakoś poskładać, śledzić losy przypadkowych npców i nie porzucać żadnych wątków pobocznych.

Podejrzewam, że przede mną sporo zabawy, a do tego w kolejce czeka Old Hunters, o którym słyszałem same pozytywy.

Tylko jak ja po tym wszystkim wrócę do DkS2 - jedynego souls-like'a w którego jeszcze nie grałem. :reggie:

Opublikowano
2 godziny temu, Bigby napisał:

Tylko jak ja po tym wszystkim wrócę do DkS2 - jedynego souls-like'a w którego jeszcze nie grałem. :reggie:

Nie musisz. Odpuść sobie i po prostu uznaj, że coś takiego nie istnieje.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, michu86- napisał:

Mocno rosnie stopien trudnosci w dlc wzgledem podstawy? I na ile h mniej-wiecej starcza ten dodatek?

Z tego co pamiętam to lubisz wyzwania. Wbijaj do DLC koło 70 lvl i będzie dobrze. 

Dodatek zajął mi koło 8 godzin. 

Edytowane przez giger_andrus
Opublikowano

Nie wlaczalem BB od roku minimum - o ile dobrze pamietam to lv mam min. 130, grindowalem, zeby ukryc braki w skillu lol. ;) No to chyba wroce bo musze jeszcze platynke wbic - bo tez mi niewiele zostalo.

Opublikowano

Kurla no mam nadzieje ze sie rozkreci troche pozniej, poki co szalu nie ma. 

Warto inwestowac w upgrade startowej broni? Czy lepiej zachowac na cos innego? Poki co amelia ubita i lece dalej. 

A ten skur,wysyn z shotgunem na prawo od wejscia do kaplicy to :reggie: najtanszy zabieg w historii gamingu

Opublikowano

Ja się w końcu przekonałem do Ludwiga, na zmianę z Tonitrusem i toporem i nic mi więcej nie trzeba. Miałem ochotę na Ostrza, ale zaatakowałem Eileen przez przypadek i potem ją zapomniałem zabić :facepalm: