Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, japco napisał:

Bo to najlepsza gra generacji. I jedna z najlepszych w ogóle. 

Tak jak pan japco mówi :sir: Dla mnie kanon konsolowych gierek wymieniam jednym tchem obok RE 4 czy Okami a na tej generacji obok Bayonetty 2, Sunset Overdrive, Ori and the Blind Forest czy Zeldy Breath of the Wild jedno z najdoskonalszych growych doświadczeń. 

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

1. Jak naprawiać broń? mam już bardzo zużytą...

2. Co oznacza ta ikonka oka pod tętnieniami krwi?

3. Dlaczego raz kiedy zginę to przeciwnik wchłania moje tętnienia i muszę go zabić, aby je odzyskać, a raz plama krwi znajduje się w miejscu śmierci?

4. Dlaczego laleczka znów siedzi bez ruchu i mogę jedynie u niej lvlować?

5. Bloodborne raz mi "crashował"   kod błędu CE-34878-0, co to może oznaczać?

6. Gram pod siłę, czy mam też coś inwestować w umiejętność(zręczność)? to jest tak jak w DS, że bronie mają wymagania powiedzmy 30 siły i 18 zręczności?

Edytowane przez Joos
Opublikowano

Tak tupałeś nóżkami w temacie Sekiro że to będzie jakaś nędza, a tu proszę, podstawy BB mu tłumaczyć xd Łłoooo panie ja tam nie wiem, to nie jest gra za pińć złoty w kiosku :nosacz3:

Opublikowano (edytowane)

1. W Śnie Tropiciela w chatce - klik

2. To tzw Wgląd - klik

3. Zależy w jakim miejscu zginąłeś i z jakiego powodu. Jeżeli blisko punktu spawnu wrogów to może wchłonąć.

4. Musisz mieć co najmniej 1 punkt wglądu żeby mogła "żyć"

5. Zwykła zwiecha. Proponuje robić kopie save na pendrive.

Edytowane przez Dr.Czekolada
  • Plusik 1
Opublikowano
7 minut temu, Bartolinsky napisał:

Tak tupałeś nóżkami w temacie Sekiro że to będzie jakaś nędza, a tu proszę, podstawy BB mu tłumaczyć xd Łłoooo panie ja tam nie wiem, to nie jest gra za pińć złoty w kiosku :nosacz3:

Może w Bloodborne nie grałem bo  nie miałem PS4?

7 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

1. W Śnie Tropiciela w chatce - klik

2. To tzw Wgląd - klik

3. Zależy w jakim miejscu zginąłeś i z jakiego powodu. Jeżeli blisko punktu spawnu wrogów to może wchłonąć.

4. Musisz mieć co najmniej 1 punkt wglądu żeby mogła "żyć"

5. Zwykła zwiecha. Proponuje robić kopie save na pendrive.

Dzięki, odpowiedz jeszcze na szóste pytanie.

• WTF 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Zależy od broni. W Bloodborne bronie zarówno z siły jak i umiejętności wyciągają jakieś benefity ale przede wszystkim patrzysz na to z czym się skaluje. 

Spoiler

bloodborne-all-weapon-stats-10+-3-1024x576

Tam gdzie pisze Attribute Bonus masz przykładowo siłę pod B i umiejętność D czyli najwięcej wyciągniesz pakując w siłę. Niżej jest Attribute Requirement czyli jakie staty musisz mieć żeby w ogóle myśleć o korzystaniu z tej broni w pełni możliwości.

• Plusik 1
Opublikowano

Jak to jest z tym Świętym Ostrzem Ludwiga, najlepiej skaluje się z siłą, czy na równo z umiejętnością? Na reddicie wypisują o jakimś quality buildzie 50str/50skill, że najlepsze obrażenia wtedy...

• Minusik 1
Opublikowano

Tak się zastanawiam nad wbiciem platyny jeszcze przed premierą Sekiro, nie interesowałem się tematem ogólnie i teraz mam pytanko mam save przed ostatnią walką z Ghermanem z tego co widzę brakuje mi za bronię, hunter toolsy oraz pokonanie Yharnam w lochach i mam pytanko czy teraz robić to na NG+ czy mogę sobie na luzie dobić te brakujące trofea i lochy na tym starym savie? Bo być może zrobiłem już coś co przekreśla zdobycie czegoś i nie wiem o tym.

Opublikowano

Dokładnie.

Ja kończyłem platynę i dodatek na NG++, więc chyba nie jestem śmiertelnikiem.

I płonącego psa w Lochach pokonałem po pijaku, to jedno z moich większych osiągnięć w grach.

Opublikowano

Większym osiągnięciem jest doprowadzanie cię do pęknięcia odbytu 24 godziny na dobę.

Opublikowano
48 minut temu, giger_andrus napisał:

Poczytaj, przetestuj i przestań być downem.

Czy Dzindzer_Anus to twój prawdziwy nick? Weź już się nie wcinaj i wytrzyj marmolade z klawiatury.

Opublikowano
5 minut temu, Rozi napisał:

Większym osiągnięciem jest doprowadzanie cię do pęknięcia odbytu 24 godziny na dobę.

sorry rozi, ale jedyne do czego mozesz doprowadzic, to swojego tate do wzwodu. :teehee:

• Haha 1
  • WTF 2
Opublikowano

No fajnie sie bawicie. 

Ja pojde chyba na latwizne i zrobie sobie backup przed walka z ghermanem. Zostalo mi tylko roz(pipi)ic jego i true final bossa do platynki a trzeci raz w takim krotkim odstepie czasu mi sie nie bedzie chcialo robic boss rusha