Opublikowano 8 kwietnia 20195 l Dobra qurwa jest 1:50 ale co ja tu czytam do chuya marcepana za idiotyzmy? Nie bylo banow za takie pyerdolenie bez sensu?
Opublikowano 9 kwietnia 20195 l 7 godzin temu, aphromo napisał: J Gra moim zdaniem obniza loty w drugiej polowie, kiedy odchodzi się od mrocznego klimatu a zaczyna się wprowadzanie elementow hm, scjentolgii. Blizej tej grze do czegos, nie wiem, DMC, gdzie wyrabujesz sobie droge naprzód,pokonujesz bossa i zapalasz lampe/budzisz się w kapliczce i raz na ruski rok cos się stanie fabularnie, niż typowego rpg.
Opublikowano 9 kwietnia 20195 l 13 godzin temu, aphromo napisał: zaczyna się wprowadzanie elementow hm, scjentolgii.
Opublikowano 9 kwietnia 20195 l 12 godzin temu, _Be_ napisał: Chłopak chyba nigdy nie słyszał o czymś takim jak Cosmic Horror NIe, ale jeśli ma być tak jak w BB to wole nie slyszec nigdy.
Opublikowano 9 kwietnia 20195 l Po prostu wole Lowy i walke z bestiami, niż jakies ufo z dużymi niebieskimi glowami.
Opublikowano 9 kwietnia 20195 l Tu masz jakiś zalążek tego co Bloodborne próbuje przekazać : Najlepiej zaznajomić się z twórczością Lovecrafta znaczy przeczytać książki. I tak, lore jest poukrywane w dialogach npców bez ust, opisach broni i itemków oraz samym świecie przedstawionym. Tysiąc razy to wałkowane tutaj przy każdej grze od FS ale i tak przyjdzie ktoś i powie, że guwno, bo ludzie pochowani w domach gadają do nas o niczym Edytowane 9 kwietnia 20195 l przez oFi
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l No bo to jest g. Dla jakiś fanatyków, którzy podniecają się, że trzeba się zagłębić na siłę. Twierdzą, że trzeba drążyć, są nadgorliwi w odbiorze tej prostej "nawalanki". Czytać opisy itemów, żeby zrozumieć czemu NPC, którego zarąbałem zanim go jeszcze w całości zobaczyłem, postąpił tak a nie inaczej... kogo to obchodzi... I jeszcze te książki? What? Ta gra daje wybór -> albo jesteś oczytanym gogusiem, który przy każdej okazji podkreśla, że tu jest super lore ALBO jesteś je.baką leśnym i nie dajesz się lorowi w tej grze rozwinąć i wszystkich zbijasz nic nie czytasz, ignorujesz wszystko i pokazujesz, kto jest panem. Liczy się tylko krew i rzeźnia.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l Ludzie litości - jeśli coś nie jest przedstawione łopatologicznie to tego nie ma? Sposób prowadzenia fabuły w grze doskonale przedstawia zlecenie pewnej dziewczynki. Jeśli tylko skojarzymy parę faktów, dodamy dwa do dwóch, ułoży nam się bardzo interesująca spójna historia (niepozbawiona w pewnych kwestiach jednak pola do interpretacji). Kretyn natomiast pogadał z mówiącymi drzwiami, dostał randomową muzyczną skrzynkę, zabił jakiegoś dziadka z siekierą, znalazł (co wątpliwe) jakąś broszkę i... w sumie fajrant - dzień jak co dzień, czas zabijać kolejne przypadkowe potwory. To jednak Panie i Panowie był swoisty side quest i rzecz ma się podobnie z głównym wątkiem - miej oczy i uszy otwarte a wiele rzeczy nagle nabierze sensu.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l Bloodborne jest grą dla inteligentnych i myślących ludzi. Oczywiście można ją też potraktować jako tępą rąbankę, jeżeli posiada się IQ niewiele większe od mojego prawego buta.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l 2 godziny temu, michu86- napisał: No bo to jest g. Dla jakiś fanatyków, którzy podniecają się, że trzeba się zagłębić na siłę. Twierdzą, że trzeba drążyć, są nadgorliwi w odbiorze tej prostej "nawalanki". Czytać opisy itemów, żeby zrozumieć czemu NPC, którego zarąbałem zanim go jeszcze w całości zobaczyłem, postąpił tak a nie inaczej... kogo to obchodzi... I jeszcze te książki? What? Ładnie jedziesz. Chyba pierwsze solsy to szok poznawczy. Edytowane 10 kwietnia 20195 l przez oFi
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l 2 godziny temu, stoodio napisał: Ludzie litości - jeśli coś nie jest przedstawione łopatologicznie to tego nie ma? Skadze znowu, smaczki sa fajne, ale nie można tym zastapic prawie w calosci storytellingu. Absolutnie nie mam pojęcia dlaczego gadka przez drzwi ma czegos " dodawać" skoro te nieliczne NPC które spotykamy osobiście, to bardzo ciekawe postaci. 2 godziny temu, stoodio napisał: Sposób prowadzenia fabuły w grze doskonale przedstawia zlecenie pewnej dziewczynki. O wlasnie, a co jeśli ktoś zwyczajnie to przeoczyl, albo jak ja, się spoznil ? Edytowane 10 kwietnia 20195 l przez aphromo
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l A to każda gra ma podawać wszystko na tacy jak jakiś korytarzyk albo gra ubi z setką znaczników na mapie?
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l 21 minut temu, Ukukuki napisał: A to każda gra ma podawać wszystko na tacy jak jakiś korytarzyk albo gra ubi z setką znaczników na mapie? Ograniczeni ludzie wymagają nieograniczonego dostępu do wiedzy
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l BB jest mocno korytarzowe przez wiekszosc gry wiec argument z czapy. Jeśli chodzi o te poukrywane rzeczy, to tak samo można się naciac m in . w Old Yharnam. No i wlasnie, 99% graczy uzna to za rabanke bez sensu i nie pozna tego wspaniałego lore.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l Nie mierz wszystkich swoją miarą. 6% graczy ma platynę, także znają lore na tyle, by nie porównywać jej do scjentologii (XDDDDD). To już jest sukces.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l Lepsze szczatkowe informacje poukrywane niz taka kupa ktora serwuja w izometrycznych rpgach typu nowy Torment albo PoE.
Opublikowano 11 kwietnia 20195 l Nie spodziewalem sie ze kilka slow krytyki spowoduje tyle prawdziwych, meskich lez. Edytowane 11 kwietnia 20195 l przez aphromo