Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ludwes napisał:

A, aha, chodzi o 

Pokaż ukrytą zawartość

cleric beast, tak? 

Bo pamiętam, że Sony pokazywało kiedyś na gamescomie fragment z tym bossem i jak doszedłem do fragmentu, który kojarzylem właśnie z tej prezentacji, to właśnie myślałem, że zaraz mi to coś wyskoczy, ale jednak nie. 

Nom, ominąłeś Cleric Beast. Jest na moście.

Pozytywkę olej. Przejdź tę grę jako mężczyzna. To samo z NPCami, nie przyjmuj ich pomocy.

Edytowane przez Figaro
  • Dzięki 1
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, Ludwes napisał:

nie wiem co to, więc chyba nie 

Wiesz ze możesz parować ciosy? Poćwicz trochę na mobkach to podstawa w tej grze IMO. 

Opublikowano (edytowane)

Nie, nie miałem pojęcia. Na razie znam tylko tę 'sztuczkę' z pistoletem, gdzie jak strzelę w odpowiednim momencie, kiedy atakuje przeciwnik, to ten jest przez chwilę bezbronny. No dobra, 'znam', bo tylko raz na jakiś czas mi wychodzi :D

No chyba że to o to chodzi, a ja co chwilę wychodzę na glupka, bo nic nie wiem, ale no gram od wczoraj, nie

Sama gra jest, kurde, niesamowita. Jezu, co chwilę myślę, żeby ją sobie włączyć - co za tytuł. 

Edytowane przez Ludwes
Opublikowano

Cały patent jest o tyle trudny ze trzeba wybadać timming kiedy tego użyć. Jak się nauczysz parowac goscia w alejce z toporem to ogarniesz praktycznie każdego. 

Opublikowano
24 minuty temu, Metoda napisał:

No wiesz... padało pytanie jak naprawić broń :reggie:

:D Ty, ale tak na serio - no skąd miałem wiedzieć? Ja nawet nie wiedziałem, że w tej grze bronie mogą się psuć, więc chyba logiczne, że nie pomyślałem, że można je naprawiać. 

54 minuty temu, mozi napisał:

Cały patent jest o tyle trudny ze trzeba wybadać timming kiedy tego użyć. Jak się nauczysz parowac goscia w alejce z toporem to ogarniesz praktycznie każdego. 

No właśnie podchodziłem do gościa kilka razy i w pewnym momencie przestałem, bo mnie niszczył w kilka sekund, hehe, ale dziękuję. 

Opublikowano

Przeszedłem 2,4 x Bloodborne plus DLC i wszystko bez parowania oraz wsparcia innych graczy (a także bez pozytywki bo na pierwszym etapie walki jest zbędna, a na drugim nie działa). Więc da się i nie jest to specjalnie trudne.

Opublikowano

Jo, rozyebalem przed chwilą 

Spoiler

Cleric Beast i Gascoigne'a

Obaj byli dosyc prości, a w przypadku tego drugiego faktycznie kluczowe było to parowanie (przy pierwszym mi nie wchodziło, ogólnie dosyc słaba walka). Weszło mi kilka razy i szybciutko padł. Kurde, trochę dumny jestem :D Czy reszta bossów jest naprawdę duuuużo trudniejsza i tak naprawdę nie powinienem się cieszyć, bo ci dwaj pierwsi to bułka z masłem? Tylko proszę bez jakichkolwiek spoilerów. 

W ogóle to nie wiem, co robić z tymi duszami. Tu mogę ulepszyć postać, tu kupić broń, tu jakaś lampa (normalnie Hollow Knight, hehe) - no nie mogę się zdecydować, ale to raczej fajnie. 

Opublikowano

Gry od From mają to do siebie, że dla każdego kto inny może być trudny, albo zwyczajnie  komuś uda się ogarnąć szybciej  temat, tam gdzie inni męczą się przez wiele godzin.

No, ale tak, raczej szykuj się na wpierdziel(o dodatkach nie wspominając, bo tam nawet hardcory mogą zapłakać).

• Plusik 1
Opublikowano
28 minut temu, Ludwes napisał:

W ogóle to nie wiem, co robić z tymi duszami.

Polecam ustalić jakiś limit w który będziesz pakował na dzień dobry tj. dajesz sobie np cel, że walisz 30 w vit, 15 end, 30 w str i na tym się na początku skup bo generalnie tworzenie build etc pewnie ciebie w tym momencie nie dotyczy, zresztą musisz jeszcze znaleźć broń, która będzie ci najbardziej odpowiadać.

• Dzięki 1
Opublikowano

Dziękuję, Panowie. 

W ogóle to grając mam skojarzenia z Resident Evil 4, mimo że gry przecież diametralnie różne. Może to ta atmosfera, sam do końca nie wiem, ale jednego jestem pewny - ten setting, te strzeliste budynki, ta pojawiająca się gdzieniegdzie mgła, design przeciwników (no i ogólnie wszystkiego), nawet te płaszcze, które można na siebie założyć - coś pięknego.