Gość Rozi Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Nie wiem mordo, ja się nie śpieszyłem, bo to dla mnie tytuł życia, jak pociśniesz szybko to pewnie z 4-5 godzin, może mniej. Zależy ile Ci bossowie zajmą, bo teraz będą konkretni. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Dobra nie jest źle, jak na w sumie pierwszy kontakt z grami od FS (poza Nioh’em, którego przeszedłem 1/3 i zamierzam niebawem wrócić). Skończyłem:Granice koszmaru i pokonałem za pierwszym podejściem Amygdale oraz koszmar Mensisa i też za pierwszym Micolasha. Teraz przede mną Mergo. Czy to ostatnia lokacja w grze i ostatni boss? Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 (edytowane) Nie za łatwo ci to idzie wszystko? Ja z Amygdalą musiałem kilkanaście razy porozmawiać, najgorszy boss do dzisiaj nie nauczyłem się walczyć. A co do pytania to zabij Mergo i wróć do lalki zapytaj ją o to samo, a jak masz DLC to pora tam iść. Edytowane 22 listopada 2020 przez Ali G Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 może przelevelował postać amygdalę klepałem rozłożonym hunter's axe po czerepie R2 albo R2,R1; najgorsza jest faza, gdy urywa sobie łapy i zaczyna nimi machać - wtedy ucieczka pod nogi i unikanie skoków na czuja i klepanie zwykłym toporkiem R1, R1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 No teraz mam 103lvl, bo robiłem trochę lochów i byłem pewien, że za 100lvl jest trofeum (nie wiem czemu, nawet nie sprawdzałem) to za duzo? Najwięcej trudności miałem z:Rom tępy pająk (padł za 4 razem), Męczennik Logarius (też za 4) i Odrodzony (za 6). Często popełniałem głupie błędy, albo napalałem się żeby szybko skończyć walkę i wtedy gra pokazała mi moje miejsce w szeregu. Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Jesteś przelevelowany nawet na dlc więc jak masz to tam wskakuj przed zakończeniem podstawki. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Co Ty gadasz? Z ciekawości sprawdziłem typów co ogrywali BB podstawkę i po lochach mieli przed Mergo np. 116-118lvl, więc myślałem, że ja mam za mały... Nie mam dlc niestety. Czekam na promkę może na BF, bo 80zł to trochę sporo po tylu latach. Ewentualnie może uda mi się od kumpla pożyczyć wersje pudełkową GOTY za jakiś czas, tylko czy mój save z podstawki cyfrowej będzie działał tam? Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Sejw Ci zadziała. Generalnie gra jest tak skonstruowana że nie trzeba farmić leveli i pod koniec gry będziesz w okolicach tego 70-80 co tak samo jest polecanym lvl pod dlc (inna sprawa że potem finał jest śmieszny) z lochami można jednak poziomów nawbijać. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Na 80 lvl leja w dlc okrutnie. 100 tez za niski. 120 bedzie ok. Ps messer88 nie kazdy jest wyjadaczem Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 100-110 przy pierwszym przejściu gry jak nabardziej pasi, zależy przecież w co punkty są wpakowane albo co sie potrafi; dla mnie po prostu niepojęte jak można nie zebrać 1hko od Amy walcząc z nią pierwszy raz, to wyjątkowe szczęście dlc, pewnie jak wszyscy, polecam, z całego serca Amy w podstawowej wersji to mój koszmar, w lochach ten gigant z kulami na łańcuchu i ponownie, Amy, ale w dlc, to jest level wyżej, z tym dziadem ogniowym, kulminacja zła Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Gdzie najlepiej farmić fiolki z krwią bo zużyłem zapas ponad 100 w granicy koszmaru i koszmarze Mensisa... W Hemwick teraz próbuje trochę odrobić, jedno przejście ok 10-15min to jakieś 18-20fiolek wiec nie jest zle, ale już rzygam tą mapką. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Central Yharnam i dwa ogry na taki większym placu? Ja ogółem grindowałem w jednym miejscu, lampa zakazany las, najpierw kasowałem wiesniaków na mostku, późnie w drugą stronę i najpierw mutant, wieśniak i dalej ten wielki kat, czasem nawet 4 fioki dawał i spore pokłady expa. Zazwyczaj wbijałem tam jak mi brakowało trochę exp do wbicia na kolejny lvl. Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 ja sobie zawsze zbierałem startując na moście cleric beast po drodze wilkołaki budynek z dziadkiem na wózku i dwa ogry kończąc na lampie tam po schodkach wpada też parę kul za każdym razem. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Farmić fiolki? Chyba szybciej po prostu farmić dusze najszybszą metodą i kupić za to fiolki? Jedno może być warto wiedzieć z wyprzedzeniem o DLC. Ono się nie wybiera z menu czy coś. Musisz dojść do pewnego momentu w grze (dość wczesnego, ale jednak kilka godzin może zejść) i zrobić konkretną nieoczywistą rzecz, by się tam dostać. Ma to znaczenie, bo gra robi autozapis i jeśli przejdziesz podstawkę (czy tylko dojdziesz do "punktu bez powrotu" przed finałową konfrontacją), nie możesz od razu zacząć DLC. Zaczniesz od razu New Game+. Musisz iść od początku, i to z silniejszymi przeciwnikami. New Game+ w tej grze jest pomyślane jako dalsza progresja levelowania - zwłaszcza przeciwnicy na początku gry będą mieli wielokrotnie więcej HP i ataku, niż przy pierwszym przejściu, ale też będą dawać wielokrotnie więcej dusz. Bajer także taki, że gdy w tym NG+ dojdziesz w końcu do DLC, to bossowie w nim też będą mieli więcej HP i ataku. A już i przy pierwszym przejściu mają dość sporo. To chyba najlepsi bossowie w grze, ekscytujący i przerażający, ale... no, fiolki się mogą na nich skończyć. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 2 minuty temu, ogqozo napisał: Farmić fiolki? Chyba szybciej po prostu farmić dusze najszybszą metodą i kupić za to fiolki? Ty no na przykład za te fiolki trzeba zapłacić expem? A tak to nie dość że nie tracisz expa tylko nabijasz to jeszcze zyskujesz fiolki. PROFIT? A co do new game +, ja zacząłem na 120lvl zaraz po pierwszym przejściu i migiem przeleciałem do zakazanego lasu, zajęło mi to raptem 3-4h? Bossy padały za pierwszym podejściem, jest trudniej ale chyba nie aż tak jak tu straszycie. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 No ale nawet jeśli dodasz oba, to i tak chyba idzie wolniej? Te wspomniane świniaki, to możesz kupić ile fiolek za jednego, 20 czy jakoś tak? Na 100 levelu to prędzej zbierzesz dusze na kupno, ile, 100 albo więcej fiolek, niż na jeden level? 4 godziny grania w grę którą się już grało to nie takie "migiem", można dwa dobre indyki przejść przez ten czas. Nic strasznego, no ale nie jest to oczywiste grając pierwszy raz, to napisałem. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 jeżeli nie zamierzacie levelować postaci w nieskończoność, to kasę trzeba na coś wydawać na ng+ i dalej, można na fiolki oraz na kolejne lochy, jeżeli platyna jest celem Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Walka z Spoiler Micolashem to niezła parodia. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 No mega łatwy, więcej ganiania i szukania niż walki. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 na ng+ jego obszarowy atak magiczny potrafi one-shotować postać z 50 punktami vitality Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Przez ten magiczny atak bloodborne u mnie wylądował na półce na rok czasu. Męczyłem się z tym bosem strasznie. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Też nie za bardzo wiedziałem jak tego unikać, ale ostatecznie zayebalem metoda: 'zbierz na łeb, podlecz się, atak', lol No, ale następny boss Spoiler Mamka Mergo Pierwsza faza wyuczona na pamięć, hehe, ale jak Spoiler pojawia się druga w ciemności to jestem jak dziecko we mgle. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Też nie za bardzo wiedziałem jak tego unikać, ale ostatecznie zayebalem metoda: 'zbierz na łeb, podlecz się, atak', lol No, ale następny boss Spoiler Mamka Mergo Pierwsza faza wyuczona na pamięć, hehe, ale jak Spoiler pojawia się druga w ciemności to jestem jak dziecko we mgle. Jestem przed Mamką ale z tego co słyszałem to wystarczy przeczekać te fazę, uciekać i potem znów wraca pierwsza faza Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 (edytowane) Hehe. Smieszy mnie twoja gra Koleś88. Jak mozna przed walka czytac/ogladac taktyki na bossa? Rozumiem 100 podejscie ktore nie przynioalo rezultatu to mozna sobie poradami ulatwic. 0 funu z gry, 0 zaskoczenia bo juz wszystko sie dowiedziales przed walka. Hehe Ucieka tobie 90% gry przez takie podejscie. Jak tak mozna? Normalnie profanacja tak wspanialej gierki. My tu trailerow z gierek unikamy i wszelakich spoilerow jak ognia aby sie zanurzuc w swiat i samodzielnie poznac. Cala esencja. Edytowane 22 listopada 2020 przez sajmon34 Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 24 minuty temu, Koleś88 napisał: Pokaż ukrytą zawartość Jestem przed Mamką ale z tego co słyszałem to wystarczy przeczekać te fazę, uciekać i potem znów wraca pierwsza faza Spoiler no właśnie się zastanawiałem, czy ta ciemnośc trwa określoną ilość czasu (powiedzmy zawsze 30 sekund), czy będzie trwać do momentu, aż nie trafimy bossa określoną ilość razu (no stawiam na te druga opcje jednak) Inna sprawa, że na razie próbuje go rozwalić na jednej lub maksymalnie dwóch fiolkach, więc jeszcze nie idę na całość. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi