Koleś88 335 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Teraz to już smutek czuje. Cytuj
estel 806 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Dodatek najlepiej robic na NG bo jest bardzo trudny. Jak jestes na NG+ to powodzenia zycze Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Wiem, ale nie chce mi się od zera nowej postaci robić... przejdę ng+ do Mergo, pokonam ją i wtedy sprobuje dlc, moze do tego czasu stanieje dodatek. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Pamiętam jak pierwszy raz włączyłem dodatek, też przed Mergo. Wyjaśniony zostałem na dzień dobry ledwo wchodząc po schodach no łatwe to nie było w porównaniu do podstawki. Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Ja wbiłem do the Old Hunters w ng+ i słabo szło, to zrobiłem Vit na 99 i na luzie szło, Laurence, the First Vicar - pozdrawiam cię z całych sił, i tyle o tym, powtarzam zamiast grać wg schematów, nad*pcać Vit99 i kolorowe staną się szare dni 1 Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 19 godzin temu, Ludwes napisał: Od 2h się napierdalam Pokaż ukrytą zawartość Z Ebrietas Kurde, no nie wiem, mam wrażenie, że już mam wszystko rozpykane, a mimo to gine i gine. OK, ostatnia próba na dziś. Ehh OK, poszło. Nawet się rozpedzilem i za pierwszym razem Spoiler rozyebalem Amygdale, a to przydarzyło mi się dopiero trzeci raz. Jadę dalej. 1 Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Mam nadzieję, że mnie nie zjecie, ale jestem w Spoiler zamku Cainhurst i przez całą grę nie wydałem nawet jednego wglądu. Mam obecnie 58, a w ekwipunku mam pełno wiedzy szaleńca (około 30) i chyba jeszcze dwie większe. Widzę, że w sklepiku (za 60 wglądu) jest do kupienia kamień, który ulepsza broń na +10. Myślę sobie - kupię, ale gdzieś tam przeczytałem, że im więcej wglądu, tym lepiej, bo gracza spotyka więcej wszystkiego czy coś w tym stylu. Nie wiem jak to wytłumaczyć, bo i nie zaglebialem się w to w ogóle, gram kompletnie na ślepo, a wy pewnie wiecie o co chodzi. Jeżeli moim zamierzeniem jest przejście lokacji, w której jestem, a później pójście na Spoiler Gehrmana to lepiej, żebym się wstrzymał z wydawaniem wgladu, bo coś mnie, powiedzmy, ominie czy bez znaczenia w sumie? Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Kupuj kamyczek, tutaj możesz luknąć co z tym wglądem -> https://bloodborne.wiki.fextralife.com/Insight a w ogóle nie wiedziałem że jest taka opcja że se można kupić ten kamień 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Wysoka liczba wglądu sprawia, że "widzisz więcej" i w niektórych momentach gra jest utrudniona przez to, np. podczas walki z Wiedźmą. Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Chyba szybciej się też frenzy nabija. No i otoczenie jest dużo bardziej przerażające w końcówce gry Mega fajny motyw tak btw, że w sumie kiszenie zasobu z gry pozwala na zmiany w otoczeniu/walkach. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 od 15 punktów wglądu niektórzy przeciwnicy mają dodatkowe ataki, np. wiedźma z hemwick albo typki z lampami w rewirze katedralnym od 50 widać amygdale w lokacjach i zmienia się muzyczka w śnie tropiciela na tą, co gra po ubiciu Roma ponadto im więcej insightu, tym szybciej napełnia się pasek frenzy a kamyczki za insight można kupować od któregoś patcha - 20 za chunk, 60 za rock Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Dobrze, dziękuję, wszystko jasne w takim razie. W międzyczasie poszedłem do lochow, bo chciałem sprawdzić z czym się to je, ale już raczej nie wrócę - troszkę się wynudziłem. Tyle dobrze, że zorientowałem się, że został mi jeszcze Spoiler Paarl do pokonania, więc prawdopodobnie jutro kończę przygodę z podstawka. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 No ja lecę z ng+ i jestem:W zakazanym lesie. Powiem Wam, że mimo iż mam lvl dosyć mocny, albo przynajmniej tak mi się wydaje, to jest momentami ciężko. Także mogę wyobrazić sobie tylko jak musi być w dlc.@Ludwes - może jesteś chętny na późniejsze ogrywanie lochów do platyny? Może we 2 tak nie będą nudziły. Albo kiedyś dlc nawet można. Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 W lochach to się leci od bossa do bossa nie patrząc na boki i jest zajebiście. W jednym labiryncie jest chyba broń do platyny nie pamiętam. Można też pofarmić gemy i xp ale to przecież nie w losowym lochu tylko trzeba mieć kod na bossa albo huntera, ostatnio sprawdzilem, że zabijałem jednego łowcę za ~160k krewek, glyph : ux9huzk6 (nie wiem czy jest jeszcze aktywny, nie mam online) nawet dwóch chyba tam jest łebków do wybicia i leci xp w milionach jakby to nic, A tu macie bossa rzucającego dobre gemy: pwmf22gu 1 Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 1 godzinę temu, Koleś88 napisał: No ja lecę z ng+ i jestem: Ukryj zawartość W zakazanym lesie. Powiem Wam, że mimo iż mam lvl dosyć mocny, albo przynajmniej tak mi się wydaje, to jest momentami ciężko. Także mogę wyobrazić sobie tylko jak musi być w dlc. @Ludwes - może jesteś chętny na późniejsze ogrywanie lochów do platyny? Może we 2 tak nie będą nudziły. Albo kiedyś dlc nawet można. dziękuję za propozycję, ale nie mam plusa niestety a tak poza tym to Ty pewnie masz ze dwa razy większy poziom ode mnie (78), skoro ogrywasz jeszcze ng+, więc nie wiem, czy czasem i to nie byłoby swego rodzaju utrudnieniem Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 No ja obecnie 134lvl. Edit:Panowie pomóżcie, męczą mnie lochy więc chciałem z koleżką zrobić je w coopie, ale robiąc 1,2 czy 3 loch po pokonaniu pierwszego bossa z 1 warstwy Jego cofa do poczatku lochu a ja moge isc dalej tylko sam i juz nie dziala dzwon przywolania, nie chce w ogole polaczyc. Kolega ma Juz platyne, Zrobil wiec lochy wczesniej czyli nie powinno byc problemu z polaczeniem a jednak tylko laczy do 1 warstwy, potem zrywa po bossie i tyle. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Nie no pomocy:Micolash na ng+ to jakieś przegięcie. Przy podejściu rozwaliłem typa za 1 razem, tutaj już z 5 razy zginąłem. Pierwsza faza nawet mnie nie rani, w drugiej zabija mnie ziarenko tego jego laseru, jedna ta yebana kropeczka zbija mi całe ho i koniec... probowalem strzelac do niego jak to zaczyna ale i tak laser wypuszcza Jakieś tipy? Cytuj
estel 806 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Może spróbuj zmienić seta na taki, który ma więcej obrony przed arcane? Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Już właśnie zmieniłem na odzienie chóru i rune od tajemnych +7%. Lecę na niego. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 48 minut temu, Koleś88 napisał: Nie no pomocy: Ukryj zawartość Micolash na ng+ to jakieś przegięcie. Przy podejściu rozwaliłem typa za 1 razem, tutaj już z 5 razy zginąłem. Pierwsza faza nawet mnie nie rani, w drugiej zabija mnie ziarenko tego jego laseru, jedna ta yebana kropeczka zbija mi całe ho i koniec... probowalem strzelac do niego jak to zaczyna ale i tak laser wypuszcza Jakieś tipy? Wątpie czy set coś da, to zadaje olbrzymi damage, ale możesz tego uniknąć, trzymając się na średnim dystansie, kiedy wypuszcza gwiazdy, dashujesz wprost w jego stronę - w ten sposób omijasz i lejesz już go do końca xD Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Godzinę temu, Koleś88 napisał: Nie no pomocy: Ukryj zawartość Micolash na ng+ to jakieś przegięcie. Przy podejściu rozwaliłem typa za 1 razem, tutaj już z 5 razy zginąłem. Pierwsza faza nawet mnie nie rani, w drugiej zabija mnie ziarenko tego jego laseru, jedna ta yebana kropeczka zbija mi całe ho i koniec... probowalem strzelac do niego jak to zaczyna ale i tak laser wypuszcza Jakieś tipy? Kiedy zaczyna rzucać ten swoj czar po prostu strzel do niego Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Trzymać się blisko, tylko i wyłącznie. Spróbuj go też otruć. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Pękł za drugim Jednak na świeżo i rano lepiej bossów ubijać. Strzelałem, raz przerwało to atak a za drugim i tak wypuscil te petardy i zginąłem. Teraz do Mergo i wbić platynkę. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Gierka juz ma swoje lata, ale widze ze ludzie na forumie nadal w to graja. Swietnie sie sklada bo wlasnie dostalem swoja wersje goty. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Ja właśnie wczoraj kupiłem w końcu dlc bo jest na promce (42zł). Wbije platynę i czas na dlc. Już je widzę na ng+ lub ng++ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi