Skocz do zawartości

Bloodborne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trofea z dungeonow mozna cheesowac uzywajac kodow i bedac online. Znajdziesz tutoriale w necie. A legitnie to juz nie pamietam, z 15h?

• Dzięki 1
  • Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, Mejm napisał(a):

Trofea z dungeonow mozna cheesowac uzywajac kodow i bedac online. Znajdziesz tutoriale w necie. A legitnie to juz nie pamietam, z 15h?

Chciałem to zrobić bez cheesowania, no ale 15h takiego "grindu", boję się że grę mogę sobie obrzydzić.

Opublikowano
7 minut temu, BRY@N napisał(a):

A tak z ciekawości co tam można cheesować?

Jest na pewno trofeum za bossa a reszty jakoś nie pamietam.

Z tego co wiem to można większość pominąć i iść do ostatniego bossa z lochów, prosto po trofeum.

Opublikowano
1 godzinę temu, Lochu napisał(a):

Z tego co wiem to można większość pominąć i iść do ostatniego bossa z lochów, prosto po trofeum.

Tak, bo jest jedna lokacja przygotowana z kielichów przez gracza i nie ma problemu tego wbić. Tylko trzeba z poradnikiem, bo trzeba najpierw odpalić konkretny kielich by ten się później pojawił jako drugi.

• Plusik 1
Opublikowano
30 minut temu, oFi napisał(a):

Tak, bo jest jedna lokacja przygotowana z kielichów przez gracza i nie ma problemu tego wbić. Tylko trzeba z poradnikiem, bo trzeba najpierw odpalić konkretny kielich by ten się później pojawił jako drugi.

Na którym levelu najlepiej tam iść? Teraz mam 70

Opublikowano

Zalezy od skila :leo:

Nie pamietam levelu ale pewnie blizej 100 bo robilem po dlc. Wiec pierwsze kielichy byly smiesznie latwe, potem poziom dorownal do koncowki fabuly.

e: zobacz od strony 374 zaczynaja sie moje pytania o lochy.

• Dzięki 1
Opublikowano

Ostatnio robiłem. Zrobiłem podstawkę dwa razy chyba i później polazłem na DLC i zrobiłem te kielichy na samym końcu, bo tam jeszcze jakieś brońki trzeba znaleźć (ale to też znajdujesz na tych kielichach z poradnika).

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

W tych boostach na PC zostają animacje w tych 30 ramkach i niewiele to zmienia, ale i tak fajnie, że stabilnie da się ograć całą grę na innej platformie co cieszy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie gralem od 2018, jest ktos na biezaco z budowaniem postaci?

jak chce poleciec gierke wylacznie z saw cleaver, stylem brutalnym fizycznym, to w co ladowac BE?

sprawdzilem capy i wiem juz ze:

VIT 30(sc)/50(hc)

END 40(hc)

STR | SK | BT | AR sa wszystkie 30(sc)/50(hc)

to chyba w sile?

cudowne uczucie wrocic do yharnam

kiedys bylem wielkim fanem i z tego co pamietam najwazniejsze:

a) nie przejmowac sie straconymi blood echoes, beda ich setki tysiecy

b) nie bac sie potworow

c) grac tak by to potwory zyly w strachu

d) (najwazniejsze) pod zadnym pozorem nie rozmawiac z corka ojca gascoigne'a

no to zaczynamy... polowanie

Opublikowano

jakbyś potrzebował pomocy z jakimś brzydalem i siły już Cie opuszczą to możesz mnie "wdzwonić", bo ja w tą gierkę to gram cały czas praktycznie. Wchodzę raz na tydzień by komuś pomóc dla funu i wychodzę - gra generacji.

O ile nas połączy, bo nie zawsze się udaje niestety z konkretnymi osobami.

Opublikowano

A dzieki. Ja tylko solo. Chyba ze Amygdala. Jej nie umiem i nigdy nie bede juz umial. Teraz robie tylko przypomnienie gierki, mam juz platyne wiec nie musze sie wczuwac na szczescie w zbieranine. Ale i tak jestem zardzewialy full. Ojciec Gascoigne mna potrzasnal wielokrotnie dzis, kiedys nie do pomyslenia… moze to i dobrze. Beda emocje.

@oFi Wiesz moze czy do saw cleaver nabijac wiecej sily czy raczej umiejetnosci bo innej bronki nie bede uzywal? Chyba, ze pile ale nawet nie wiem czy mam old hunters, chyba mam

Opublikowano

Ogólnie jak lecisz z Saw Cleaver to pompujesz w Strenght i Skill naprzemiennie + zdrowie. A na końcu endurance by sobie pasek wydłużyć od machania bronią.

image.thumb.png.2993378f3c4b3d5f71ca5fa38d11799d.png

Ja leciałem platynkę z tym poradnikiem by niczego nie pominąć ogólnie i czasem sobie odpalam go by sprawdzić gdzie jakie bossy są

Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 17:23, Ken Adams napisał(a):

nie gralem od 2018, jest ktos na biezaco z budowaniem postaci?

jak chce poleciec gierke wylacznie z saw cleaver, stylem brutalnym fizycznym, to w co ladowac BE?

sprawdzilem capy i wiem juz ze:

VIT 30(sc)/50(hc)

END 40(hc)

STR | SK | BT | AR sa wszystkie 30(sc)/50(hc)

to chyba w sile?

cudowne uczucie wrocic do yharnam

kiedys bylem wielkim fanem i z tego co pamietam najwazniejsze:

a) nie przejmowac sie straconymi blood echoes, beda ich setki tysiecy

b) nie bac sie potworow

c) grac tak by to potwory zyly w strachu

d) (najwazniejsze) pod zadnym pozorem nie rozmawiac z corka ojca gascoigne'a

no to zaczynamy... polowanie

Czemu nie gadać z córką Gascoigne??

Opublikowano
4 godziny temu, Ken Adams napisał(a):

Moze zle pamietam ale jak sie do niej nie rozmawia (w ogole) to nie wyjdzie z domu? Tak sobie to wyobrazam i taka mam nadzieje

Tak ale to nie zmienia faktu że czeka ją to samo co resztę Yahrnam.

Oszaleją albo zmienią się w bestię. Mówię o obu córkach gascoine.